Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. augusztus 28. 10:36 Élet, Vállalat

Felszámolták az irodát, helyette negyedévente együtt kempingeznek pár napot

A holland RTL egy olyan céget mutatott be, amelynek annyira bejött a koronavírus-járvány alatti otthoni munkavégzés, hogy lényegében felszámolta az irodáját Utrechtben. A hír azért érdekes, mert a dolgozók egyöntetűen azt mondták, hogy nem szeretnének visszaállni az irodai munkára, de bizonyos szempontból nagyon hiányzik nekik az együttlét. A társaság ezért azt találta ki, hogy negyedévente pár napra közös kempingezésre hívja az alkalmazottait.

Az ötlet persze nem véletlen, a cég ugyanis a Goboony nevű internetes platform, amely azzal foglalkozik, hogy a lakóautó-tulajdonosokat összehozza olyan turistákkal, akik rövid időre bérelni szeretnék a karavánokat. A szolgáltatás lényege, hogy az év nagy részében garázsban álló lakóautókat a magánszemély tulajdonosok bérbe tudják adni, amíg ők nem használják. A turistáknak pedig azért lehet kedvező ez a megoldás, mert ha például egy távolabbi országban szeretnének kirándulni, nem kell az otthonról bérelt karavánt elvezetniük oda.

A Goboony alapító-vezetője az RTL-nek azt mondta, a járvány kitöréséig 400 négyzetméter irodát béreltek Utrechtben, de az otthoni munka annyira bevált, hogy teljesen értelmetlen lett az iroda fenntartása. Jelentős pénzeket szabadítottunk fel, és ennek köszönhetően gyorsabban növekedhetünk – mondta.

A Goobony (volt) irodája Utrechtben. Fotó: Google/Streetview

A munkatársak negyedévente pár napot kempingeznek együtt, ekkor tudnak megismerkedni az új alkalmazottakkal, össze tudnak ülni személyes megbeszélésekre, és nem utolsó sorban pótolhatják a kávéfőző gép előtti csevegéseket.

A kempingezés elég extrém formája ennek a megoldásnak, de az RTL szerint sok más cég gondolkodik alternatív helyszínekben az irodák helyett, és az eset erre hívja fel a figyelmet.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAz otthoni vagy irodai munka közötti választás eredménye: egyik semAz a kérdés, hogy hova menjek dolgozni a jövő héten, körülbelül olyan lesz, mint amikor Airbnb-n keres magának az ember szállást.

Élet Vállalat Goboony iroda irodabérlet kemping lakóautó otthoni munka Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Fabók Bálint
2020. október 26. 06:26 Élet

Hajléktalanságból az albérletbe, szégyenből a megbecsülésbe – Tamás története

Egy sors, amely megmutatja, milyen könnyű ma lehetetlen helyzetbe kerülni, milyen nehéz a szociális segítő rendszer munkája, és milyen nagy szükség lenne bizalomra és elfogadásra.

Hajdu Miklós
2020. október 22. 12:17 Élet, Vállalat

Sokkal könnyebb olyan munkahelyre bejutni, ahol már dolgozik egy évfolyam- vagy szaktárs

Az egyetemisták nagyon jól segítik egymást a pályakezdésnél.

Torontáli Zoltán
2020. október 21. 13:47 Élet

A magyar fiatalok gyors ütemben közelítenek Nyugat-Európához

A magyar fiatalok gondolkodása a tipikus élethelyzetekről már csak körülbelül 12 éves csúszásban van Nyugat-Európához képest.

Fontos

Kasnyik Márton
2020. október 29. 17:38 Világ

Trump új főbírója mögött egy ultrakonzervatív mozgalom több évtizedes munkájának végső diadala van

Elérte hosszú ideje forralt célját egy nyilvánosságot kerülő konzervatív érdekcsoport. De olyan eszközökkel, amelyek az egész intézményt bedönthetik.

Fabók Bálint Jandó Zoltán
2020. október 29. 06:40 Közélet

Ismerőseinek és saját érdekeltségeinek játszott át közpénzt az úszó vb-s cég körözött vezetője

A Bp2017 kiperelt szerződéslistája betekintést enged abba, hogy az adófizetői pénzek hogyan gazdagítanak egy állami vezetőt és környezetét.

Bucsky Péter
2020. október 28. 06:45 Adat

Az autózás lett a koronavírus nyertese Magyarországon

Míg a közösségi közlekedésben az utasok harmada eltűnt, a közúti járműforgalom már a járvány előtti szinten van - sose közlekedtünk még olyan szennyezően, mint most.