Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. június 2. 12:59 Vállalat, Világ

Az olajfinomítókból két hónapig pénznyelő automaták lettek, és ezt a Mol is megérezhette

Talán soha nem volt még akkora kereslet-visszaesés az olajiparban a fejlett világban, mint idén tavasszal a koronavírus-járvány miatt. Márciusban csaknem 17 százalékkal kevesebb üzemanyag fogyott Magyarországon, mint egy évvel korábban. Az áprilisi adat csak pár nap múlva jelenik meg, de várhatóan még nagyobb zuhanást mutat majd, hiszen a veszélyhelyzethez kapcsolódó kijárási korlátozások, az iskolák bezárása és az otthonról való dolgozás csak március közepétől indult el.

 

A gázolaj döntő részének vásárlója a fuvarozás, de ez szintén csak tartaléklángon égette a dízelt, kerozinból pedig szinte semmit sem lehetett eladni, mivel a polgári repülés lényegében leállt.

Az ellátási és gyártási láncot a kereskedelem egyik ágában sem könnyű hirtelen leállítani, az olajiparban azonban talán még nehezebb. Ennek nemcsak üzleti, hanem technológiai problémái is vannak, a Barátság kőolajvezetéken a nyersolajnak valamilyen mennyiségben érkeznie kell, de talán a legszűkebb keresztmetszet ebből a szempontból mégis a finomító, amely egy 0-24 órás működésű üzem.

A finomító petrolkémiai szempontból annál fejlettebb, minél nagyobb mértékben hasznosítani tudja a beérkező olajat, azaz minél több fajta terméket tud belőle gyártani. Ezek lehetnek végtermékek, mint például a motorbenzin, de lehetnek más iparágak alapanyagai, legnagyobb jelentősége ebből a szempontból a műanyagiparnak van.

Hiába esik tehát vissza erősen a kereslet mondjuk a benzinre, azt egyrészt azért kell gyártani, mert nem állhat le az üzem,másrészt azért, mert a finomító többi termékére ettől függetlenül még szükség lehet.

Csakhogy a finomító költségszerkezetében nagy arányt képviselnek a fix költségek, ami azt jelenti, hogy ha lejjebb kell csavarni a működést, és még így sem lehet eladni a termékek jelentős részét, akkor az üzem hirtelen masszívan veszteséges lesz. Az alábbi két grafikon, amely a Seeking Alpha egyik elemzéséből származik, az északi-tengeri Brent és az orosz Ural olaj krakkolásából (lényegében a finomításából) elérhető, egy hordóra számolt profit értékét mutatja, dollárban. Látszik, hogy 2020-ban mindkét terméknél hirtelen negatívba csúszott az érték, vagyis a járvány hatására a finomítók világszerte pénznyelő automatákká váltak.

Megkérdeztem ezért a Molt, hogy mit lehet tenni hasonló esetben például a százhalombattai finomítóban. A társaság konkrét számokat nem árult el a termelésről, de válaszából kiderül, hogy a beérkező nyersolaj mennyiségét elsősorban a tengeren (majd az Adria vezetéken keresztül) érkező vásárlások visszafogásával próbálta csökkenteni, itt nagyobb mozgástere lehetett, mint a Barátság vezetéknél, ahol csak

egy bizonyos tartományon belül biztosítanak rugalmasságot a szerződések.

A finomítót nem állították le, de „az igénycsökkenés egyes periódusaiban” a technikai minimum közelébe kellett lemenniük.

Nem lenne meglepő, ha ezekben a periódusokban a finomítás jókora veszteséggel ment volna. Megpróbálták átállítani a termelés szerkezetét, azaz logikus módon azt gyártani, amit el lehet adni, de ennek azért vannak technikai határai, nem lehet a teljes beérkező olajból például csak műanyagipari alapanyagokat kihozni.

Egy további menekülő útvonal pedig az volt a társaság számára, hogy megpróbálta áthelyezni a hangsúlyt a termékek saját értékesítésére, azaz gyakorlatilag kivitte azok egy részét a szabad piacra. Ezek mellett pedig nincs sok más lehetőség, mint tárolókba tenni az el nem adott anyagot, és abból értékesíteni, amikor magára talál a piac. A tárolás azonban üzleti szempontból csak addig kézenfekvő megoldás, amíg van elég saját kapacitás, a bérlés ugyanis meglehetősen drága, ilyen helyzetekben pedig még annál is drágább.

Hogy ez milyen gondokat tud okozni, arra a legjobb példát most Dél-Korea szolgáltatta. Az SK Energy nevű piacvezető olajfinomító áprilisban a tárolókapacitásainak foglaltsága már 90 százalékon volt, csakhogy a tankhajók jelentős része még ezek után érkezett be a kikötőkbe, a korábban megrendelt nyersolajjal a tartályaiban. A cégnek nem volt más választása, mint benne hagyni a kikötőben rostokoló hajókban az olajat, és kifizetni ennek az irdatlan költségét.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkSzívroham az amerikai kőolajpiaconMínusz 40 dollárért adták az amerikai kőolaj hordóját, vagyis ennyit fizettek a vevőnek. Mikor fognak nekünk fizetni a benzinkúton?

Vállalat Világ benzin finomító gázolaj kerozin Mol olaj olajfinomítás veszteség Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Stubnya Bence
2021. január 23. 17:41 Vállalat

Otthon tényleg senki sem kreatív, vagy csak ürügyet keresnek a cégek?

Már körvonalazódik, hogy hogyan fogunk a járvány után dolgozni, azonban az új technológiákkal még a cégek is csak kísérleteznek.

Váczi István
2021. január 22. 17:15 Vállalat

Ötszáz európai boltját zárhatja be egy hazánkban is jelen lévő üzletlánc

A német sajtó szerint akár 500-at is bezárhat mintegy 2400 üzletéből a Douglas kozmetikai lánc a vásárlási szokások átalakulása miatt.

Váczi István
2021. január 21. 12:54 Vállalat

A világ legnagyobb akkumulátorgyárát építik meg Lengyelországban

Az LG Wroclaw mellett évi 100 gigawattórás kapacitású gyárat hoz létre, ahol 10 ezer ember dolgozik majd.

Fontos

Stubnya Bence
2021. január 23. 07:29 Podcast

Úgy dolgozunk, mint 1800 körül, de korántsem biztos, hogy ez így is marad

A történelmi tapasztalatok alapján hosszú időt és sok kísérletezést igényel, hogy a technológiai változásokhoz alkalmazkodni tudjon a cégek munkaszervezése. Juhász Réka a G7 Podcast e heti vendége.

Hajdu Miklós
2021. január 22. 15:37 Világ

Brit helyett holland egyetemek lehetnek a magyar diákok új kedvencei

A brexit után az eddigieknél jóval kedvezőtlenebb feltételekkel tanulhatnak csak az Európai Unióból érkező diákok a brit egyetemeken, ami a hallgatói kiválóság és sokszínűség szempontjából rossz hír számukra.

Avatar
2021. január 22. 12:19 Tech

A jövő aligha alapulhat kizárólag megújuló energiatermelésen

További technikai áttörések kellenek ahhoz, hogy végleg megszabaduljunk a fosszilis energiahordozók égetésétől.