Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. november 13. 12:19 Vállalat, Világ

A német Tesla-gyárban 2700-3500 euró lesz a kezdő fizetés

A szakképzettség nélküli betanított munkások kezdő fizetése a Berlin mellett épülő európai Tesla-üzemben bruttó 2700 euró (jelenlegi árfolyamon 960 ezer forint) lesz – mondta a Handelsblattnak a helyi munkaerő-toborzó ügynökség vezetője. A szakirányú végzettséggel rendelkezők bére várhatóan bruttó 3500 euró (1,24 millió forint) körül alakul majd.

Ez a fizetési szint még német viszonyok között – és azon belül Berlin környékén – is elég magasnak számít. Ráadásul a Tesla a hírek szerint nem olyan válogatós a munkaerő-felvételnél, mint a környék más munkaadói, és nem okoz számára problémát, ha tartós munkanélküliség után vagy szakképzettség nélkül jelentkezik valaki az állásokra.

Az üzem indulásához jövő nyárra körülbelül 7 ezer alkalmazottra lesz szükség, jelenleg még csak néhány menedzser szervezi a kezdést, de például már januárra szeretnének 200 raktári munkást felvenni. A kezdő létszám után további 5 ezer alkalmazottal terveznek, és a munkások toborzása 2022-ig folyamatos lesz.

A magas fizetés részben annak köszönhető, hogy kollektív szerződés alapján szerződik a cég a dolgozókkal. A munka állítólag kemény lesz a gyárban, és az eddigi visszajelzések alapján az is valószínű, hogy a magas fizetéshez nem járulnak majd máshol általánosnak mondható „extrák”, mint például bejárási támogatás vagy teljesítményarányos prémium.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMég mindig 70 százalékkal olcsóbban dolgozunk, mint a németekEurópai összevetésben is elég alacsony a magyar munkaerő költsége, miközben a német magas, és attól tartanak, hogy ha átállnak a négynapos munkahétre, még magasabb lesz.

Vállalat Világ Berlin fizetés tesla üzem Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2022. szeptember 27. 04:34 Adat, Vállalat

Mennyivel olcsóbbak az árstopos magyar termékek, mint a szabadpiaci szlovák áruk?

Megnéztünk a szlovák és a magyar Lidl árait, látszik-e rajtuk, hogy az árstop miatti veszteséget hogyan kompenzálják.

Hajdu Miklós
2022. szeptember 23. 12:55 Vállalat

A Volkswagen kivonulhat Kelet-Európából a gázárak miatt

A drága és bizonytalan energiaellátás kedvezőtlen feltételeket teremt a feldolgozóiparnak Európában.

Jandó Zoltán Stubnya Bence
2022. szeptember 23. 04:34 Vállalat

Lehet, hogy nincs, de legalább olcsó: nem nagyon volt realitása a hatósági ár eltörlésének

A legnehezebb időszakot túlélte az árstop. A Mol nyeresége alacsonyabb, de még mindig magas lehet, a kisebb kutak üzleti helyzete tovább romlik, az áruhiány pedig marad.

Fontos

Avatar
2022. szeptember 26. 16:23 Világ

Nem a jobboldal nyert nagyot, a baloldal bukott hatalmasat Olaszországban

A három jobboldali párt stabil parlamenti többsége a néhány százalékos javításuk mellett elsősorban a baloldal megosztottságának köszönhető.

Fenyő D. György
2022. szeptember 26. 14:27 Élet, Közélet

Nagyságrendekkel kevesebb tananyagot kellene megtanítani az iskolában

Sok idő szabadulhat így fel, amit képességfejlesztésre lehet fordítani. Ha valaki nem képes szöveget értelmezni, akkor nemcsak egy új tudományt, hanem szakmát sem tud elsajátítani.

Pálos Máté Hajdu Miklós
2022. szeptember 26. 04:24 Adat

Az abortusz egyre inkább a 24 év alattiak tapasztalata Magyarországon

Bár a sajtóban csak szívhangtörvény néven elhíresült rendelet több mint egy hete hatályos, mégsem egyértelmű, pontosan mi lenne az orvosok jogszabályi kötelessége, ahogy az sem, mire számíthatnak a várandós nők.

Ne hagyd ki