Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2018. június 3. 16:05 Pénz

Havi egymilliót vitt haza tavaly az NB I idei kiesőjének egy labdarúgója

Részletesen lebontva közzétette éves beszámolójában a Vasas FC Kft., hogy együttesen mennyit keresnek a különböző beosztásokban dolgozó alkalmazottai. Eszerint tavaly a cég valamivel több mint 608 millió forintnyi bérköltséget számolt el a játékosokra. Mivel a csapat kerete 23 főből áll, ez azt jelenti, hogy egy futballistájuk átlagosan 14 millió forintba került 2017-ben.

Mivel a labdarúgók kifejezetten kedvező feltételekkel adóznak, a költségként elszámolt összeg jelentős részét meg is tarthatták. Számításaink szerint így átlagosan nagyjából havi nettó egymilliót kereshettek a csapat focistái.

Az edzők még ennél is többe kerültek a Vasasnak. A három sportszakember, köztük Michael Oening összesen 71,2 millió forintot kapott tavaly, azaz egyenként átlagosan közel 24 millió forintot. Ha valóban ennyi a szakmai stáb, akkor a háttérben dolgozó nagyjából 15 alkalmazott együttesen is jócskán kevesebbet keresett, mint az edzői kar.

 

A Vasas FC Kft. egyébként annak ellenére sem zárt jó évet pénzügyi értelemben, hogy az előző idényben harmadik helyen végzett a labdarúgó élvonalban, és így nemzetközi kupában is indulhatott. A cég bevételei ugyan emelkedtek, és átlépték az 1 milliárd forintot, ez a hazai első osztályban egyáltalán nem számít kiugrónak. A Vasas számára nem is volt elég, hiszen a vállalat túlköltekezett, és 134 milliós veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. (Szakmailag még rosszabbul zárult az év, hiszen szombaton eldőlt, hogy a csapat kiesett az élvonalból.)

Korábban a veszteséges működés annyira nem jellemző a hazai futballban, 2016-ban például a 12 csapatos NB I-ből csak egy együttes nem termelt profitot. Akkor még a Vasas is nyereséges volt, igaz csak szerény, 8,6 milliós eredményt értek el.

Pénz labdarúgás labdarúgó keresetek nb1 Vasas Olvasson tovább a kategóriában

Pénz

Váczi István
2019. június 24. 10:11 Pénz

A bitcoinnak is szárnyakat adott a Facebook-pénz

A félig már elfelejtett bitcoin feltámadt, és a Facebook Librára irányuló érdeklődésnek köszönhetően 11 ezer dollár fölé emelkedett az árfolyama.

Torontáli Zoltán
2019. június 21. 12:36 Adat, Pénz

Az uniós statisztikában kiveri a szemünket Matolcsy György tevékenysége

A magyar államadósságnak már 22 százaléka van a lakosságnál, és ez nagyon magas érték

Avatar
2019. június 18. 10:31 Pénz, Világ

Tengeri olajfúrók papírjait érdemes venni, csak el kell találni, hogy melyik nem megy csődbe

A Brent olaj ára olyan szintre csökkent, hogy lassan érdemes lehet befektetni, most mégis a kivárás mellett érvelünk.

Fontos

Váczi István
2019. június 23. 16:46 Közélet

Egy lesorosozott civilszervezet ellenőrzi Mészáros Lőrinc közpénzes munkáját

Egy uniós program keretében, a kormány áldásával az általa évek óta támadott Transparency International ellenőriz egy projektet, ahol Mészáros egyik cége dolgozik.

Avatar
2019. június 23. 07:48 Közélet, Tech

Zuckerberg király saját dénárt akar verni, és ennek sokan nem örülnek

A pénzügyi adatainkat összefésülik a médiafogyasztási szokásainkkal, az okoseszközök és szenzorok által biztosított adatokkal, és az egészet egybecsomagolva eladhatják bárkinek.

Kasnyik Márton Hajdu Miklós
2019. június 21. 06:43 Adat

Kettészakadt a budapesti panelmezőny, már nem a Pók utca a legdrágább lakótelep

Új adatbázist építettünk, hogy eldöntsük az örök kérdést: melyik a legdrágább és melyik a legolcsóbb panel lakótelep? Az utóbbi évek eszeveszett áremelkedése nem ugyanúgy érintette a paneleket.