Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. április 23. 10:44 Világ

Egyre több milliárdos vagyont öröklő nő van Németországban, többnyire a háttérben maradnak

Amerika után Németország adja a legtöbb női tagot a Forbes dollármilliárdosokat rangsoroló listájára – írja a Business Insider német kiadása. A lap szerint idén hat új német szereplője van az illusztris listának, ezzel 29-re nőtt a német nők száma, és érdekes, hogy mind a hatan a nyilvánosságtól jórészt távol tartják magukat.

Az új belépők közül Julia Thiele-Schürhoff a leggazdagabb, vagyonát 2,9 milliárd dollárra becsüli a Forbes. Thiele-Schürhoff apja halála után örökölte meg a fékrendszereket gyártó, Magyarországon is jelentős ipari szereplőnek számító Knorr-Bremse csoport 21 százalékát, de az örökség része a Lufthansa légitársaságban lévő részesedés és a vasúti technológival foglalkozó Vossloh AG egy része is.

Ahogy a Business Insider írja, a Forbes most fedezte fel a néhai Horst Sartorius három lányát, Karin Sartorius-Herbstet, Ulrike Barót és Christiane Frankét. A gyógyászati és laborfelszereléseket gyártó Sartorius AG a három lány tulajdonában van, azzal a megkötéssel, hogy csak 2028-ban vehetik át a vagyon kezelését, a Forbes azonban idén már a nevükre írta az összegeket. A 70 felett járó Karin Sartorius-Herbs vagyonát 2 milliárd dollárra, Ulrike Baro vagyonát 1,2 milliárdra teszik, Christiane Franke vagyonát nem tudták pontosan megbecsülni, így nincs rajta a listán.

További belépő a listán 2 milliárd dolláros vagyonnal Renate Sick-Glaser, aki fiával együtt az ipari szenzorokat gyártó Sick AG többségi tulajdonosa, illetve Christine-Brigitte Knauf, a nálunk is ismert Knauf gipszeket gyártó cég örököse. A hat nő közül ő a legrejtőzködőbb, életét a nyilvánosságtól távol éli.

A hatodik új belépő Ulrike Meister, aki szintén örökölte a vagyont – Siegfried Meistertől, a Rational nevű ipari konyhai berendezésgyártó egykori tulajdonosától.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA legjobb iskolai teljesítmény sem hoz annyi vagyont, mint az öröklésG7 Podcast! A magas jövedelem mellett a szülők vagyona is komoly előnyt ad az életben a fiataloknak. Hogy mekkorát, arról Darvas Zsolttal beszélgettünk az új kutatása alapján.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ Forbes milliárdos németország öröklés vagyon Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Váczi István
2024. július 19. 14:47 Világ

Sokkal drágábban épülhet új atomerőmű Csehországban, mint Pakson

A dél-koreai KHNP építheti meg Csehország új atomerőművét a jelenleg is működő Dukovany atomerőmű telephelyén; 43 százalékkal lehet drágább, mint Paks 2.

Mészáros R. Tamás
2024. július 18. 05:12 Világ

Nem sok jót jelez a jövőre nézve, ahogy a kormányok belenyúlnak az élelmiszerpiacba időjárási sokkok után

A hazai fogyasztók védelme a következő évtizedekben felerősítheti az éghajlatváltozás negatív társadalmi hatásait, és gyengítheti az élelmiszer-biztonságot.

Váczi István
2024. július 17. 15:02 Világ

Csak egyre több és több pénzért hajlandók csatába menni az oroszok

Jelentősen emelték az utóbbi hónapokban az orosz hadseregbe jelentkezők számára járó aláírási bónuszt, ami toborzási nehézségekre utal.

Fontos

Váczi István
2024. július 19. 11:22 Élet

Tavaly a mezőgazdaság mentette meg a magyar gazdaságot, idén viszont lehúzhatja

A forróság és a szárazság egyre inkább veszélyezteti a kukorica és a napraforgó termését, ami negatívan befolyásolhatja az ország gazdasági teljesítményét.

Torontáli Zoltán
2024. július 19. 05:26 Élet

Sok buktatót és csapdát kell elkerülnie, aki az otthonfelújítási milliókra pályázik

Nagy a rohanás az 1990 előtt épült családi házak felújítását segítő programnál, ami túlárazásokhoz és átgondolatlan korszerűsítési döntésekhez vezethet.

Jandó Zoltán
2024. július 18. 14:13 Adat

Pörgetjük a légkondikat, azok pedig rekordokat döntve zabálják az áramot

Kedden 144,5 gigawattóra áramot használtunk, aminél nyáron csak egyszer, 2021 júniusában mértek magasabb fogyasztást. Akkor is hőhullám volt.