Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2022. július 1. 14:06 Élet

Egyre több benzint lopnak az üzemanyagok drágulása miatt Nagy-Britanniában

Egy év alatt közel kétharmadával emelkedett a kifizetetlen tankolások száma az Egyesült Királyságban a rendkívüli üzemanyagár-emelkedés következtében a The Guardian beszámolója szerint. A kutak efféle megkárosítása sosem volt még ilyen gyakori, igaz, a 885 forintnak megfelelő átlagárra sem volt még példa. A helyzet súlyosságát jól érzékelteti, hogy az egyik benzinkutas szakmai szervezet vezetője szerint hacsak nem sikerül visszaszorítani a jelenséget, akár 41 millió font – vagyis majdnem húszmilliárd forint – veszteség is érheti emiatt a töltőállomásokat a következő évben.

A tankolás után azonnal elhajtó autósok számának növekedése mellett egyre többen jelzik a kasszáknál, hogy nem tudják kifizetni a járművükbe töltött üzemanyag árát. Ezen felül a benzinkutak személyzetével gyakran agresszívabbak a magas árak miatt felháborodott vásárlók, főleg, ha épp csökkennek valamicskét a nagykereskedelmi árak, a kedvező változások ugyanis nem érvényesülnek azonnal a töltőállomásokon.

Az atrocitások és a jellemzően száz font alatti értékben elkövetett lopások még nem merítik ki a bűncselekmény fogalmát, így az elmúlt években egyébként is leterheltté vált rendőrség sem segít a kutasoknak minden esetben. Az üzemanyag-kereskedők tehát nincsenek könnyű helyzetben, a folyamatosan növekvő rezsi- és munkaerő-költségek nemcsak az olajár kisebb mérséklődéseinek, de a kormányzati adócsökkentéseknek a hatásait is felmorzsolják a kiskereskedelmi árak képzésekor, amit aztán vásárlók további veszteségeket okozó magatartással honorálnak.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikk5 hónap alatt 42 milliárdot bukott az állam azon, hogy hatósági árassá tette az üzemanyagotA korábban Európában relatív drágának számító magyar üzemanyagárak harmadával maradnak el az uniós átlagtól, ezzel ösztönözve a többletfogyasztást és így az áfabevételeket.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkNem a gáznál a legfájdalmasabb a szakítás OroszországgalVéget ér a szabad energiakereskedelem korszaka, de az Oroszországgal való szakítást nehezíti, hogy akad a földgáznál nehezebben beszerezhető energiahordozó is.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTőlük várják a megoldást, de alig tudják már növelni a felhozatalt a legnagyobb olajkitermelőkA szándék megvan a növelésre, de már tavasszal is több millió hordóval maradt el a kitermelés a kvóták által meghatározott mennyiségtől.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet benzin benzinár benzinkút nagy-britannia üzemanyag Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Bucsky Péter
2024. április 25. 04:39 Adat, Élet

Több ezer milliárdos rezsivédelem után a magyarok harmada fával fűt

Az energiaválság megmutatta, hogy miért tévút hosszú távon a rezsicsökkentés, amelyből ráadásul az igazán szegények többsége ki is marad, hiszen fával fűt.

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Fontos

Elek Péter
2024. április 24. 04:35 Pénz

Olyan gazdagok a nyugdíjba vonuló amerikaiak, hogy azt még a forint is megérzi

Amerikai infláció: volt, van, lesz; és az emiatt magasan ragadó dollárkamatokhoz mérik minden más deviza hozamát - a forintét is.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.