Hírlevél feliratkozás
Forint Ferenc
2024. február 27. 11:48 Fizetett hirdetés

Így válasszunk kabátot, ha sikkesen szeretnénk öltözködni

Van, aki bevallja, van, aki nem, de mindenki vágyik a  tökéletes kabátra. Néha azonban nehéznek tűnik a választás, főleg, ha a felhozatal széles skálán mozog. Összeszedtük, mikre éri meg odafigyelni egy új kabát vásárlásakor.

Mit jelent a minőség?

A siker egyik záloga a minőségi darabok előnyben részesítése. De mit jelent ebben az esetben a minőség? Ugyanis ez a kifejezés nem pusztán a felhasznált alapanyagot fedi le. Magában rejti például azt is, hogyan áll ellen a kabát az időjárási viszontagságoknak, milyen tartós. A minőséget szem előtt tartva a Columbia kabátok nagy választéka nyugodt szívvel választhatunk.

A minőség egyszerre stílus, trendiség, strapabírás, és talán ami a jelen korban kulcsfontosságú, egyediség is. Egyre többen fásulnak bele az egyentermékek viselésébe, így fokozódik az érdeklődés a különlegesebb modellek iránt. Ezek mellé pedig az alapanyagra, szabásra is érdemes odafigyelni. A minőség tehát sokkal összetettebb fogalom annál, mint ahogy azt a legtöbben sejtik, és pont erre a komplexitásra célszerű koncentrálni.

Egy egyszerű példával élve pár éve még a téli időszak nem okozott túl nagy kihívást öltözködés tekintetében. Nem egyszer az őszi kabátok bőven megfeleltek a téli hónapokban is. Ám a tavalyi és az idei zimankó mindenkiben tudatosította, hogy most bizony elengedhetetlen a felkészülés egyrészt a nagy mennyiségű csapadékra, másrészt a hidegre is. Így változnak azok az alkotóelemek, amik végül felépítik magát a nagybetűs minőséget.

A méret még mindig ugyanannyira lényeg, mint a funkcionalitás

Ha tetszik, ha nem, nem elegendő pusztán a trendiséget alapul venni a választásnál, mert akkor pont a legfontosabb tulajdonságok vesznek a süllyesztőbe. A funkcionalitás nemcsak akkor hangsúlyos, amikor gyerek kabát vásárlása a cél. Felnőttként is prioritás, hogy a kiválasztott modell egyrészt kényelmes legyen, másrészt kellően szigeteljen, harmadrészt lehetőleg rendelkezzen olyan kiegészítő paraméterekkel, amik a komfortot támogatják, mint például zsebek vagy a kapucni.

Mindehhez hozzátartozik az is, hogy a méret jelentőségét sem érdemes alábecsülni. Itt nem kizárólag a hagyományos értelemben vett méretezésre gondolunk, hanem a kabát hosszára is. Például autóba beülni, majd onnan kiszállni hosszú, térd alá érő, szűkebb fazonú kabátban komoly kihívás. Aki télen sem rest biciklizni, szintén elengedhetetlen, hogy úgy válassza meg a kabátja hosszát, hogy az ne akadályozza a szabad mozgást, ugyanakkor kellő védelmet nyújtson a hideggel, széllel szemben.

Olykor a legapróbbnak tűnő részletek a leginkább döntőek, úgyhogy bár időbe, energiába kerül, de megéri alaposan körbejárni ezt a témát még a konkrét beszerzés előtt. Így a sikeres, egyúttal természetesen sikkes végeredmény száz százalékban borítékolható.

A cikk megjelenését a modivo.hu támogatta.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Fizetett hirdetés Olvasson tovább a kategóriában

Fizetett hirdetés

Forint Ferenc
2024. július 1. 09:30 Fizetett hirdetés

Környezettudatos hulladékfuvarozás – közútról vasútra

Az EU elvárásai nemcsak a hulladékgazdálkodást állítják kihívás elé, hanem a begyűjtött hulladék logisztikáját is.

Forint Ferenc
2024. június 19. 11:31 Fizetett hirdetés

Így lépi át az elektromos autózás korlátait a Porsche Taycan

Ha a Porsche valamibe belekezd, nem csupán az elsőségre törekszik, hanem általában átlépi a műfaj korlátait. A több mint 75 éves autógyártó az elektromos autózás műfajába is így lépett be, amikor 2019-ben bemutatta a Taycant. A négyajtós sportautó számos világújdonsággal érkezett, a folyamatosan bővülő kínálat pedig egyre szélesebb közönség szívébe lopta be magát. A siker magától értetődő volt. De a Porsche nem dőlt hátra és most még jobbá tette a Taycant.

Forint Ferenc
2024. május 8. 17:05 Fizetett hirdetés

Már van megoldás a nagy méretű és nagy átmérőjű fémszerkezetek vágására

Többé nem jelent problémát a nehezen kezelhető fémprofilok precíziós vágása a gyártó vállalatok számára. A Vass Acélcsarnok Kft. legújabb csőlézer vágógépe végre megoldást kínál a nagy átmérőjű csövek, zártszelvények és profilok vágására.

Fontos

Bucsky Péter
2024. július 25. 18:19 Élet, Pénz

Tele van kérdőjelekkel az álomszerű utasszám-növekedés, amit a MÁV kommunikál

Egyelőre nem látszik, hogy az ország- és vármegyebérletek bevezetése óta érdemben nőtt volna a közösségi közlekedést választók száma.

Jandó Zoltán
2024. július 24. 05:46 Adat

Csak egy rekordot hagyott érintetlenül Magyarország eddigi legdurvább hőhulláma

Végül 15 napig volt érvényben hőségriasztás, de hétfőre is meg lehetett volna hosszabbítani. Az abszolút melegrekord nem dőlt meg, de sok más csúcs igen.

Torontáli Zoltán
2024. július 23. 15:58 Adat, Vállalat

A számok nem indokolják, hogy vendégmunkásokkal dolgoztató beruházót támogasson a kormány Nógrádban

Ha viszont a cég korábbi nyilatkozataival összhangban helyieket vesznek fel, akkor megtérülhet az állami ösztönzés, hiszen majdnem 10 ezren keresnek munkát a megyében.