Hírlevél feliratkozás

Fontos

Stubnya Bence
2023. november 30. 13:23 Közélet

Zuhanórepülésbe kezdtek a kormánynak kedves demográfiai mutatók

Harmadik hónapja csökkent a születések száma, miközben az év első 9 hónapjában a házasságok száma is zuhant.

Fabók Bálint
2023. november 30. 09:52 Adat

Mely magyar városok a leginkább vallásosok?

Kapuvár a római katolikusok, Nagyecsed a reformátusok, Kiskőrös az evangélikusok vallási központja a lakosság vallásossága alapján.

Torontáli Zoltán
2023. november 29. 17:47 Adat, Élet

Budapesten a nők 77 , Észak-Magyarországon viszont kevesebb mint 63 százaléka dolgozik

A nemek közötti foglalkoztatási különbség Magyarországon átlagosan 9 százalékpontos, ami sokkal inkább az észak-déli, mintsem gazdasági alapú megosztottságra rímel.

Az elmúlt években a csok és a babaváró hitel segítségével is sokan jutottak saját otthonhoz, amihez akár több tízmillió forintos, jellemzően több évtizedes lejáratú hitelt is felvettek.

Tovább olvasom

Elek Péter
2023. november 29. 16:37 Pénz

Túl sok a kockázat, de valahogy senki nem akarja ezeket komolyan venni

A rendszerszintű pénzügyi kockázatoktól a túlzottan magas államadósságszinteken át az egyedi vállalati értékeléseken keresztül túl sok minden összejött.

Tovább olvasom

Az elmúlt egy évben még inkább fókuszba került a fenntarthatóság az irodabérleti piacon, a szereplők egy látható része, ha kényszerből is, de elkezdett végre komolyan foglalkozni a témával. A következő lépés a meglévő ingatlanállomány növekvő sebességű modernizálása lehet.

Tovább olvasom

A magyar lakosság háromnegyede azt mondja, igyekezni fog, hogy a 2024-től induló palackvisszaváltási rendszerben lehetőleg minden betétdíjas üveg- fém- és műanyagpalackot visszavigyen a boltoknál elhelyezett automatákba, de 50 százalék leginkább azzal lenne elégedett, ha készpénzben kapná vissza a betétdíjat - többek között ez derült ki a Reacty Digital friss felméréséből.

Tovább olvasom

Az ENSZ idei klímacsúcsán akar olaj- és gázüzleteket kötni a világ egyik legnagyobb olajkitermelője, az Egyesült Arab Emírségek - derült ki a BBC és a Centre for Climate Reporting oknyomozó újságíró szervezetek cikkeiből. Az ország egyébként az esemény házigazdája is.

Tovább olvasom

Bucsky Péter
2023. november 29. 04:34 Közélet

Az alacsony büntetések nem akadályozzák meg, hogy szétdobálják az e-rollereket

Tízszer több e-roller van a fővárosban, mint ahány parkolóhelyet kijelölt a fővárosi önkormányzat.

Tovább olvasom

Már a megvalósítási tanulmány készül az ország első szivattyús erőművével kapcsolatban - derült ki Lantos Csaba beszámolójából, melyet az Országgyűlés gazdasági bizottságának éves gyűlésén ismertetett - írja a Telex

Tovább olvasom

Sokkal tudatosabb vagyok a pénzzel kapcsolatban, mint régebben, nagyon fontosnak tartom, hogy a pénzemmel döntök, szavazok is - hangzik el a Pénz(m)érték podcast legfrissebb részében.

Tovább olvasom

Furcsa kérdésekkel készült a felhasználók számára a Magyar Államkincstár, melyet a Telex vett észre. A kérdőív célja a befektetési szokások vizsgálata, ugyanakkor a körülmények miatt sokan aggódni kezdtek, hogy más célja lehet az Államadósság Kezelő Központnak (ÁKK). 

Tovább olvasom

Több mint ezer vendéglátóhely szűnt meg 2023 első felében Magyarországon. A leggyorsabban továbbra is a kocsmák száma csökken.

Tovább olvasom