Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. május 11. 14:13 Tech, Világ

A Vodafone Németországban lekapcsolja a 3G-t

Jövő nyárra a Vodafone Németországban teljes egészében megszünteti a 3G szolgáltatását – jelentette be a német sajtó tudósítása szerint Guido Weißbrich, a cég hálózatfejlesztési vezetője. A mobiltársaságnak három 3G frekvenciablokkja van, de ebből kettőt már ma is a 4G-re használ, a harmadikat pedig 2021 júniusának végén állítja át.

A 20 éves 3G technológia 42 Mbt/s adatátviteli sebességre képes, amely ma már nem számít nagynak, és az ügyfelek kevéssé használják. A 4G hálózat ma 500 Mbt/s-ra képes, de a fejlesztések a másodpercenkénti 1 gigabites átvitelt célozzák.

A Vodafone azt mondja, hogy a 3G használata két éve csökken, és ma már csak az ügyfelek 3 százalékánál van jelentősebb adatforgalma. A teljes adatforgalomnak már csak 5 százaléka megy 3G-n keresztül.

Azookat a nagyon régi SIM-kártyákat, amelyek nem képesek 4G-re, a cég díjmentesen ki fogja cserélni, az sms-ek és az autókba épített, eCall nevű automatikus segélyhívó rendszerek pedig maradnak a 2G hálózaton.

Tech Világ Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Fabók Bálint
2020. október 20. 10:21 Tech

A napenergia a valaha volt legolcsóbb energiaforrás lett

Jóval nagyobb mértékben fog terjedni a napenergia az IEA szerint, mint azt két évvel ezelőtt becsülték.

Bucsky Péter
2020. október 12. 14:58 Támogatói tartalom, Tech

Az e-sportra érdemes fogadni

A koronavírus-járvány egyik legnagyobb nyerte az e-sport lett, de így sem futott fel az összes videojáték-fejlesztő forgalma.

Stubnya Bence
2020. október 11. 15:18 Közélet, Tech

„Régi vágású felfogást tükröz, amit Orbán az európai innovációról írt”

Nem az a lényeg, hogy katonai alapokra épül-e a k+f, a tehetséges magyar kutatók megtartásához pedig világos célokra van szükség - mondta a G7-nek adott interjúban Mariana Mazzucato olasz-amerikai közgazdász.

Fontos

Torontáli Zoltán
2020. október 21. 13:47 Élet

A magyar fiatalok gyors ütemben közelítenek Nyugat-Európához

A magyar fiatalok gondolkodása a tipikus élethelyzetekről már csak körülbelül 12 éves csúszásban van Nyugat-Európához képest.

Stubnya Bence
2020. október 20. 16:43 Adat, Élet

A természeti erőforrások felélése árán nőtt a magyar gazdaság

Európa-bajnokok voltunk az erőforrások felhasználásában, miközben lebetonoztuk az országot a régiós átlagnál alacsonyabb gazdasági növekedésért cserébe.

Mészáros R. Tamás
2020. október 20. 06:47 Vállalat, Világ

A tudomány szerint lehetetlen, az Alibaba alapítója mégis kilapítaná a világot

Jack Ma a világ egyik leggazdagabb üzletembere megtörné a multik uralmát a kkv-k kereskedelmének felfuttatásával, de forradalmának kifutása erősen kétséges.