Hírlevél feliratkozás
Stubnya Bence
2020. december 19. 06:59 Podcast

G7 podcast: A több mint 500 milliárdos vagyon, ami a magyar gazdaglista elejét is megváltoztathatja

Jelenleg nehéz megítélni, hogy a koronavírus-járvány és az annak nyomán kibontakozó gazdasági visszaesés kinek hogyan tépázza meg a vagyonát, de így is számíthatunk rá, hogy a 2021-es magyar gazdaglista első három helyezettje között új szereplőként meg fog jelenni Rahimkulov Ruszlan és Timur – mondta Jandó Zoltán, a G7 újságírója az e heti G7 podcastban.

A beszélgetést a fenti lejátszás gombra kattintva is meg lehet hallgatni, de jobb feliratkozni ránk valamelyik okostelefonos podcast appban, és a Spotify-on is be lehet követni minket.

Ruszlan és Timur édesapja, Megdet Rahimkulov a 2000-es évek közepén Csányi Sándort és Demján Sándort megelőzve az egyik ilyen rangsor elején volt. Arra a listára azonban nem állampolgárság, hanem lakhely alapján lehetett bekerülni, így az orosz állampolgár Rahimkulov hazaköltözése után lekerült róla. Üzleti érdekeltségei azonban megmaradtak, csak annyi változott, hogy ma már fiai, a – magyar állampolgársággal rendelkező – 43 éves Timur és 41 éves Ruszlan kezelik ezt a több mint 500 milliárd forintos vagyont, ami 2019 végén meghaladta Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor együttes vagyonát a G7 becslése alapján.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEgy visszahúzódó magyar testvérpár gazdagabb, mint Mészáros és Csányi együttFontos magyar vállalatok legnagyobb tulajdonosai közé tartozik Rahimkulov Timur és Ruszlan, de nyilvános fotó sincs róluk.

Ehhez képest a listákon nem voltak rajta, és az elmúlt években mindössze a fiatalabb testvér, Ruszlan hotelpiaci terjeszkedéséről jelent meg néhány cikk. Jandó Zoltán és Fabók Bálint, a G7 újságírói cikksorozatban írtak arról, hogy az egyik testvérhez, Ruszlan Rahimkulovhoz számos ponton kötődik nyolc előadó-művészeti szervezet, amelyek éveken keresztül milliárdos nagyságrendben jutottak közpénzhez egy állami támogatási rendszernek, a kultúr-taónak köszönhetően.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkBemutatjuk a világ egyik legsikeresebb vállalkozását, az évi egymilliárdot kereső magyar kamarazenekartNégy év alatt 175-szörösére nőtt a Magyar Virtuózok árbevétele, közel hétmilliárd forint vagyont halmozott fel, a kultúr-tao megszüntetése után azonban összeomlott.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkKözpénz milliárdokkal tömték ki az egyik leggazdagabb magyar körüli együtteseket, mégis összeomlottakNyolc előadó-művészeti szervezet a kultúr-tao rendszerben milliárdokat vett fel, majd elsorvadt, a NAV pedig költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz.

A cikksorozat másik része pedig ennek a hatalmas vagyonnak a kialakulásáról, a Rahimkulov család magyar gazdaságban betöltött szerepéről, az érdekeltségeikbe tartozó cégekről szól. Az e heti adásban az összes témát érintettük, hogy az se maradjon le, aki nem olvasta a cikksorozat egyes részeit, vagy egészét.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA leggazdagabb magyarországi család vagyonának története – 1. részVállalatfelvásárlás 500 forintért, harc a magyar vegyiparért, bekebelezett bank - hogyan lett a leggazdagabb a Magyarországra egyszerű menedzserként érkező Megdet Rahimkulov?

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA leggazdagabb magyarországi család vagyonának története – 2. részRahimkulovék megforgatják a pénzüket a magyar tőzsdén, kaszálnak a Zalakerámiával, kavarnak a Mollal és beveszik magukat az OTP-be, ezzel óriási vagyonra tesznek szert.

Kövesd a G7 podcastot Spotify-on, Itunes-on, Overcaston vagy bármelyik podcast-appon! (De csak miután lájkoltál minket Facebookon, és feliratkoztál a hírlevelünkre.) Korábbi vendégeink:

(A podcast gyártásában segített: Bagyinszki Dániel.)

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Podcast bank energetika Megdet Rahimkulov Rahimkulov Ruszlan Rahimkulov Timur tao vagyon Olvasson tovább a kategóriában

Podcast

Bucsky Péter
2024. március 26. 13:11 Pénz, Podcast

A folyószámlán parkoltatott pénz aktív kezelésével több kolléga bérét kereshetik meg a kkv-k

A magyar vállalatok tízezer milliárd forintot tartanak érdemi kamat nélkül folyószámláikon, pedig tisztes hozamot kínáló, mégis likvid befektetések is elérhetők.

Bucsky Péter
2024. február 10. 04:38 Podcast

Egy évszázaddal később is kimutathatók az oktatáspolitikai döntések hatásai

A Klebelsberg-korszak általános iskolái jobban ellenálltak a falusi iskolák bezárásának. A népességfogyás miatt ma a kisvárosi gimnáziumok kerültek veszélybe.

László Pál
2024. február 6. 15:35 Podcast, Támogatói tartalom

Űrhajós nem, influencer annál inkább lenne a legtöbb általános iskolás

Az alfa generációs magyar gyerekek 55 százaléka már pénzt is keresett, kétharmaduk a technológia segítségével, felük közösségi média platformokon, míg negyedük online streamelésen keresztül jutott bevételhez.

Fontos

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.