Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2018. június 3. 16:05 Pénz

Havi egymilliót vitt haza tavaly az NB I idei kiesőjének egy labdarúgója

Részletesen lebontva közzétette éves beszámolójában a Vasas FC Kft., hogy együttesen mennyit keresnek a különböző beosztásokban dolgozó alkalmazottai. Eszerint tavaly a cég valamivel több mint 608 millió forintnyi bérköltséget számolt el a játékosokra. Mivel a csapat kerete 23 főből áll, ez azt jelenti, hogy egy futballistájuk átlagosan 14 millió forintba került 2017-ben.

Mivel a labdarúgók kifejezetten kedvező feltételekkel adóznak, a költségként elszámolt összeg jelentős részét meg is tarthatták. Számításaink szerint így átlagosan nagyjából havi nettó egymilliót kereshettek a csapat focistái.

Az edzők még ennél is többe kerültek a Vasasnak. A három sportszakember, köztük Michael Oening összesen 71,2 millió forintot kapott tavaly, azaz egyenként átlagosan közel 24 millió forintot. Ha valóban ennyi a szakmai stáb, akkor a háttérben dolgozó nagyjából 15 alkalmazott együttesen is jócskán kevesebbet keresett, mint az edzői kar.

 

A Vasas FC Kft. egyébként annak ellenére sem zárt jó évet pénzügyi értelemben, hogy az előző idényben harmadik helyen végzett a labdarúgó élvonalban, és így nemzetközi kupában is indulhatott. A cég bevételei ugyan emelkedtek, és átlépték az 1 milliárd forintot, ez a hazai első osztályban egyáltalán nem számít kiugrónak. A Vasas számára nem is volt elég, hiszen a vállalat túlköltekezett, és 134 milliós veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. (Szakmailag még rosszabbul zárult az év, hiszen szombaton eldőlt, hogy a csapat kiesett az élvonalból.)

Korábban a veszteséges működés annyira nem jellemző a hazai futballban, 2016-ban például a 12 csapatos NB I-ből csak egy együttes nem termelt profitot. Akkor még a Vasas is nyereséges volt, igaz csak szerény, 8,6 milliós eredményt értek el.

Pénz labdarúgás labdarúgó keresetek nb1 Vasas Olvasson tovább a kategóriában

Pénz

Wiedemann Tamás
2019. február 15. 11:11 Pénz

Németország nem engedi ki a készpénzt a kezéből, és most meg is indokolták, hogy miért

Továbbra is ragaszkodnak az emberek a készpénzes vásárláshoz. Igaz, a nagyobb összegű számlákat egyre gyakrabban már bankkártyával egyenlítik ki.

Jandó Zoltán
2019. február 8. 17:04 Pénz

Blöff volt, hogy kevesebb közpénzt emésztenek majd fel a csapatsportok

A korábban jelzett 50 helyett 125 milliárdnyi adóforinthoz juthatnak a sportszervezetek. A ma bejelentett összeg még a szakmabelieket is meglepte.

Jandó Zoltán
2019. február 7. 06:52 Élet, Pénz

Feladtad az idei fogadalmad? Egy egész ágazat örül neki

Fitnesztermek építenek arra, hogy az év elején közel másfélszeresére ugrik a vendégek száma, az újonnan érkezők többsége azonban néhány héten belül feladja.

Fontos

Wiedemann Tamás
2019. február 14. 11:01 Közélet

Titokzatos szoftver dönt a gyanús napelemes pályázatok nyerteseiről az állami tulajdonú MFB Banknál

A bank szerint ezzel a rendszerrel nem lehet visszaélni, mert a szoftver nem korrupt. De a furfangos jogi magyarázat szerint ellenőrizni sem lehet a programot. Így még gyanúsabb lett a tavalyi egynapos naperőmű-pályázat.

Váczi István
2019. február 13. 16:44 Vállalat

Dupla vagy semmit játszik a Suzuki a botrányos kirúgással

Jogi értelemben valószínűleg bukó helyzetbe hozta magát a Magyar Suzuki, de saját szempontjából ésszerű lépés lehetett: ha nincs szakszervezet, nem lesz sztrájk és „audis” béremelés.

Kasnyik Márton
2019. február 13. 13:31 Közélet

A kormány szép csendben bevezeti a családi vagyonkezelő alapítványokat

"Felmerült az igény", de csak 600 milliós vagyon felett. A fejlett világban az elit egyik legnagyobb trükkje, most behozzák Magyarországra is.