Hírlevél feliratkozás
Szentkirályi Balázs
2020. április 20. 13:33 Podcast, Támogatói tartalom

Már soha nem fogunk úgy dolgozni, mint korábban?

A 20. század legmélyére kell leássunk, hogy a mindennapi életünket olyan alapvetően felforgató eseményt találjunk, mint ez a mostani járvány. A Harvard Business School saját professzorait kérdezte körbe az üzleti életben várható változásokról. (Fontosabb gondolataikat a G7-en is összefoglaltuk.) A kutatók és üzleti tanácsadók legfontosabb üzenete, hogy a járvány után egyáltalán nem úgy fogunk dolgozni, mint előtte.

A Harvard vezetés és menedzsment professzora, Amy Edmondson szerint a tömeges távmunka akkora változás, amire legutóbb a második világháborúban és utána volt példa, amikor nők tömegei kezdtek dolgozni.

 

 

Tényleg hasonlóan átfogó változások jöhetnek most is? Az utóbbi hetekben sok vállalatvezetővel beszélgettem arról, hogy szerintük miben változik az életünk és a munkánk, hogy mi marad velünk hosszabb távon is a mostani egészen kivételes helyzetből.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA járvány után egyáltalán nem úgy fogunk dolgozni, mint eddigKözhely, de igaz, hogy a koronavírus-járvány sok szempontból új korszakot hozhat. Átalakulhat a cégek működése, a munka menete, de még az irodaház is.

Hatékonyabbak leszünk? Össze tudjuk egyeztetni az otthoni munkát a családdal és a gyerekneveléssel (tanítással)? A kisgyerekes nők, a fogyatékkal élők a jövőben nagyobb eséllyel helyezkedhetnek el részmunkaidőben, otthonról dolgozva, mint március előtt? A fenti podcastot a Hold Alapkezelő, az Alteo, a Telekom és a Supercharge vezetőinek válaszaiból tettem össze. 

Cikkünk (podcastunk) megjelenését az Alteo és a Supercharge támogatta. 

Kövesd a G7 Beszélgetéseket Spotify-onItunes-on, Overcaston vagy bármelyik podcast-appon! (De csak miután lájkoltál minket Facebookon, és feliratkoztál a hírlevelünkre.) Korábbi vendégeink:

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Podcast Támogatói tartalom Alteo Hold Alapkezelő Magyar Telekom supercharge távmunka Olvasson tovább a kategóriában

Podcast

Bucsky Péter
2024. március 26. 13:11 Pénz, Podcast

A folyószámlán parkoltatott pénz aktív kezelésével több kolléga bérét kereshetik meg a kkv-k

A magyar vállalatok tízezer milliárd forintot tartanak érdemi kamat nélkül folyószámláikon, pedig tisztes hozamot kínáló, mégis likvid befektetések is elérhetők.

Bucsky Péter
2024. február 10. 04:38 Podcast

Egy évszázaddal később is kimutathatók az oktatáspolitikai döntések hatásai

A Klebelsberg-korszak általános iskolái jobban ellenálltak a falusi iskolák bezárásának. A népességfogyás miatt ma a kisvárosi gimnáziumok kerültek veszélybe.

László Pál
2024. február 6. 15:35 Podcast, Támogatói tartalom

Űrhajós nem, influencer annál inkább lenne a legtöbb általános iskolás

Az alfa generációs magyar gyerekek 55 százaléka már pénzt is keresett, kétharmaduk a technológia segítségével, felük közösségi média platformokon, míg negyedük online streamelésen keresztül jutott bevételhez.

Fontos

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.