Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2020. szeptember 3. 10:45 Vállalat

Elégedett a luxusautók iránti kereslettel a Rolls-Royce vezére

A napokban mutatta be megújított, nagyjából negyedmillió fontos (százmillió forintos) áron piacra kerülő Ghost modelljét a Rolls-Royce. A brit autógyártó vezetője ennek kapcsán nyilatkozott a vállalat kilátásairól a BBC-nek, és elmondta, hogy a koronavírus-járvány mélypontja után egyre élénkül a kereslet az autóik iránt.

Torsten Müller-Ötvös szerint 2019 volt a Rolls-Royce Motor Cars 116 éves történek legsikeresebb éve, az idei első félév viszont 30 százalékos visszaesést hozott a tavalyi azonos időszakhoz képest. Néhány hétre le is állt a gyártás, és az autószalonok is világszerte bezártak.

Azóta viszont a társaság amerikai, ázsiai és európai piacai is többé-kevésbé visszatértek a normális szinthez. „Az üzletmenetet most már sokkal inkább lehet a szokásos jelzővel illetni” – fogalmazott a vállalat vezére.

Müller-Ötvös cáfolta azokat a kritikákat, miszerint a cég eladásai túlságosan ki lennének szolgáltatva egyetlen régiónak, szerinte ez földrajzilag kiegyenlítettnek mondható. Az Egyesült Államok a legfontosabb, és Kína súlya is jelentős, ugyanakkor az autóik tizede az Egyesült Királyságban talál gazdára.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTovább gyógyult a magyar és az európai autópiac júniusbanNormális körülmények között az újautó-eladások 22 százalékos csökkenése tragikus adat lenne, most viszont egészen biztatónak számít.

Vállalat autó autóeladások autógyár autóipar rolls-royce Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Jandó Zoltán
2021. december 7. 16:37 Pénz, Vállalat

Kiderült, kinek adta el az állam a volt Malév-székházat 3,8 milliárdért

Az a vállalkozó szerezte meg az államtól a Malév-székházat, aki a budapesti repülőteret épp az állammal közösen vásárolná meg. Nem ez volt az első hatalmas ügylet a felek között.

Váczi István
2021. december 7. 12:55 Vállalat

Saját konténereket gyártat az Amazon, hogy ne szívja be a logisztikai káosz

A cég már évek óta dolgozik azon, hogy a logisztikai és szállítási feladatok egy részét saját maga végezze el, de az idén nagyobb sebességre kapcsolta ezt a törekvést.

Bucsky Péter
2021. december 7. 10:09 Támogatói tartalom, Vállalat

Autómegosztásra váltanának a munkavállalók, amit adómentesen támogathatnak a cégek

Környezetkímélőbb, rugalmasabb és költséghatékonyabb megoldás lehet az autómegosztás. A SHARE NOW és a HR Fest felméréséből az is kiderült, hogy a munkavállalók kifejezetten szeretik ezt a juttatást.

Fontos

Török Zoltán
2021. december 7. 17:46 Pénz

Mit tanulhatunk Harry Pottertől az inflációról?

A sorozat első kötetében elpusztították a bölcsek kövét, így a későbbiekben nem fenyegette infláció a szereplőket. A mi világunkban ez kicsit bonyolultabb.

Mészáros R. Tamás
2021. december 7. 06:51 Adat, Világ

Zakatol, de nem jut előre a Magyarország nevű összeszerelő üzem

A magyar gazdaságban megtermelt érték egyre nagyobb részét exportáljuk, de nem lépünk feljebb a nemzetközi termelési láncokban az OECD friss adatai szerint.

Pletser Tamás
2021. december 6. 17:04 Világ

Idehaza is drágulhat az áram az új német kormány zöldítő tervei miatt

Vágyálmai miatt Németország lényegesen magasabb áramárakkal szembesülhet, és mivel Magyarország ugyanennek az elektromos rendszernek a része, itt is hasonló tendenciák lesznek.