Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2019. január 9. 09:55 Világ

Új szomszédokat kap Donald Trump

Donald Trump megválasztása óta zavarta az amerikai nemzetbiztonsági szolgálatokat, hogy az elnök New York-i főhadiszállásának közelében lévő egyik felhőkarcoló kínai tulajdonban van. Most már egy gonddal kevesebb, mivel a kínai HNA-csoport megvált az épülettől.

Az adósságai leépítésén dolgozó csoport még Donald Trump elnökké választása előtt vette meg az épületet*850 Third Avenue a címe. 463 millió dollárért, és már 2018 eleje óta próbált tőle megválni. A Bloomberg cikkében idézett forrás szerint ez végül is 422 millió dollár fejében sikerült, azaz bukott az ingatlanon a kínai vállalatcsoport. A HNA az amerikai irodaépületek legnagyobb vásárlójának számít, de tavaly elkezdte az érdekeltségei leépítését.

Mivel a vevő egy amerikai ingatlanfejlesztő, valószínűleg az Egyesült Államokban végrehajtott befektetéseket felügyelő ügynökség is elégedett. A szóban forgó épületben van kettőből az egyik olyan rendőrörs, amely kevesebb mint egy mérföldre van a Trump Towertől, ahol az elnök tartózkodik, amikor New Yorkban van.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA New York Times ott leplezte le Donald Trumpot, ahol a legjobban fájNem egymillió dollárt, hanem 413 milliót kapott Trump az apjától. A legnagyobb amerikai újság adócsalással vádolja az amerikai elnököt.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ Donald Trump HNA New York Trump Tower Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.