Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2018. június 3. 16:05 Pénz

Havi egymilliót vitt haza tavaly az NB I idei kiesőjének egy labdarúgója

Részletesen lebontva közzétette éves beszámolójában a Vasas FC Kft., hogy együttesen mennyit keresnek a különböző beosztásokban dolgozó alkalmazottai. Eszerint tavaly a cég valamivel több mint 608 millió forintnyi bérköltséget számolt el a játékosokra. Mivel a csapat kerete 23 főből áll, ez azt jelenti, hogy egy futballistájuk átlagosan 14 millió forintba került 2017-ben.

Mivel a labdarúgók kifejezetten kedvező feltételekkel adóznak, a költségként elszámolt összeg jelentős részét meg is tarthatták. Számításaink szerint így átlagosan nagyjából havi nettó egymilliót kereshettek a csapat focistái.

Az edzők még ennél is többe kerültek a Vasasnak. A három sportszakember, köztük Michael Oening összesen 71,2 millió forintot kapott tavaly, azaz egyenként átlagosan közel 24 millió forintot. Ha valóban ennyi a szakmai stáb, akkor a háttérben dolgozó nagyjából 15 alkalmazott együttesen is jócskán kevesebbet keresett, mint az edzői kar.

 

A Vasas FC Kft. egyébként annak ellenére sem zárt jó évet pénzügyi értelemben, hogy az előző idényben harmadik helyen végzett a labdarúgó élvonalban, és így nemzetközi kupában is indulhatott. A cég bevételei ugyan emelkedtek, és átlépték az 1 milliárd forintot, ez a hazai első osztályban egyáltalán nem számít kiugrónak. A Vasas számára nem is volt elég, hiszen a vállalat túlköltekezett, és 134 milliós veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. (Szakmailag még rosszabbul zárult az év, hiszen szombaton eldőlt, hogy a csapat kiesett az élvonalból.)

Korábban a veszteséges működés annyira nem jellemző a hazai futballban, 2016-ban például a 12 csapatos NB I-ből csak egy együttes nem termelt profitot. Akkor még a Vasas is nyereséges volt, igaz csak szerény, 8,6 milliós eredményt értek el.

Pénz labdarúgás labdarúgó keresetek nb1 Vasas Olvasson tovább a kategóriában

Pénz

Wiedemann Tamás
2018. november 19. 15:48 Pénz, Piac

Újabb legendás, milliárdokat kereső autóipari vezér bukott meg, miután megdézsmálta a cég pénzét

Őrizetbe vették Carlos Ghosnt, a Renault-Nissan-Mitsubishi csoport vezérét, aki évi közel 5 milliárd forintnak megfelelő összeget keresett, mégis milliárdokat titkolt el.

Wiedemann Tamás
2018. november 19. 12:20 Pénz, Piac

Utoljára nyomtatják ki a katalógust, amin egy generáció nőtt fel Magyarországon

Magyarországon egy generáció nőtt fel az Otto-magazinokkal. Kelet-Európában az álmodozás szimbóluma volt, de az ágyat is ki lehetett támasztani vele.

Jandó Zoltán
2018. november 17. 07:22 Pénz, Piac

Háromszáz milliárdnyi Mészáros-vagyon vált láthatóvá

Hiába estek a Mészáros-részvények, a felcsúti milliárdos nem lett szegényebb. Közel 120 milliárd forintra értékelték az állami megrendelésekkel kipárnázott építőipari cégeit, a Mészáros és Mészáros Kft-t és az R-Kordot.

Fontos

Bucsky Péter
2018. november 18. 21:45 Élet

Annyira pokoli lett egy egyszerű gázkazán-csere, hogy az emberek inkább áttérnek fafűtésre

Azért szigorította az EU a kazáncsere-szabályokat, hogy csökkenjen a környezetszennyezés. Magyarországon ebből olyan drágulás és bürokrácia-túltengés lett, hogy az emberek inkább a fa- vagy villanyfűtést választják.

Torontáli Zoltán
2018. november 18. 13:36 Élet, Világ

Az almák Ferrarija finom, piros, drága, és hihetetlenül erős marketing van mögötte

Átalakítja a gyümölcstermesztés mögötti üzleti modellt a Pink Lady és a nyomában meginduló klub almák serege, de ennek megvannak a veszélyei is. Magyarország kimarad az új almahullámból.

Rigó Anita
2018. november 18. 07:29 Élet

Az általánost végzettek és a tizenévesek körében beindult a baby-boom Magyarországon

Harminc fölött és húsz alatt vállalnak több gyermeket a magyar nők. Több a gyereknélküli vagy a sokgyerekes család, kevesebb a kétgyerekes család.