Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. április 23. 10:44 Világ

Egyre több milliárdos vagyont öröklő nő van Németországban, többnyire a háttérben maradnak

Amerika után Németország adja a legtöbb női tagot a Forbes dollármilliárdosokat rangsoroló listájára – írja a Business Insider német kiadása. A lap szerint idén hat új német szereplője van az illusztris listának, ezzel 29-re nőtt a német nők száma, és érdekes, hogy mind a hatan a nyilvánosságtól jórészt távol tartják magukat.

Az új belépők közül Julia Thiele-Schürhoff a leggazdagabb, vagyonát 2,9 milliárd dollárra becsüli a Forbes. Thiele-Schürhoff apja halála után örökölte meg a fékrendszereket gyártó, Magyarországon is jelentős ipari szereplőnek számító Knorr-Bremse csoport 21 százalékát, de az örökség része a Lufthansa légitársaságban lévő részesedés és a vasúti technológival foglalkozó Vossloh AG egy része is.

Ahogy a Business Insider írja, a Forbes most fedezte fel a néhai Horst Sartorius három lányát, Karin Sartorius-Herbstet, Ulrike Barót és Christiane Frankét. A gyógyászati és laborfelszereléseket gyártó Sartorius AG a három lány tulajdonában van, azzal a megkötéssel, hogy csak 2028-ban vehetik át a vagyon kezelését, a Forbes azonban idén már a nevükre írta az összegeket. A 70 felett járó Karin Sartorius-Herbs vagyonát 2 milliárd dollárra, Ulrike Baro vagyonát 1,2 milliárdra teszik, Christiane Franke vagyonát nem tudták pontosan megbecsülni, így nincs rajta a listán.

További belépő a listán 2 milliárd dolláros vagyonnal Renate Sick-Glaser, aki fiával együtt az ipari szenzorokat gyártó Sick AG többségi tulajdonosa, illetve Christine-Brigitte Knauf, a nálunk is ismert Knauf gipszeket gyártó cég örököse. A hat nő közül ő a legrejtőzködőbb, életét a nyilvánosságtól távol éli.

A hatodik új belépő Ulrike Meister, aki szintén örökölte a vagyont – Siegfried Meistertől, a Rational nevű ipari konyhai berendezésgyártó egykori tulajdonosától.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA legjobb iskolai teljesítmény sem hoz annyi vagyont, mint az öröklésG7 Podcast! A magas jövedelem mellett a szülők vagyona is komoly előnyt ad az életben a fiataloknak. Hogy mekkorát, arról Darvas Zsolttal beszélgettünk az új kutatása alapján.

Világ Forbes milliárdos németország öröklés vagyon Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Hobot Péter
2021. szeptember 18. 16:25 Világ

Az arab világ alapjait változtatja meg az afganisztáni kivonulás

A konfliktusok súlypontja a Közel-Keletről Afganisztán felé tolódik, ahol Kína és Pakisztán, illetve India és Irán szövetsége nézhet szembe egymással.

Váczi István
2021. szeptember 17. 14:06 Világ

Az elszállt gázárak miatt már gyárakat állítanak le Angliában

Az energiahordozó ára már olyan szintre jutott, hogy több műtrágyaüzemet leállítottak. Ha ez máshol is megtörténik, akkor az élelmiszerek előállítása is drágább lesz.

Avatar
2021. szeptember 17. 10:45 Világ

Lassan teljesen kiürül egy kelet-európai ország

Gyászosak a következmények, ha az alacsony születésszám hatalmas kivándorlókedvvel párosul.

Fontos

Hajdu Miklós
2021. szeptember 19. 17:03 Adat

Egy órát sem kell utazni, és egészen megváltoznak az életkörülmények az országon belül

Észak-Magyarország több szempontból is az unió egyik legkedvezőtlenebb életkilátásokkal kecsegtető régiója, de más hazai térségekben sem sokkal jobb a helyzet.

Torontáli Zoltán
2021. szeptember 19. 07:11 Adat

Tényleg olcsóbb a Lidl külföldön?

Elvégeztük ugyanazt a nagy bevásárlást egy francia és egy magyar Lidlben, és az eredmény több szempontból is tanulságos lett.

Bucsky Péter
2021. szeptember 18. 07:10 Podcast

Városban vagy agglomerációban zöldebb lakni?

A magyar lakosság fogyasztásához olyan sok területre van szükség, ami duplája hazánk területének. A G7 Podcast e heti vendége Harangozó Gábor.