Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2018. február 7. 11:38 Élet, Vállalat

Pályát tévesztettél? Az Aldi boltvezetője havi bruttó 844 ezret keres

Az Aldi közzétette, hogy milyen fizetések érhetőek el nála a bolti alkalmazottai számára. Az üzletekben a bérezés országszerte egységes, tehát az ország keleti felében is ugyanannyit lehet keresni, mint a nyugati határszélen, csak az úgynevezett kiemelt forgalmú boltokban más a helyzet. Ezek valószínűleg a fővárosban vagy a közvetlen környékén találhatóak. A kiemelt forgalmú boltokban a fizetések is nagyobbak.

A diszkontlánc a nála munkában eltöltött időhöz is köti a fizetések emelését, vagyis a hűséget jutalmazza, ami nem meglepő a jelenlegi munkaerőhiányos környezetben. Ezeknek az alapelveknek megfelelően egy legalább 10 éve boltvezetői pozícióban dolgozó munkatárs a kiemelt forgalmú üzletekben havi bruttó 822 ezer forintot keres, amit 22 ezer forintos cafeteria keret egészít ki.

Ha nincs gyermeke, akkor ez azt jelenti, hogy 546,6 ezer forintot utalnak minden hónapban a számlájára, ha pedig például két gyermeke van, akkor nettó 608 ezer forintot keres (ehhez jön a cafeteria).

Talán ennek is szerepe van abban, hogy az Aldi dolgozói között kis mértékűnek tűnik az elvándorlás, elég nagy a több mint tíz éve ott dolgozók aránya. A bolti munkatársaknak 10, a boltvezetőknek pedig 30 százaléka már 10 éve az Aldi munkavállalója, és a lánc 2008-as magyarországi első boltnyitásakor munkába álló bolti dolgozók mintegy harmada a mai napig nem váltott.

2018. január elsejétől a bolti eladók és a logisztika területén az áru-összekészítők kezdő bére heti 40 órás munkaidőre vetítve bruttó 272,3 ezer forint, amely a cafeteria keretén belül további nettó 8333 forinttal, illetve 5000 forintos Erzsébet utalvánnyal egészül ki. A tíz évet meghaladóan az üzletben dolgozók havi bruttó járandósága eléri a 372,5 ezer forintot, kiegészítve a cafeteria elemekkel.

A kiemelt üzletekben a kezdők 322 ezer 319 forintot, a tíz éve a pozícióban az Aldinál dolgozók pedig 417 ezer 519 forintot kereshetnek. A boltvezetők bruttó járandósága 517 ezer forintnál kezdődik, innen emelkedik a kiemelt boltokban 10 év után a havi bruttó 844 ezerre.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet Vállalat Aldi fizetés kiskereskedelem Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Lukács András
2024. április 17. 04:34 Élet

A kereslet visszafogásával érdemes csökkenteni az üzemanyagárakat

A kormány olcsóbb üzemanyagot szeretne, ám az élhető jövőt az szolgálná, ha ez azért valósulna meg, mert kevesebb benzinre és gázolajra van szükség.

Fontos

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.