Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2019. május 30. 12:28 Vállalat, Világ

Fiat-Renault: szerelem nem első látásra

A világ harmadik legnagyobb autóipari csoportja jöhet létre, ha a Fiat Chrysler és a Renault-csoport hétfőn bejelentett tervezett összeolvadása megvalósul. A nagy mondás az, hogy az új vállalat végre elérheti azt a kritikus méretet, amely biztos jövőt garantál a nagy autópiaci hullámzások közepette, ráadásul a két cégcsoport úgy illeszkedik egymáshoz, mint a jin és jang. Az egész ügylet azonban korántsem indult ilyen egyértelműnek.

Ahogy a Bloomberg iparági forrásokra hivatkozva írja, a Fiat Chrysler korábban a Peugeot/Citroen páros iránt érdeklődött, a Renault pedig azzal volt elfoglalva, hogy a Nissannal és a Mitsubishivel kötött meglehetősen problémás szövetségét rendbe tegye. A két felet aztán gazdasági és politikai események sorozata lökte egymás karjába.

A Renault-Nissan helyzete zavarossá vált, amikor tavaly novemberben Tokióban pénzügyi visszaélések vádjával letartóztatták Carlos Ghosn vezérigazgatót. Ghosn tagadja a vádakat, de őrizet alatt áll, és nem vezetheti a csoportot, a helyére lépő menedzserek pedig nem bizonyultak elég erősnek. A japán Nissan sosem tudta igazán megemészteni a Renault befolyását, sosem ment bele a teljes integrációba, a kapcsolat pedig az utóbbi hónapokban tovább romlott.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkÚjabb legendás, milliárdokat kereső autóipari vezér bukott meg, miután megdézsmálta a cég pénzétŐrizetbe vették Carlos Ghosnt, a Renault-Nissan-Mitsubishi csoport vezérét, aki évi közel 5 milliárd forintnak megfelelő összeget keresett, mégis milliárdokat titkolt el.

A Renault élére a francia kormány a cég fő tulajdonosaként a Michelin vezérét, Jean-Dominique Senard-t delegálta, aki április végére rádöbbent, hogy hiába próbálja a Nissan-köteléket megerősíteni, a teljes egyesülést nem fogja elérni.

Ekkor már ott kopogtatott nála John Elkann, a Fiat Chrysler első embere, aki részben Franciaországban végezte az iskoláit, anyanyelvi szinten beszél franciául, csakhogy korábban a Peugeot-t szerette volna becserkészni. A Fiat-Peugeot/Citroen házasság gyárbezárások nélkül nem ment volna, a Fiat vezetése és a francia kormány a sárga mellényes tüntetések és a francia szakszervezetek várható tiltakozásának tükrében azonban a háta közepére sem kívánta az újabb konfrontációt. Elkann ezért csapott le a lehetőségre, amit Ghosn letartóztatása teremtett meg.

Senard és Elkann között mindennapossá váltak a tárgyalások, és az egyezség részleteiben is viszonylag hamar megegyeztek, a bejelentéssel azonban meg kell várniuk az európai parlamenti választások eredményét. Főleg azt kellett figyelniük, hogy Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes mennyire erősödik meg. A francia kormány hamar a fúzió mögé állt, azt hangsúlyozva, hogy Európának szüksége van nagy ipari cégekre, Salvini azonban csak úgy adta meg a támogatást, ha Olaszországban egyetlen állás sem szűnik meg miatta.

Iparági elemzők a The New York Times-nak azt mondták, elég nehéz ügynek tartják a gyárbezárások nélküli egyesülést. A felek azt mondják, hogy

5-5,6 milliárd dollár költségcsökkenést várnak az egyesüléstől, ám ezt először csak hat év múlva látják reálisnak.

A Fiat Chryslernek erős pozíciói vannak Amerikában a Jeep és a Ram márkákkal, de eddig nem volt elég tőkéje ahhoz, hogy a divatos SUV modelleket például a Közel-Keleten vagy az afrikai országokban erős marketinggel támogassa meg. A Fiat sokat nyert azzal, hogy Európába hozta a Jeep modelleket, a Renault hálózata pedig segíthetne neki abban, hogy világszerte hasonló lépést tegyen. A franciák másik nagy hozzáadott értéke az elektromosautó-paletta lehet, ami sokkal erősebb, mint a Fiaté, igaz, a kisautós modelleket Észak-Amerikában nehéz lesz értékesíteni.

A Renault nincs jelen a luxusautó-piacon, de az egyesülés után egy csoportba kerülne a Maseratival és az Alfa Romeóval. Egy megerősödött csoport alapja lehetne annak, hogy ezek a márkák érdemben is versenyezni tudjanak a Mercedes-szel, a BMW-vel és az Audival. A Renault nincs jelen Amerikában, de a Fiat Chrysler bevihetné oda is.

A legkényesebb kérdés Ázsia lehet, ahol a Nissan-ügyet kellene megoldani. A Nissan vezetése kész tényként, csak a tárgyalások végén értesült az egyesülési tervekről, amit zokon is vett. A japánok nincsenek könnyű helyzetben, mert az elmúlt években annyira összenőttek a Renault-val a gyártás és a beszerzés szintjén, hogy öngyilkosság lenne kilépniük a szövetségből.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkRenault-Nissan: ki nem állhatják egymást, mégsem tudnak elválniSosem jön jókor, ha egy globális autógyártót lefejeznek, de a Renault-Nissan párosnál Carlos Ghosn lekapcsolása a végletekig kiélezheti az ellentéteket.

Vállalat Világ autó Chrysler egyesülés Fiat Nissan Renault Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2020. október 23. 12:16 Adat, Vállalat

A külföldi tulajdonban lévő élelmiszeripari cégeink harmadannyi dolgozóval érnek el akkora profitot, mint a magyarok

A hazai élelmiszeriparban a méret meghatározó, a rengeteg kis magyar cég mellett kevés nagy külföldi van, de ezek jóval hatékonyabbak, és az exportképességük is sokkal jobb.

Torontáli Zoltán
2020. október 22. 14:55 Vállalat

A Procter&Gamble elkezdi kivezetni a samponos műanyag flakonokat

Helyette jön a sokkal kevesebb anyagból készült tasak, és az újrahasznosítható alumínium adagoló kombója.

Hajdu Miklós
2020. október 22. 12:17 Élet, Vállalat

Sokkal könnyebb olyan munkahelyre bejutni, ahol már dolgozik egy évfolyam- vagy szaktárs

Az egyetemisták nagyon jól segítik egymást a pályakezdésnél.

Fontos

Jandó Zoltán
2020. október 26. 16:02 Adat

Már minden nyolcadik-kilencedik elhunyt covidos Magyarországon

Az előző héten 299 koronavírus-fertőzött veszítette életét Magyarországon, ami már az összes halálozáshoz viszonyítva is kifejezetten magas arány.

Fabók Bálint
2020. október 26. 06:26 Élet

Hajléktalanságból az albérletbe, szégyenből a megbecsülésbe – Tamás története

Egy sors, amely megmutatja, milyen könnyű ma lehetetlen helyzetbe kerülni, milyen nehéz a szociális segítő rendszer munkája, és milyen nagy szükség lenne bizalomra és elfogadásra.

Kasnyik Márton
2020. október 25. 16:09 Adat

Többen élnek rosszabbul a járvány miatt, mint azt az adatokból elsőre gondolnánk

Első ránézésre úgy tűnhet, mintha ugyanannyian dolgoznának, mint a járvány előtti időben. De a változatlan számok mögött rosszabb minőségű munkahelyek vannak.