Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2020. szeptember 17. 10:42 Vállalat

Alvásproblémákat hoz a válság, nyugtató itallal jön ki a Pepsi

A fokozott stressz gyakran jár együtt az alvásminőség romlásával, ami a fizikai és mentális egészséget hamar kikezdi – egy friss amerikai kutatás szerint például a munkanélküliek több szempontból is rosszabbul alszanak, mint akik állásban vannak. A világjárvány okozta gazdasági válságban ez a jelenség egyre többeket érinthet, amit a Pepsi is felismert, és egy új termék bevezetésével válaszol rá.

A Driftwellnek nevezett ital ötlete még tavaly merült fel a cégnél egy belső vetélkedő során, és most valószínűleg minden idők leggyorsabban piacra dobott Pepsi-terméke lesz: 2020 végén a webshopokban, 2021 első negyedévében pedig már a boltok polcain is elérhető lesz az Egyesült Államokban. Az ízesített ásványvizekhez hasonló innivaló 200 milligram L-theanint tartalmaz majd, ami egyes tanulmányok szerint jótékony hatással van az alvásra, és a stressz fizikai tüneteit is enyhíti.

Az aminosav mellett némi magnéziumot is tesznek az üdítőbe, amelyet körülbelül két deciliteres kiszerelésben árusítanak majd – a kis adagok mellett azért döntött a Pepsi, hogy a fogyasztók ne járkáljanak éjszaka az alvásukat megszakítva a WC-re, a cég ajánlása szerint ugyanis lefekvés előtt lesz érdemes a Driftwellt fogyasztani. Emily Silver, a vállalat innovációkért felelős elnökhelyettese szerint a kedvezőtlen gazdasági kilátások közepette egyre nagyobb lesz az igény nyugtató hatású italokra, így a – koffeintartalmú termékeiről híressé vált – cég a legjobbkor lép erre a piacra.

A pihenést segítő italok piaca egyelőre meglehetősen szűk, japán tapasztalatok szerint mindenesetre megvan rá az esély, hogy az amerikaiak széles körében is a napi rutin részévé váljon a fogyasztásuk. Az Egyesült Államokban eddig kisebb cégek kísérleteztek lazítást segítő üdítőkkel, amelyekbe akár kannabiszszármazékokat is kevernek, amit az USA Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala (FDA) persze nem néz jó szemmel. A Pepsi inkább kerüli a jogilag kifogásolható összetevők használatát, ugyanakkor Silver szerint jókora hatással lehetnek a még javában formálódó termékkategória alakulására.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkŐrült ötletből született meg a legmenőbb üdítő, és már a Coca-Colát ostromolja NémetországbanA semmiből alapította meg két diák a Fritz-Kolát, amelynek a hamburgi vörös lámpás negyed volt az első piaca, ikonikus logója pedig egy olcsó photoshoppolás eredménye.

Vállalat alvás driftwell pepsi üdítő Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Bucsky Péter
2021. február 24. 06:03 Adat, Vállalat

A multik, és azon belül a németek igen jól jártak a kormány gazdasági akcióprogramjával

A német hátterű vállalkozások a hozzáadott érték 13,5 százalékát adják, de ehhez a támogatások 21,5 százalékát kapták meg.

Bucsky Péter
2021. február 23. 06:02 Vállalat

A nagy német autógyártók nyertek az uniós kibocsátási büntetésrendszerrel

Ha szigorúan számolunk, akkor a kisebb autók vásárlói fizetik meg a nagy, főleg német cégeknek adott kedvezményeket.

Bucsky Péter
2021. február 22. 06:55 Vállalat

Első számítógépüket Kispolszkival hozták, ma már okosautók kommunikációján dolgoznak

A járvány hatására megrohanták a vállalkozók elektronikus aláírásért a Microsec-et, amely távlatosabb fejlesztéseken is dolgozik, és globális szolgáltatóvá válna.

Fontos

Hajdu Miklós
2021. február 24. 16:40 Adat, Közélet

Az új vírusváltozatok ellen nem elegendőek az eddigi intézkedések

A visegrádi országok példái jól mutatják, hogy a brit és az egyéb változatok mennyire átírják a forgatókönyveket.

Avatar
2021. február 24. 15:24 Közélet

Jól szolgálják-e a kormány tervei a COVID által okozott társadalmi és gazdasági károk helyreállítását?

A leginkább sújtott emberek és vállalkozások segítése, az ország ellenállóképességének növelése helyett lobbiérdekeket szolgálhat az új uniós források egy része.

Avatar
2021. február 23. 16:24 Közélet, Pénz

Kinek kell megfizetnie a gyermekvállalást?

Ha az állam erősen támogatja a gyermeknevelést, attól az még nem válik jutalmazott tevékenységgé, csak kevésbé veszteségessé.