Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2020. szeptember 17. 10:42 Vállalat

Alvásproblémákat hoz a válság, nyugtató itallal jön ki a Pepsi

A fokozott stressz gyakran jár együtt az alvásminőség romlásával, ami a fizikai és mentális egészséget hamar kikezdi – egy friss amerikai kutatás szerint például a munkanélküliek több szempontból is rosszabbul alszanak, mint akik állásban vannak. A világjárvány okozta gazdasági válságban ez a jelenség egyre többeket érinthet, amit a Pepsi is felismert, és egy új termék bevezetésével válaszol rá.

A Driftwellnek nevezett ital ötlete még tavaly merült fel a cégnél egy belső vetélkedő során, és most valószínűleg minden idők leggyorsabban piacra dobott Pepsi-terméke lesz: 2020 végén a webshopokban, 2021 első negyedévében pedig már a boltok polcain is elérhető lesz az Egyesült Államokban. Az ízesített ásványvizekhez hasonló innivaló 200 milligram L-theanint tartalmaz majd, ami egyes tanulmányok szerint jótékony hatással van az alvásra, és a stressz fizikai tüneteit is enyhíti.

Az aminosav mellett némi magnéziumot is tesznek az üdítőbe, amelyet körülbelül két deciliteres kiszerelésben árusítanak majd – a kis adagok mellett azért döntött a Pepsi, hogy a fogyasztók ne járkáljanak éjszaka az alvásukat megszakítva a WC-re, a cég ajánlása szerint ugyanis lefekvés előtt lesz érdemes a Driftwellt fogyasztani. Emily Silver, a vállalat innovációkért felelős elnökhelyettese szerint a kedvezőtlen gazdasági kilátások közepette egyre nagyobb lesz az igény nyugtató hatású italokra, így a – koffeintartalmú termékeiről híressé vált – cég a legjobbkor lép erre a piacra.

A pihenést segítő italok piaca egyelőre meglehetősen szűk, japán tapasztalatok szerint mindenesetre megvan rá az esély, hogy az amerikaiak széles körében is a napi rutin részévé váljon a fogyasztásuk. Az Egyesült Államokban eddig kisebb cégek kísérleteztek lazítást segítő üdítőkkel, amelyekbe akár kannabiszszármazékokat is kevernek, amit az USA Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala (FDA) persze nem néz jó szemmel. A Pepsi inkább kerüli a jogilag kifogásolható összetevők használatát, ugyanakkor Silver szerint jókora hatással lehetnek a még javában formálódó termékkategória alakulására.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkŐrült ötletből született meg a legmenőbb üdítő, és már a Coca-Colát ostromolja NémetországbanA semmiből alapította meg két diák a Fritz-Kolát, amelynek a hamburgi vörös lámpás negyed volt az első piaca, ikonikus logója pedig egy olcsó photoshoppolás eredménye.

Vállalat alvás driftwell pepsi üdítő Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2020. október 23. 12:16 Adat, Vállalat

A külföldi tulajdonban lévő élelmiszeripari cégeink harmadannyi dolgozóval érnek el akkora profitot, mint a magyarok

A hazai élelmiszeriparban a méret meghatározó, a rengeteg kis magyar cég mellett kevés nagy külföldi van, de ezek jóval hatékonyabbak, és az exportképességük is sokkal jobb.

Torontáli Zoltán
2020. október 22. 14:55 Vállalat

A Procter&Gamble elkezdi kivezetni a samponos műanyag flakonokat

Helyette jön a sokkal kevesebb anyagból készült tasak, és az újrahasznosítható alumínium adagoló kombója.

Hajdu Miklós
2020. október 22. 12:17 Élet, Vállalat

Sokkal könnyebb olyan munkahelyre bejutni, ahol már dolgozik egy évfolyam- vagy szaktárs

Az egyetemisták nagyon jól segítik egymást a pályakezdésnél.

Fontos

Bucsky Péter
2020. október 23. 07:06 Közélet

Kevesebb a hajléktalan, de egyre reménytelenebb a helyzetük

Az utóbbi évek gazdasági fellendülése során viszonylag sokan törtek ki a hajléktalanságból, a hátramaradók viszont egyre idősebbek és rosszabbul képzettek.

Hajdu Miklós
2020. október 22. 06:35 Adat

Hiába jól képzett sok magyar dolgozó, nincs elég színvonalas munkahely

A nagyobb jólléthez nemcsak minőségi oktatás és ellátás kell, hanem a dolgozni tudó és akaró lakosságban rejlő potenciál kiaknázására alkalmas állások is.

Kasnyik Márton
2020. október 21. 16:43 Világ

Biden szinte már elnöknek érezheti magát, de pont így volt ezzel négy éve Clinton is

Hónapok óta stabil és nagy a demokrata előny, két hét múlva jön az elnökválasztás. Maradt még bizonytalanság?