Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2020. október 5. 11:54 Vállalat

A Dacia 10 nap múlva rántja le a leplet Európa legolcsóbb elektromos autójáról

Október 15-én mutatja be a Dacia az első tisztán elektromos autóját a Renault eWays elnevezésű online eseményen. A Springre keresztelt SUV áttörést hozhat az elektromos autók piacán Európában, mivel várhatóan jelentősen olcsóbb lesz a jelenleg árult modelleknél.

A márciusban beharangozott Dacia Springnek korlátozottan van köze a román autógyártóhoz, ugyanis lényegében a Renault csoport*amelynek a Dacia is a tagja K-ZE nevű elektromos autóját fogják a Dacia logójával felmatricázni.

A Renault K-ZE-t tavaly szeptemberben kezdték el forgalmazni Kínában, és ártámogatással együtt a legolcsóbb elektromos autók közé tartozik az országban, kevesebb mint hárommillió forintnyi jüanért kapható. A Renault már tavaly ősszel bejelentette, hogy Európában is szeretnék forgalmazni a K-ZE “különleges változatát”, és márciusban derült ki, hogy vélhetően a magát alacsony áraival brandelő Dacia neve alatt fog futni.

A Dacia Springet 2021-től forgalmazhatják majd Európában. Az áráról még nem jelent meg hivatalos információ, bár a Dacia szerint “a piac egyik legmegfizethetőbb elektromos autója”. Számos román és nemzetközi lap úgy harangozza be, hogy Európa legolcsóbb elektromos autója lesz, az árát 10 és 15 ezer euró (3,6-5,4 millió forint) közé saccolják. Az elektromos autóknak járó ártámogatásokkal tehát akár hárommilió forintnál kevesebbért lehet majd kapni a Springet Európa számos országában (Magyarországon jelenleg 7 millió forint körül kezdődnek az elektromos autók listaárai).

A román Daciát 1999-ben vette meg a Renault, és 2004-ben jött ki a Logan modellel. A magát robosztus, egyszerű, megfizethető autókkal reklámozó Dacia azóta jelentős szereplő lett az európai piacon, Magyarországon különösen népszerűek az autói.

Vállalat autópiac Dacia elektromos autó Renault Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2021. február 26. 09:13 Vállalat

A csehek nagyon közel kerültek a Malév-szindrómához

A patinás nemzeti légitársaság, a CSA már csak akkor szállhat le Prágában, ha előre fizet, a csőd valószínűnek tűnik.

Fabók Bálint
2021. február 26. 06:06 Vállalat

A legnagyobb csongrádi cég sztrájkolói azt mondják, megszakadnak a munkában

Lemaradó fizetések, autóipari lassulás, kizsigerelt dolgozók és megnyirbált jogosultságok is szerepet játszanak abban, hogy sztrájkolnak a Continental makói gyáránál.

Torontáli Zoltán
2021. február 25. 16:55 Vállalat

A műanyagmentes drogéria csak egy álom, de közelíthetünk hozzá

Melyik fontosabb, a profit vagy a környezetvédelem, és szappannal mosakodjunk vagy tusfürdővel? Válaszol a Procter&Gamble, a világ egyik legnagyobb fmcg cégének k+f kommunikációs vezetője.

Fontos

Stubnya Bence
2021. február 27. 07:03 Podcast

Nem a rendszerváltás, hanem a 19. század óta nem tudunk felzárkózni Nyugat-Európához

G7 Podcast! Nincs kelet-európai ország, amely felzárkózott volna a világgazdaság centrumához. Vonyó Tamás, a Bocconi Egyetem docense szerint viszont siker, hogy vissza sem csúszott a régió.

Avatar
2021. február 26. 16:32 Pénz

Minden adott, hogy az infláció meglóduljon

Laza monetáris és fiskális politika, pénzben úszó világ, hirtelen felfutó kereslet, már csak az a kérdés, hogy az infláció átmenetileg, vagy tartósan ugrik meg.

Jandó Zoltán
2021. február 25. 06:08 Vállalat

Konkurens nélkül megnyerte a közbeszerzést, majd engedett az árból 140 millió forintot

Dőlnek az állami megrendelések Tasnádi László cégéhez, ám ezúttal furcsa fordulatot vett egy tender.