Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2018. június 3. 16:05 Pénz

Havi egymilliót vitt haza tavaly az NB I idei kiesőjének egy labdarúgója

Részletesen lebontva közzétette éves beszámolójában a Vasas FC Kft., hogy együttesen mennyit keresnek a különböző beosztásokban dolgozó alkalmazottai. Eszerint tavaly a cég valamivel több mint 608 millió forintnyi bérköltséget számolt el a játékosokra. Mivel a csapat kerete 23 főből áll, ez azt jelenti, hogy egy futballistájuk átlagosan 14 millió forintba került 2017-ben.

Mivel a labdarúgók kifejezetten kedvező feltételekkel adóznak, a költségként elszámolt összeg jelentős részét meg is tarthatták. Számításaink szerint így átlagosan nagyjából havi nettó egymilliót kereshettek a csapat focistái.

Az edzők még ennél is többe kerültek a Vasasnak. A három sportszakember, köztük Michael Oening összesen 71,2 millió forintot kapott tavaly, azaz egyenként átlagosan közel 24 millió forintot. Ha valóban ennyi a szakmai stáb, akkor a háttérben dolgozó nagyjából 15 alkalmazott együttesen is jócskán kevesebbet keresett, mint az edzői kar.

 

A Vasas FC Kft. egyébként annak ellenére sem zárt jó évet pénzügyi értelemben, hogy az előző idényben harmadik helyen végzett a labdarúgó élvonalban, és így nemzetközi kupában is indulhatott. A cég bevételei ugyan emelkedtek, és átlépték az 1 milliárd forintot, ez a hazai első osztályban egyáltalán nem számít kiugrónak. A Vasas számára nem is volt elég, hiszen a vállalat túlköltekezett, és 134 milliós veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. (Szakmailag még rosszabbul zárult az év, hiszen szombaton eldőlt, hogy a csapat kiesett az élvonalból.)

Korábban a veszteséges működés annyira nem jellemző a hazai futballban, 2016-ban például a 12 csapatos NB I-ből csak egy együttes nem termelt profitot. Akkor még a Vasas is nyereséges volt, igaz csak szerény, 8,6 milliós eredményt értek el.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Pénz labdarúgás labdarúgó keresetek nb1 Vasas Olvasson tovább a kategóriában

Pénz

Jandó Zoltán
2024. május 6. 05:32 Pénz, Vállalat

Nem a Gazprommal lesz a politikai haszonszerzés eszköze a Fradi és a magyar labdarúgás

Mert már régen az. A magyar futballban soha nem alakult ki valódi szponzoráció. A Fidesz hatalomra kerülését követően a baráti pénzeket a politikai motiváció váltotta fel.

Elek Péter
2024. április 24. 04:35 Pénz

Olyan gazdagok a nyugdíjba vonuló amerikaiak, hogy azt még a forint is megérzi

Amerikai infláció: volt, van, lesz; és az emiatt magasan ragadó dollárkamatokhoz mérik minden más deviza hozamát - a forintét is.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Fontos

Váczi István
2024. május 7. 16:33 Élet

Elkezdődött a G7 új korszaka

Újult erővel, több és frissebb cikkel térünk vissza.

Torontáli Zoltán
2024. május 7. 14:03 Tech, Vállalat

Elmegy a piac a magyar e-kereskedők mellett

Vége annak az egyszerű korszaknak, amikor a Kínából nagyban megvett árut kettes szorzóval itthon simán el lehet adni.

Jandó Zoltán
2024. május 7. 11:08 Adat, Közélet

Magyar egészségügy 2024: inkasszó, eszközhiány, 100 milliárdos adósság

A magyar tulajdonban lévő egészségügyi beszállító cégek lehetnek a kórházi adósságállomány folyamatos növekedésének vesztesei. Több vállalat is elhagyhatja a piacot.