Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2019. szeptember 10. 10:02 Vállalat

Kellemetlen csörtéje lehetett a Príma Péknek az adóhivatallal

Ma reggel újra kinyitott a Príma Pék Múzeum körúti, Astoriához közeli üzlete. Azért újra, mert 12 munkanapig kényszerűen lakat alatt kellett tartani a pékáruboltot. Addig a bejáraton csak az adóhatóság tájékoztatója függött, amely szerint az adótörvényekkel kapcsolatos jogszabály megsértése miatt rótták ki a büntetést.

Fotó: G7.hu

Bár cikkünk írásáig sem a Príma Pék, sem a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nem adott konkrét tájékoztatást az ügyről, ezt a hatósági fogalmazási formulát tipikusan akkor szokták használni, amikor az üzletben elfelejtenek nyugtát adni.

A Príma Pék Kft. azonban nem egy szatócsbolt, a társaság a budapesti pékárupiac egyik legrégebbi és még ma is meghatározó szereplője. A cégbírósági adatok szerint jelenleg 35 fővárosi telephelye (praktikusan: boltja) van, és tavalyi nettó árbevétele már 2,15 milliárd forint volt. Üzemi szinten is szép eredményt tud felmutatni, ez majdnem 70 millió forint volt tavaly, de még az adózás után is maradt 58 milliós profitja.

Néhány vidéki városban franchise rendszerben is működtet üzleteket, de a NAV intézkedése egy olyan boltot érintett, amely az egyik saját telephelyén üzemel.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat bezárás jogszabálysértés NAV pékség Príma Pék Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.