Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. április 23. 10:44 Világ

Egyre több milliárdos vagyont öröklő nő van Németországban, többnyire a háttérben maradnak

Amerika után Németország adja a legtöbb női tagot a Forbes dollármilliárdosokat rangsoroló listájára – írja a Business Insider német kiadása. A lap szerint idén hat új német szereplője van az illusztris listának, ezzel 29-re nőtt a német nők száma, és érdekes, hogy mind a hatan a nyilvánosságtól jórészt távol tartják magukat.

Az új belépők közül Julia Thiele-Schürhoff a leggazdagabb, vagyonát 2,9 milliárd dollárra becsüli a Forbes. Thiele-Schürhoff apja halála után örökölte meg a fékrendszereket gyártó, Magyarországon is jelentős ipari szereplőnek számító Knorr-Bremse csoport 21 százalékát, de az örökség része a Lufthansa légitársaságban lévő részesedés és a vasúti technológival foglalkozó Vossloh AG egy része is.

Ahogy a Business Insider írja, a Forbes most fedezte fel a néhai Horst Sartorius három lányát, Karin Sartorius-Herbstet, Ulrike Barót és Christiane Frankét. A gyógyászati és laborfelszereléseket gyártó Sartorius AG a három lány tulajdonában van, azzal a megkötéssel, hogy csak 2028-ban vehetik át a vagyon kezelését, a Forbes azonban idén már a nevükre írta az összegeket. A 70 felett járó Karin Sartorius-Herbs vagyonát 2 milliárd dollárra, Ulrike Baro vagyonát 1,2 milliárdra teszik, Christiane Franke vagyonát nem tudták pontosan megbecsülni, így nincs rajta a listán.

További belépő a listán 2 milliárd dolláros vagyonnal Renate Sick-Glaser, aki fiával együtt az ipari szenzorokat gyártó Sick AG többségi tulajdonosa, illetve Christine-Brigitte Knauf, a nálunk is ismert Knauf gipszeket gyártó cég örököse. A hat nő közül ő a legrejtőzködőbb, életét a nyilvánosságtól távol éli.

A hatodik új belépő Ulrike Meister, aki szintén örökölte a vagyont – Siegfried Meistertől, a Rational nevű ipari konyhai berendezésgyártó egykori tulajdonosától.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA legjobb iskolai teljesítmény sem hoz annyi vagyont, mint az öröklésG7 Podcast! A magas jövedelem mellett a szülők vagyona is komoly előnyt ad az életben a fiataloknak. Hogy mekkorát, arról Darvas Zsolttal beszélgettünk az új kutatása alapján.

Világ Forbes milliárdos németország öröklés vagyon Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Katona Hajnalka
2022. szeptember 26. 17:33 Élet, Világ

Meg kell ijeszteni az embereket, hogy ne vásároljanak orvvadászoktól

Az állatok veszélyeztetettsége vagy a termékek káros hatása nem érdekli az embereket, így nem érdemes ezekre hivatkozni.

Avatar
2022. szeptember 26. 16:23 Világ

Nem a jobboldal nyert nagyot, a baloldal bukott hatalmasat Olaszországban

A három jobboldali párt stabil parlamenti többsége a néhány százalékos javításuk mellett elsősorban a baloldal megosztottságának köszönhető.

Váczi István
2022. szeptember 26. 10:01 Világ

Devizaválság fenyegeti Ázsia jelentős részét

Az amerikai jegybank kamatemelései, illetve általában a szigorúbb monetáris politikája egyre nagyobb felfordulást okoz a világ devizapiacain.

Fontos

Torontáli Zoltán
2022. szeptember 27. 04:34 Adat, Vállalat

Mennyivel olcsóbbak az árstopos magyar termékek, mint a szabadpiaci szlovák áruk?

Megnéztünk a szlovák és a magyar Lidl árait, látszik-e rajtuk, hogy az árstop miatti veszteséget hogyan kompenzálják.

Fenyő D. György
2022. szeptember 26. 14:27 Élet, Közélet

Nagyságrendekkel kevesebb tananyagot kellene megtanítani az iskolában

Sok idő szabadulhat így fel, amit képességfejlesztésre lehet fordítani. Ha valaki nem képes szöveget értelmezni, akkor nemcsak egy új tudományt, hanem szakmát sem tud elsajátítani.

Pálos Máté Hajdu Miklós
2022. szeptember 26. 04:24 Adat

Az abortusz egyre inkább a 24 év alattiak tapasztalata Magyarországon

Bár a sajtóban csak szívhangtörvény néven elhíresült rendelet több mint egy hete hatályos, mégsem egyértelmű, pontosan mi lenne az orvosok jogszabályi kötelessége, ahogy az sem, mire számíthatnak a várandós nők.

Ne hagyd ki