Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. november 13. 12:19 Vállalat, Világ

A német Tesla-gyárban 2700-3500 euró lesz a kezdő fizetés

A szakképzettség nélküli betanított munkások kezdő fizetése a Berlin mellett épülő európai Tesla-üzemben bruttó 2700 euró (jelenlegi árfolyamon 960 ezer forint) lesz – mondta a Handelsblattnak a helyi munkaerő-toborzó ügynökség vezetője. A szakirányú végzettséggel rendelkezők bére várhatóan bruttó 3500 euró (1,24 millió forint) körül alakul majd.

Ez a fizetési szint még német viszonyok között – és azon belül Berlin környékén – is elég magasnak számít. Ráadásul a Tesla a hírek szerint nem olyan válogatós a munkaerő-felvételnél, mint a környék más munkaadói, és nem okoz számára problémát, ha tartós munkanélküliség után vagy szakképzettség nélkül jelentkezik valaki az állásokra.

Az üzem indulásához jövő nyárra körülbelül 7 ezer alkalmazottra lesz szükség, jelenleg még csak néhány menedzser szervezi a kezdést, de például már januárra szeretnének 200 raktári munkást felvenni. A kezdő létszám után további 5 ezer alkalmazottal terveznek, és a munkások toborzása 2022-ig folyamatos lesz.

A magas fizetés részben annak köszönhető, hogy kollektív szerződés alapján szerződik a cég a dolgozókkal. A munka állítólag kemény lesz a gyárban, és az eddigi visszajelzések alapján az is valószínű, hogy a magas fizetéshez nem járulnak majd máshol általánosnak mondható „extrák”, mint például bejárási támogatás vagy teljesítményarányos prémium.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMég mindig 70 százalékkal olcsóbban dolgozunk, mint a németekEurópai összevetésben is elég alacsony a magyar munkaerő költsége, miközben a német magas, és attól tartanak, hogy ha átállnak a négynapos munkahétre, még magasabb lesz.

Vállalat Világ Berlin fizetés tesla üzem Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Jandó Zoltán Torontáli Zoltán
2021. szeptember 23. 05:58 Vállalat

Az Auchan, a Tesco és a Penny Market magyarításával érheti el a kormány a nagy álmát

Az Auchan kisebbségi része nem elég a piac többségének magyar kézbe kerüléséhez, de úgy tudjuk, a másik kettőről is tárgyalnak.

Jandó Zoltán Stubnya Bence
2021. szeptember 17. 06:44 Vállalat

Kozmetikázhatják a tízmilliárdos veszteséget, amit Mészáros Lőrinctől vállalt át az állam

Hatalmasat fordult idén az energiaszektor, és ennek köszönhetően nyár végén elkezdhetett nyereséget termelni az évek óta veszteséges Mátrai Erőmű.

Torontáli Zoltán
2021. szeptember 15. 14:13 Vállalat

Bedobja a törölközőt a gyártó, amelynek oltásából félmilliót vett volna Magyarország

Nem kezdi el a gyártást a Curevac, de nem száll ki teljesen a piacból.

Fontos

Avatar
2021. szeptember 24. 16:33 Közélet

Már szinte zsebben van az szja-visszatérítés, de ebben semmi meglepő nincs

A magyar gazdaságnak a földbe kellene állnia, hogy ne teljesüljön a gyerekes családoknak egyszeri pénzesőt hozó kritérium - írja elemző szerzőnk.

Váczi István
2021. szeptember 24. 06:33 Közélet

Bécsben főpályaudvar is kijött annyiból, mint amennyiért Budapesten Mészáros Lőrinc pár kilométer vasutat fejleszt

Nemzetközi példák alapján nehéz belátni, miért kerül annyiba a Déli Körvasút egyik szakasza, mint amennyit az állam a teljes magyar vasúti rendszerre költ egy évben.

Stubnya Bence
2021. szeptember 23. 17:01 Tech

Ha van chip a karácsonyi ajándékban, amit kinéztél, akkor azonnal rendeld meg

A termékhiány és a késés idén nagyon benne van a pakliban.