Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. május 11. 14:13 Tech, Világ

A Vodafone Németországban lekapcsolja a 3G-t

Jövő nyárra a Vodafone Németországban teljes egészében megszünteti a 3G szolgáltatását – jelentette be a német sajtó tudósítása szerint Guido Weißbrich, a cég hálózatfejlesztési vezetője. A mobiltársaságnak három 3G frekvenciablokkja van, de ebből kettőt már ma is a 4G-re használ, a harmadikat pedig 2021 júniusának végén állítja át.

A 20 éves 3G technológia 42 Mbt/s adatátviteli sebességre képes, amely ma már nem számít nagynak, és az ügyfelek kevéssé használják. A 4G hálózat ma 500 Mbt/s-ra képes, de a fejlesztések a másodpercenkénti 1 gigabites átvitelt célozzák.

A Vodafone azt mondja, hogy a 3G használata két éve csökken, és ma már csak az ügyfelek 3 százalékánál van jelentősebb adatforgalma. A teljes adatforgalomnak már csak 5 százaléka megy 3G-n keresztül.

Azookat a nagyon régi SIM-kártyákat, amelyek nem képesek 4G-re, a cég díjmentesen ki fogja cserélni, az sms-ek és az autókba épített, eCall nevű automatikus segélyhívó rendszerek pedig maradnak a 2G hálózaton.

Tech Világ Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Avatar
2020. augusztus 1. 16:17 Tech

Először próbálkozik meg a repüléssel egy másik égitesten az emberiség

Kőzetmintagyűjtés, meteorológiai mérések, és annak kiderítése, hogy lehet-e helyben oxigént előállítani - csak néhány a napokban útnak indított marsjáró feladatai közül.

Váczi István
2020. július 30. 10:25 Tech

Új életre kelhet a szovjet haditechnika egyik különös fejlesztése

Irán hat darab ekranoplánt vásárolt egy orosz vállalattól – számolt be a RIA Novosztyi hírügynökség alapján a BNE Intellinews.

Straub Ádám
2020. július 25. 07:22 Tech

Hogyan szabadulhatunk meg a jelszavak bepötyögésétől?

Bemutatunk néhány megoldást, amivel el lehet kerülni a modern élet legidegesítőbb memóriajátékát.

Fontos

Tóth István János
2020. augusztus 4. 06:30 Vállalat

A magyar gazdaságtörténet legnagyobb csodája: a Mészáros és Mészáros kft., első rész

Ganz öntöde, Láng gépgyár, Weiss konzervgyár, Richter gyógyszergyár? Külföldön sikeresek voltak, mégis elbújhatnak Mészáros Lőrinc cégének exponenciális, gazdaságtörténeti jelentőségű növekedése mellett.

Jandó Zoltán
2020. augusztus 3. 15:55 Vállalat

Aktualizálni kellene a paksi atomerőmű leszerelési tervét, de elsőre nem sikerült

Százmilliárdokba kerül majd a leszerelés, aminek a tervét most aktualizálták volna. A munkára azonban nem jelentkezett az egyetlen cég, amely elvégezhetné.

Fabók Bálint
2020. augusztus 3. 06:50 Közélet

Szédületes tempóban cserélődtek a szupergazdagok a füredi kikötő körül, miközben az ötmilliárd közpénzt kapott

Jellinek Dániel üzemeltette a kikötőt, amikor decemberben pályáztak, pár nappal később Tiborcz és Mészáros érdekeltségébe került, de már ők is túladtak rajta.