Hírlevél feliratkozás
Forint Ferenc
2017. december 21. 18:31 Fizetett hirdetés

Egy kis Diótörő a gyerekkel, és a boldog karácsony szinte garantált

Kisgyerekkel színházba menni egészen sajátos élmény. Aki ezt rendszeresen teszi, egész biztosan ismeri azt a fajta boldogságélményt, amit az vált ki, hogy örül a gyerek. De eggyel jobb tud lenni ez az egész, ha mellesleg még a darab magában is élményt jelent – ami a gyerekelőadásokat rendszeresen látogató felnőtteknél azért nem magától értetődő.

Mondjuk egy Mazsola és Tádé bábjáték simán csak cuki és nosztalgikus, de azért legyünk őszinték, kevés felnőttet tud kicsit is lázba hozni – akiket meg mégis, azokat lehet irigyelnünk kellene. De mondjuk a jó öreg Süsü már sokkal viccesebb, vagy a látványosabb darabok, mondjuk az ezer éve népszerű és játszott A dzsungel könyve az ismerős dallamaivall már a felnőtteknek is kiszámítható élményt jelent.

A dolog persze ízlés kérdése, de valószínű, hogy elég sokan egyetértenének azzal, hogy a felnőttként is élvezetes gyerekelőadás-piac egyik csúcsa a Diótörő és Egérkirály, különösen ilyenkor, karácsony környékén.

Az Operaház rendszeresen műsorra is tűzi, a leghangulatosabb a december 24-i délelőtti előadás, ami még az ünnepfóbiás felnőtteket is kellőképpen ráhangolhatja a pulyka-hal-gulyás-bejgli-jézuska napirendre, szóval arra, ami ilyenkor elkerülhetetlenül történni szokott.

Persze az Operaház drága, kevesek kiváltsága egy ottani előadás, de a Diótörőt most a WestEnd Színház is a műsorára tűzte, sőt, az E.T.A. Hoffman meséje alapján készült darabot Budapesten kívül több nagyváros sportcsarnokában is előadják. Szóval sokaknak lesz közelebb és jóval elérhetőbb ez az előadás, mint úgy általában. A látványos, részben vetített díszleteket

  • 2017. december 27-én Miskolcon
  • 2017. december 28-án Szolnokon
  • 2017. december 29-én pedig Győrben

állítják fel egy-egy délutánra. A szervezők ígérik: a felnőtteknek és a gyermekeknek is garantált egy emlékezetes délután.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Fizetett hirdetés Olvasson tovább a kategóriában

Fizetett hirdetés

Forint Ferenc
2024. február 27. 11:48 Fizetett hirdetés

Így válasszunk kabátot, ha sikkesen szeretnénk öltözködni

A méret még mindig ugyanannyira lényeg, mint a funkcionalitás.

Forint Ferenc
2024. január 22. 17:01 Fizetett hirdetés

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Zajlik az előregisztráció az energiatárolóval kiegészített napelemes támogatásra.

Forint Ferenc
2023. december 18. 09:40 Fizetett hirdetés

Zsebre vágható aranyfedezet: ünnepeljen Mastercard Gold betéti kártyával!

Az OTP Mastercard Gold betéti kártya ideális eszköz ahhoz, hogy felejthetetlenné tegye az ünnepeket.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.