Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2019. március 20. 10:07 Világ

Biztosra mennek a britek, még a luxusórákat is felhalmozzák a kilépés előtt

Bár valószínűleg nincs ember, aki megmondaná, hogyan folytatódik az Egyesült Királyság uniós kilépésének tragikomédiája, az üzleti szereplők biztosra mennek. Korábban mi is írtunk arról, milyen ellátási káoszt okozhat a rendezetlen kilépés, amire a vállalkozások hatalmas árukészletek felhalmozásával reagálnak.

Az élelmiszerek vagy éppen a gyógyszerek esetében ez érthető is, a Bloomberg cikke szerint azonban olyan árucikkekből is bespájzoltak a kereskedők, amelyeknél – az aránylag kis tömeg és a könnyű szállíthatóság miatt – nem számítana az ember ellátási problémákra: svájci luxusórákból.

A svájci óragyártók szövetsége tegnap hozta nyilvánosságra a februári forgalmi statisztikáját, amelyből kiderült, hogy 58 százalékkal ugrott meg a brit exportjuk. A nagyságrendet mutatja, hogy az egész világon mért növekedés 80 százaléka ennek köszönhető. Az év első két hónapjában 242 millió svájci frank (közel 67 milliárd forint) értékben vittek be az Egyesült Királyságba svájci órákat.

Az eredeti menetrend szerint az ország március 29-én lépne ki az Európai Unióból, de miután a brit parlament sorra leszavazta az erről szóló megállapodásokat, a halasztás szinte biztosra vehető (hacsak az EU nem mond nemet a dologra). A kérdés csak az, hogy ez néhány hetet-hónapot vagy akár több évet jelent majd.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkSikerbe bukdácsolhatta volna magát May, aztán jött az eddigi legnagyobb fordulatVégre rájöttek, mivel lehetne kizsarolni a keményvonalas brexitesek támogatását, de egy meglepő dolog közbeszólt. Most megint senki nem tudja, hogy mi lesz.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ Brexit felhalmozás rendezetlen kilépés svájci órák Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Fontos

Elek Péter
2024. április 24. 04:35 Pénz

Olyan gazdagok a nyugdíjba vonuló amerikaiak, hogy azt még a forint is megérzi

Amerikai infláció: volt, van, lesz; és az emiatt magasan ragadó dollárkamatokhoz mérik minden más deviza hozamát - a forintét is.

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.