Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2020. szeptember 17. 10:42 Vállalat

Alvásproblémákat hoz a válság, nyugtató itallal jön ki a Pepsi

A fokozott stressz gyakran jár együtt az alvásminőség romlásával, ami a fizikai és mentális egészséget hamar kikezdi – egy friss amerikai kutatás szerint például a munkanélküliek több szempontból is rosszabbul alszanak, mint akik állásban vannak. A világjárvány okozta gazdasági válságban ez a jelenség egyre többeket érinthet, amit a Pepsi is felismert, és egy új termék bevezetésével válaszol rá.

A Driftwellnek nevezett ital ötlete még tavaly merült fel a cégnél egy belső vetélkedő során, és most valószínűleg minden idők leggyorsabban piacra dobott Pepsi-terméke lesz: 2020 végén a webshopokban, 2021 első negyedévében pedig már a boltok polcain is elérhető lesz az Egyesült Államokban. Az ízesített ásványvizekhez hasonló innivaló 200 milligram L-theanint tartalmaz majd, ami egyes tanulmányok szerint jótékony hatással van az alvásra, és a stressz fizikai tüneteit is enyhíti.

Az aminosav mellett némi magnéziumot is tesznek az üdítőbe, amelyet körülbelül két deciliteres kiszerelésben árusítanak majd – a kis adagok mellett azért döntött a Pepsi, hogy a fogyasztók ne járkáljanak éjszaka az alvásukat megszakítva a WC-re, a cég ajánlása szerint ugyanis lefekvés előtt lesz érdemes a Driftwellt fogyasztani. Emily Silver, a vállalat innovációkért felelős elnökhelyettese szerint a kedvezőtlen gazdasági kilátások közepette egyre nagyobb lesz az igény nyugtató hatású italokra, így a – koffeintartalmú termékeiről híressé vált – cég a legjobbkor lép erre a piacra.

A pihenést segítő italok piaca egyelőre meglehetősen szűk, japán tapasztalatok szerint mindenesetre megvan rá az esély, hogy az amerikaiak széles körében is a napi rutin részévé váljon a fogyasztásuk. Az Egyesült Államokban eddig kisebb cégek kísérleteztek lazítást segítő üdítőkkel, amelyekbe akár kannabiszszármazékokat is kevernek, amit az USA Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala (FDA) persze nem néz jó szemmel. A Pepsi inkább kerüli a jogilag kifogásolható összetevők használatát, ugyanakkor Silver szerint jókora hatással lehetnek a még javában formálódó termékkategória alakulására.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkŐrült ötletből született meg a legmenőbb üdítő, és már a Coca-Colát ostromolja NémetországbanA semmiből alapította meg két diák a Fritz-Kolát, amelynek a hamburgi vörös lámpás negyed volt az első piaca, ikonikus logója pedig egy olcsó photoshoppolás eredménye.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat alvás driftwell pepsi üdítő Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2024. május 7. 14:03 Tech, Vállalat

Elmegy a piac a magyar e-kereskedők mellett

Vége annak az egyszerű korszaknak, amikor a Kínából nagyban megvett árut kettes szorzóval itthon simán el lehet adni.

Jandó Zoltán
2024. május 6. 14:24 Adat, Vállalat

Most látszik, mennyire megütötte az oroszokat, hogy nem veszik a gázukat Európában

Az európai piac összeomlása miatt lett közel negyed évszázadnyi nyereséges működés után 2023-ban veszteséges a Gazprom orosz gázóriás.

Jandó Zoltán
2024. május 6. 05:32 Pénz, Vállalat

Nem a Gazprommal lesz a politikai haszonszerzés eszköze a Fradi és a magyar labdarúgás

Mert már régen az. A magyar futballban soha nem alakult ki valódi szponzoráció. A Fidesz hatalomra kerülését követően a baráti pénzeket a politikai motiváció váltotta fel.

Fontos

Váczi István
2024. május 7. 16:33 Élet

Elkezdődött a G7 új korszaka

Újult erővel, több és frissebb cikkel térünk vissza.

Jandó Zoltán
2024. május 7. 11:08 Adat, Közélet

Magyar egészségügy 2024: inkasszó, eszközhiány, 100 milliárdos adósság

A magyar tulajdonban lévő egészségügyi beszállító cégek lehetnek a kórházi adósságállomány folyamatos növekedésének vesztesei. Több vállalat is elhagyhatja a piacot.

Stubnya Bence
2024. május 7. 05:38 Közélet, Világ

A románok fogyasztanak, a magyarok beruháznak, de ki lesz ettől gazdagabb hosszú távon?

Románia fogyasztásorientált gazdasági stratégiával hagyta le egy főre eső GDP-ben Magyarországot. A magyar gazdaságpolitika viszont még inkább a beruházásokra fókuszálna.