Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2020. szeptember 3. 10:45 Vállalat

Elégedett a luxusautók iránti kereslettel a Rolls-Royce vezére

A napokban mutatta be megújított, nagyjából negyedmillió fontos (százmillió forintos) áron piacra kerülő Ghost modelljét a Rolls-Royce. A brit autógyártó vezetője ennek kapcsán nyilatkozott a vállalat kilátásairól a BBC-nek, és elmondta, hogy a koronavírus-járvány mélypontja után egyre élénkül a kereslet az autóik iránt.

Torsten Müller-Ötvös szerint 2019 volt a Rolls-Royce Motor Cars 116 éves történek legsikeresebb éve, az idei első félév viszont 30 százalékos visszaesést hozott a tavalyi azonos időszakhoz képest. Néhány hétre le is állt a gyártás, és az autószalonok is világszerte bezártak.

Azóta viszont a társaság amerikai, ázsiai és európai piacai is többé-kevésbé visszatértek a normális szinthez. „Az üzletmenetet most már sokkal inkább lehet a szokásos jelzővel illetni” – fogalmazott a vállalat vezére.

Müller-Ötvös cáfolta azokat a kritikákat, miszerint a cég eladásai túlságosan ki lennének szolgáltatva egyetlen régiónak, szerinte ez földrajzilag kiegyenlítettnek mondható. Az Egyesült Államok a legfontosabb, és Kína súlya is jelentős, ugyanakkor az autóik tizede az Egyesült Királyságban talál gazdára.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTovább gyógyult a magyar és az európai autópiac júniusbanNormális körülmények között az újautó-eladások 22 százalékos csökkenése tragikus adat lenne, most viszont egészen biztatónak számít.

Vállalat autó autóeladások autógyár autóipar rolls-royce Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Fabók Bálint
2020. szeptember 21. 11:37 Vállalat

Visszajönnének Kelet-Európába a Kínában gyártó német cégek

A német cégek még soha nem érdeklődtek akkora mértékben lengyelországi beruházások iránt, mint most.

Torontáli Zoltán
2020. szeptember 19. 12:32 Vállalat, Világ

Megvan a Nutella-prémium, októberben 750 ezer forinttal többet kapnak a dolgozók

A Ferrero gyárai a járvány első hulláma alatt sem zártak be, a cég nagyrészt elérte a céljait, ezért idén is magas prémiumot fizet az alkalmazottainak.

Torontáli Zoltán
2020. szeptember 18. 12:38 Vállalat

Nagyon pörög a három legígéretesebb koronavírus-vakcina fejlesztése

Rohannak előre a fejlesztéssel, ahogy csak tudnak. Októberre-novemberre lehetnek először komoly eredmények, a tömeges oltással onnantól számítva még hónapokat kell várni.

Fontos

Fabók Bálint
2020. szeptember 21. 06:53 Élet

„Ezelőtt harminc évvel voltak ennyien a strandokon” – kimagasló nyara volt a balatoni turizmusnak

A járvány és a rossz idő miatt nagyon nehezen indult az évük, az augusztus azonban rekordforgalmat hozott több balatoni vendéglátósnak.

Stubnya Bence
2020. szeptember 20. 17:39 Világ

A felmelegedés olyan következményeit éljük át idén, amiket csak évtizedek múlva vártak

Egymás után dőlnek a melegrekordok, soha nem látott kiterjedésben ég az USA nyugati partja, miközben ilyesmire nem számítottak ennyire hamar a tudósok.

Kasnyik Márton
2020. szeptember 19. 07:41 Adat

Lehet, hogy a covid a történelem szemétdombjára küldi az influenzát

Híre-hamva sincs az influenzának azokban az országokban, ahol ilyenkor dúlni szokott. Átmeneti győzelem ez, vagy sikerül végleg megszabadulnunk tőle?