Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2020. szeptember 17. 10:42 Vállalat

Alvásproblémákat hoz a válság, nyugtató itallal jön ki a Pepsi

A fokozott stressz gyakran jár együtt az alvásminőség romlásával, ami a fizikai és mentális egészséget hamar kikezdi – egy friss amerikai kutatás szerint például a munkanélküliek több szempontból is rosszabbul alszanak, mint akik állásban vannak. A világjárvány okozta gazdasági válságban ez a jelenség egyre többeket érinthet, amit a Pepsi is felismert, és egy új termék bevezetésével válaszol rá.

A Driftwellnek nevezett ital ötlete még tavaly merült fel a cégnél egy belső vetélkedő során, és most valószínűleg minden idők leggyorsabban piacra dobott Pepsi-terméke lesz: 2020 végén a webshopokban, 2021 első negyedévében pedig már a boltok polcain is elérhető lesz az Egyesült Államokban. Az ízesített ásványvizekhez hasonló innivaló 200 milligram L-theanint tartalmaz majd, ami egyes tanulmányok szerint jótékony hatással van az alvásra, és a stressz fizikai tüneteit is enyhíti.

Az aminosav mellett némi magnéziumot is tesznek az üdítőbe, amelyet körülbelül két deciliteres kiszerelésben árusítanak majd – a kis adagok mellett azért döntött a Pepsi, hogy a fogyasztók ne járkáljanak éjszaka az alvásukat megszakítva a WC-re, a cég ajánlása szerint ugyanis lefekvés előtt lesz érdemes a Driftwellt fogyasztani. Emily Silver, a vállalat innovációkért felelős elnökhelyettese szerint a kedvezőtlen gazdasági kilátások közepette egyre nagyobb lesz az igény nyugtató hatású italokra, így a – koffeintartalmú termékeiről híressé vált – cég a legjobbkor lép erre a piacra.

A pihenést segítő italok piaca egyelőre meglehetősen szűk, japán tapasztalatok szerint mindenesetre megvan rá az esély, hogy az amerikaiak széles körében is a napi rutin részévé váljon a fogyasztásuk. Az Egyesült Államokban eddig kisebb cégek kísérleteztek lazítást segítő üdítőkkel, amelyekbe akár kannabiszszármazékokat is kevernek, amit az USA Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala (FDA) persze nem néz jó szemmel. A Pepsi inkább kerüli a jogilag kifogásolható összetevők használatát, ugyanakkor Silver szerint jókora hatással lehetnek a még javában formálódó termékkategória alakulására.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkŐrült ötletből született meg a legmenőbb üdítő, és már a Coca-Colát ostromolja NémetországbanA semmiből alapította meg két diák a Fritz-Kolát, amelynek a hamburgi vörös lámpás negyed volt az első piaca, ikonikus logója pedig egy olcsó photoshoppolás eredménye.

Vállalat alvás driftwell pepsi üdítő Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Váczi István
2020. október 29. 10:10 Vállalat

Rekordokat dönt a teherhajók új királya

Szerencsés időben állt szolgálatba a francia CMA CGM új zászlóshajója, a konténerhajós cégek alig bírják kapacitással a fuvarfeladatokat.

Hajdu Miklós
2020. október 28. 17:02 Vállalat

Meglepően jó negyedévet zárt a Fiat-Chrysler csoport

Kár volt aggódni tavasszal az autóiparért, a válság ellenére sem tűntek el az autóvásárlók.

Váczi István
2020. október 27. 14:41 Vállalat

Hasít idén Európa legnagyobb kamionos cége

A német és a brit közúti teherforgalom is meghaladja a járvány előtti szintet, a litván Girteka pedig idén 10 százalékos növekedéssel számol.

Fontos

Kasnyik Márton
2020. október 29. 17:38 Világ

Trump új főbírója mögött egy ultrakonzervatív mozgalom több évtizedes munkájának végső diadala van

Elérte hosszú ideje forralt célját egy nyilvánosságot kerülő konzervatív érdekcsoport. De olyan eszközökkel, amelyek az egész intézményt bedönthetik.

Fabók Bálint Jandó Zoltán
2020. október 29. 06:40 Közélet

Ismerőseinek és saját érdekeltségeinek játszott át közpénzt az úszó vb-s cég körözött vezetője

A Bp2017 kiperelt szerződéslistája betekintést enged abba, hogy az adófizetői pénzek hogyan gazdagítanak egy állami vezetőt és környezetét.

Bucsky Péter
2020. október 28. 06:45 Adat

Az autózás lett a koronavírus nyertese Magyarországon

Míg a közösségi közlekedésben az utasok harmada eltűnt, a közúti járműforgalom már a járvány előtti szinten van - sose közlekedtünk még olyan szennyezően, mint most.