Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. január 19. 12:12 Vállalat, Világ

Bosszantó technikai hibák sorozata miatt csúszik a kínai utasszállító repülő fejlesztése

A kínai mérnökök nem jól számolták ki azokat az erőket, amelyek a repülés során a C919 modellszám alatt készülő, új keskenytörzsű gép hajtóműveit érhetik – írja a Reuters négy, az esethez közel álló forrásra hivatkozva. Kínából így rossz adatokat küldtek a hajtóműveket fejlesztő CFM-nek, a General Electric és a francia Safran közös vállalatának.

A pontatlanság egyébként a hasonló komplex fejlesztéseknél nem ritka, ám ebben az esetben különösen kínos, mert a Boeing 737 MAX és az Airbus 320neo típuscsaládjának versenyt állító repülő készítése már legalább öt évvel csúszik. Mivel a CFM-nél most valószínűleg meg kell erősíteni a hajtóműveket és a burkolásukat, a program újabb halasztást szenved.

A gépet fejlesztő COMAC által gyártott prototípusok még az ötödét sem teljesítették annak a 4200 repült órának, amely minimálisan kell a C919 kínai engedélyeztetéséhez. A csúszást ugyanakkor nehéz mérni és megjósolni, mert a program teljes titokban folyik, már 2008 óta. A COMAC vezetője tavaly csak annyit árult el a kínai állami sajtónak, hogy az engedélyeztetés két-három éven belül várható, a szakértők szerint azonban ez tarthatatlan lesz.

A C919-essel egyéb technikai problémák is adódtak. A Reuters úgy tudja, hogy korábban megrepedtek bizonyos stabilizáló elemek repülés közben, és a hajtóműnél is felmerült a sérülékenység veszélye, ám azóta ezeket a hibákat kijavították.

A kínaiaknak azért kellett volna sietniük a C919 piacra dobásával, mert a polgári légi közlekedés erősen ciklusos gazdaság, és az előrejelzések szerint a pár éve tartó erős beruházási hullám 2020 végére kifut. Ha csak 2021-22-ben sikerül piacra dobni az új gépet, jelentős megrendelésektől esik el a COMAC.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkÖnállóan szállt fel az Airbus egyik utasszállítójaSikeresen tesztelte a teljesen automatikus felszállást lehetővé tévő rendszerét az Airbus – közölte tegnap a vállalat.

Vállalat Világ C919 COMAC fejlesztés késés Kína technikai hiba utasszállító Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2020. október 23. 12:16 Adat, Vállalat

A külföldi tulajdonban lévő élelmiszeripari cégeink harmadannyi dolgozóval érnek el akkora profitot, mint a magyarok

A hazai élelmiszeriparban a méret meghatározó, a rengeteg kis magyar cég mellett kevés nagy külföldi van, de ezek jóval hatékonyabbak, és az exportképességük is sokkal jobb.

Torontáli Zoltán
2020. október 22. 14:55 Vállalat

A Procter&Gamble elkezdi kivezetni a samponos műanyag flakonokat

Helyette jön a sokkal kevesebb anyagból készült tasak, és az újrahasznosítható alumínium adagoló kombója.

Hajdu Miklós
2020. október 22. 12:17 Élet, Vállalat

Sokkal könnyebb olyan munkahelyre bejutni, ahol már dolgozik egy évfolyam- vagy szaktárs

Az egyetemisták nagyon jól segítik egymást a pályakezdésnél.

Fontos

Fabók Bálint
2020. október 24. 17:09 Adat

Aggódunk a környezetért, csak fizetni ne kelljen érte

A klímaváltozás nincs az ország legfontosabb problémái között a magyarok többsége szerint, és kevesebben fizetnék meg a környezetvédelem árát, mint a 90-es években.

Bucsky Péter
2020. október 23. 07:06 Közélet

Kevesebb a hajléktalan, de egyre reménytelenebb a helyzetük

Az utóbbi évek gazdasági fellendülése során viszonylag sokan törtek ki a hajléktalanságból, a hátramaradók viszont egyre idősebbek és rosszabbul képzettek.

Hajdu Miklós
2020. október 22. 06:35 Adat

Hiába jól képzett sok magyar dolgozó, nincs elég színvonalas munkahely

A nagyobb jólléthez nemcsak minőségi oktatás és ellátás kell, hanem a dolgozni tudó és akaró lakosságban rejlő potenciál kiaknázására alkalmas állások is.