Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. augusztus 28. 10:36 Élet, Vállalat

Felszámolták az irodát, helyette negyedévente együtt kempingeznek pár napot

A holland RTL egy olyan céget mutatott be, amelynek annyira bejött a koronavírus-járvány alatti otthoni munkavégzés, hogy lényegében felszámolta az irodáját Utrechtben. A hír azért érdekes, mert a dolgozók egyöntetűen azt mondták, hogy nem szeretnének visszaállni az irodai munkára, de bizonyos szempontból nagyon hiányzik nekik az együttlét. A társaság ezért azt találta ki, hogy negyedévente pár napra közös kempingezésre hívja az alkalmazottait.

Az ötlet persze nem véletlen, a cég ugyanis a Goboony nevű internetes platform, amely azzal foglalkozik, hogy a lakóautó-tulajdonosokat összehozza olyan turistákkal, akik rövid időre bérelni szeretnék a karavánokat. A szolgáltatás lényege, hogy az év nagy részében garázsban álló lakóautókat a magánszemély tulajdonosok bérbe tudják adni, amíg ők nem használják. A turistáknak pedig azért lehet kedvező ez a megoldás, mert ha például egy távolabbi országban szeretnének kirándulni, nem kell az otthonról bérelt karavánt elvezetniük oda.

A Goboony alapító-vezetője az RTL-nek azt mondta, a járvány kitöréséig 400 négyzetméter irodát béreltek Utrechtben, de az otthoni munka annyira bevált, hogy teljesen értelmetlen lett az iroda fenntartása. Jelentős pénzeket szabadítottunk fel, és ennek köszönhetően gyorsabban növekedhetünk – mondta.

A Goobony (volt) irodája Utrechtben. Fotó: Google/Streetview

A munkatársak negyedévente pár napot kempingeznek együtt, ekkor tudnak megismerkedni az új alkalmazottakkal, össze tudnak ülni személyes megbeszélésekre, és nem utolsó sorban pótolhatják a kávéfőző gép előtti csevegéseket.

A kempingezés elég extrém formája ennek a megoldásnak, de az RTL szerint sok más cég gondolkodik alternatív helyszínekben az irodák helyett, és az eset erre hívja fel a figyelmet.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAz otthoni vagy irodai munka közötti választás eredménye: egyik semAz a kérdés, hogy hova menjek dolgozni a jövő héten, körülbelül olyan lesz, mint amikor Airbnb-n keres magának az ember szállást.

Élet Vállalat Goboony iroda irodabérlet kemping lakóautó otthoni munka Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Fabók Bálint
2020. október 26. 06:26 Élet

Hajléktalanságból az albérletbe, szégyenből a megbecsülésbe – Tamás története

Egy sors, amely megmutatja, milyen könnyű ma lehetetlen helyzetbe kerülni, milyen nehéz a szociális segítő rendszer munkája, és milyen nagy szükség lenne bizalomra és elfogadásra.

Hajdu Miklós
2020. október 22. 12:17 Élet, Vállalat

Sokkal könnyebb olyan munkahelyre bejutni, ahol már dolgozik egy évfolyam- vagy szaktárs

Az egyetemisták nagyon jól segítik egymást a pályakezdésnél.

Torontáli Zoltán
2020. október 21. 13:47 Élet

A magyar fiatalok gyors ütemben közelítenek Nyugat-Európához

A magyar fiatalok gondolkodása a tipikus élethelyzetekről már csak körülbelül 12 éves csúszásban van Nyugat-Európához képest.

Fontos

Jandó Zoltán
2020. október 27. 12:11 Adat

Olyan megyékben terjed leggyorsabban a járvány, ahol tavasszal fertőzöttet sem láttak

Úgy tűnik, hogy jelenleg Nógrád és Vas megyékben a legrosszabb a helyzet, de biztosak nem lehetünk benne, mert továbbra is sok adatot visszatartanak.

Avatar
2020. október 27. 06:52 Világ

Befolyás, megtévesztés, trollok: az amerikai elnökválasztás sötét oldala

A választásokba való beavatkozás régi játék a nagyhatalmak közt, de a közösségi média és a lassan felgyűlő társadalmi elégedetlenség új lehetőségeket kínál.

Jandó Zoltán
2020. október 26. 16:02 Adat

Már minden nyolcadik-kilencedik elhunyt covidos Magyarországon

Az előző héten 299 koronavírus-fertőzött veszítette életét Magyarországon, ami már az összes halálozáshoz viszonyítva is kifejezetten magas arány.