Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2019. február 23. 12:07 Világ

Felveszel 320 ezer forintnyi hitelt, de csak 285 ezret kell visszafizetned

Minden eddiginél agresszívabb, mínusz 10 százalékos hitelmutatójú kampánnyal rukkolt elő a német Smava. A negatív kamat azt jelenti, hogy a pénzügyi termékek összehasonlító portáljaként működő Smava fizet azért, ha valaki rajta keresztül vesz fel hitelt. Ha az akcióban résztvevő ügyfelek 1000 euró hitelt vesznek fel két évre, akkor a futamidő végéig csak 894 eurót kell visszafizetniük, vagyis nyertek 106 eurót (ha nem fektették be a pénzt, mert akkor még annak a hozamát is beleszámolhatjuk a nyereségbe).

Az akció természetesen marketing jellegű és nem sok köze van a hitelezéshez. A Smava nem először hirdet ilyen programot, ám 10 százalékos negatív kamatot még sosem kínált. Az apropót most a társaság tervezett tőzsdei megjelenése adja, amihez nagy hírverést szeretne csapni. A cég tulajdonképpen két év alatt 106 eurót fizet ki egy bizonyos ügyfélkör tagjainak, és ezzel valószínűleg jobban jár, mintha hagyományos marketing eszközökre költötte volna ugyanezt a pénzt.

A Handelsblatt emlékeztet rá, hogy a hitelfelvevőknek sok személyes adatot meg kell adniuk, ez már önmagában értékes adatbázisépítő eszköz, de még a cég 11 oldalas dokumentumát is át kell tanulmányozniuk a hitelfelvétel előtt, vagyis részletesen megismertetik velük a Smava kínálatát és működési mechanizmusát. Az adatokat akkor is meg kell adni a bírálathoz, ha az ügyfél végül nem kapja meg a kölcsönt (ahhoz ugyanis hitelképesnek kell lenni), és ekkor a Smava további pénzhez jutási alternatívákat ajánl fel.

Az akció tehát jól át van gondolva, a Smava eddig már 20 millió euró hitelt közvetített ki negatív kamattal, és az ügyfelek átlagosan 67 eurót nyertek egy-egy hitelfelvétellel, ami azt jelenti, hogy a cég eddigi kampányai összesen sem kerültek 1 millió euróba. A társaság éves árbevétele ezzel szemben 440 millió euró volt, és a maga területén piacvezető Németországban.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTízezer eurót ad kölcsön a bank, de legfeljebb 9958-at kell visszafizetnedMegőrültek a német bankok: kevesebbet kell visszafizetned, mint amennyi kölcsönt felvettél. Újabb szintet lépett a hitelezési láz.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ hitel kamat negatív kamat németország Smava Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.