Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2023. március 17. 14:42 Vállalat

A Wizz Air tartozik messze a legtöbbel az utasoknak az Egyesült Királyságban

Közel ötmillió fonttal tartoznak a brit utasoknak különböző légitársaságok a The Guardian által idézett adatok szerint, ami jórészt a kifizetetlen kárpótlásokból és visszatérítésekből adódik össze. A fogyasztói érdekeket képviselő Which? elemzéséből kiderül továbbá, hogy a tartozások közel fele a Wizz Airnek róható fel, a budapesti székhelyű vállalat panaszkezelésével, illetve vitás ügyeinek számával kapcsolatban ráadásul már egy szakhatóság is aggodalmaknak adott hangot.

A Wizz Air a pandémia miatti zavarokkal indokolja a panaszáradatot kiváltó problémákat, a kifizetések késlekedését pedig az igazságszolgáltatási szervekkel történő komplikált és időigényes információcserével magyarázza. A fogyasztók ugyanis a megyei bíróságokon keresztül követelhetik a térítéseket, amelyek megfizetésére az itt hozott ítéletek kötelezhetik a vállalatokat.

A brit lap által bemutatott statisztikából alapján a Tui 1,3 millió, az EasyJet 611 ezer, a Ryanair 550 ezer fonttal tartozik a panaszos utasoknak. A Tui és az EasyJet azonban vitatják a kimutatások pontosságát, vélekedéseik szerint azokban a már kifizetett követelések is megjelennek.  

A Which? szerint az utasok jogait védő intézményrendszer is kifogásolható, a szabályok gyengék és a békéltető testületek sem segítik a fogyasztókat. Mindezt a szervezet annak ellenére állítja, hogy az általános vitarendezési fórumok mellett a légitársaságok és az utasok közötti ellentétek feloldására az ágazatra szakosodott felületek is működnek.

A hasonló panaszok természetesen idehaza sem ismeretlenek – korábban több cikket is írtunk ebben a témakörben -, az utóbbi egy évben is rendre előkerültek, elsősorban a Ryanairrel és a Wizz Airrel szemben. Az utóbbi nemrég hatósági szerződést kötött a fogyasztóvédelemmel, amelyben a légitársaság a jövőre nézve kötelezettséget vállalt arra, hogy hatékony módon rendezi a kereskedelmi gyakorlatát járatkésés, járattörlés, visszautasított beszállás és a fogyasztói panaszok megválaszolása tekintetében, valamint biztosítja a légiutasok jogainak érvényesülését.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEgy budapesti járattörlésen keresztül mutatjuk meg, milyen nehéz kártérítést igényelni a légitársaságtólHiába kötelezi az Európai Unió kártérítés megfizetésére a légitársaságokat járattörlés esetén, nehéz megítélni, hogy kinek a hibájából történt. Ezért sokan inkább nem is élnek a jogaikkal.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkBármit kitalálnak a légitársaságok, csak ne kelljen kártérítést fizetni az utasnakEgyre több járatot törölnek a légitársaságok, pedig ilyenkor kártérítést kell fizetni az utasnak az EU-ban. Erről azonban csak az utasok egy-két százaléka tud.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA fapadosok is elbújhatnak a Lufthansa utasokat büntető trükkjei mögöttMegbüntet a légitársaság, mert nem szállsz fel a járatra? Igen, ők úgy látják, hogy joguk van erre.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat fogyasztóvédelem légitársaság panaszkezelés wizz Air Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Stubnya Bence
2023. november 27. 04:34 Közélet, Vállalat

Kell-e félteni a magyar dolgozókat a vendégmunkásoktól?

Az ellenzék szerint káros a vendégmunkásokat hazai jelenléte, a kormány szerint a magyar munkahelyeket védik. De mi történik eközben a munkahelyeken?

Torontáli Zoltán
2023. november 26. 04:34 Élet, Vállalat

Ilyenek voltak az élelmiszerboltok a nyolcvanas években, nem?

Visszamentünk 1986-ba, és megnéztük, hogyan vásároltak akkor az emberek, illetve milyen nehézségekkel küszködtek a boltok.

Hajdu Miklós
2023. november 24. 16:36 Vállalat

A Budapestre felhőkarcolót álmodó cég neve eddig nem hozott szerencsét Magyarországon

Nemrég még a kormány is idegenkedett a magas épületektől, most viszont nem toronyház, hanem valódi felhőkarcoló építéséről egyeztet.

Fontos

László Pál
2023. november 28. 15:31 Podcast, Támogatói tartalom

Megváltozott, ahogy a munkám értékéről és áráról gondolkozom

A Pénz(m)érték sorozat ötödik részében az X-generációsok mesélnek arról, mit jelent számukra a pénz és a fenntarthatóság kapcsolata.

Jandó Zoltán
2023. november 28. 09:28 Adat

Kocsmaarmageddon van Magyarországon, de a kantinoknak jól megy

Több mint ezer vendéglátóhely szűnt meg 2023 első felében Magyarországon. A leggyorsabban továbbra is a italüzletek száma csökken.

Pálos Máté
2023. november 27. 19:16 Adat

Annyira keveset költünk egészségügyre, hogy az EU sereghajtói közé kerültünk

A GDP-arányos adat leginkább azt mutatja meg, hogy a döntéshozók mennyire tekintik fontos területnek az egészségügyet.