Hírlevél feliratkozás
Szentkirályi Balázs
2018. május 12. 16:27 Podcast

A magyar elit mintaadó szerepe nem ott tart, ahol kellene

Lakatos Péter 28 éve vezeti a Videotont – Sinkó Ottóval közösen. A magyar cég elképesztően sokféle ipari területen jelentős játékosként van jelen: egyes tevékenységekben a globális elitbe tartozik, máshol viszont csak egy a régiós versenytársak közül.

A Videotont mára mégis jobbára elfelejtettük, ami Lakatost is zavarja. A tervei között mégsem szerepel, hogy ezen változtasson, a céget ugyanis nem abban tartja erősnek, hogy újra valamilyen fogyasztói márkát építsenek köré. Anno ez nem így volt, még sokan emlékszünk a Videoton tévékre a ’80-as ’90-es évekből, de ez már nem jön vissza, a nemzetközi beszállítói lánc tagjaként a vállalati erősségeket másban kell mérni. 

Péterrel még beszélgettünk a legnagyobb kihívásokról, mint a munkaerőhiány vagy a generációváltás kérdése, ami náluk is lassan aktuális lehet, de a Videotontól kissé eltávolodva az is érdekelt, hogy mit gondol a magyar elit és ezen belül a saját társadalmi felelősségéről. Podcast a G7-en.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Podcast Lakatos Péter Olvasson tovább a kategóriában

Podcast

Bucsky Péter
2024. március 26. 13:11 Pénz, Podcast

A folyószámlán parkoltatott pénz aktív kezelésével több kolléga bérét kereshetik meg a kkv-k

A magyar vállalatok tízezer milliárd forintot tartanak érdemi kamat nélkül folyószámláikon, pedig tisztes hozamot kínáló, mégis likvid befektetések is elérhetők.

Bucsky Péter
2024. február 10. 04:38 Podcast

Egy évszázaddal később is kimutathatók az oktatáspolitikai döntések hatásai

A Klebelsberg-korszak általános iskolái jobban ellenálltak a falusi iskolák bezárásának. A népességfogyás miatt ma a kisvárosi gimnáziumok kerültek veszélybe.

László Pál
2024. február 6. 15:35 Podcast, Támogatói tartalom

Űrhajós nem, influencer annál inkább lenne a legtöbb általános iskolás

Az alfa generációs magyar gyerekek 55 százaléka már pénzt is keresett, kétharmaduk a technológia segítségével, felük közösségi média platformokon, míg negyedük online streamelésen keresztül jutott bevételhez.

Fontos

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.