Hírlevél feliratkozás
Forint Ferenc
2024. február 27. 11:48 Fizetett hirdetés

Így válasszunk kabátot, ha sikkesen szeretnénk öltözködni

Van, aki bevallja, van, aki nem, de mindenki vágyik a  tökéletes kabátra. Néha azonban nehéznek tűnik a választás, főleg, ha a felhozatal széles skálán mozog. Összeszedtük, mikre éri meg odafigyelni egy új kabát vásárlásakor.

Mit jelent a minőség?

A siker egyik záloga a minőségi darabok előnyben részesítése. De mit jelent ebben az esetben a minőség? Ugyanis ez a kifejezés nem pusztán a felhasznált alapanyagot fedi le. Magában rejti például azt is, hogyan áll ellen a kabát az időjárási viszontagságoknak, milyen tartós. A minőséget szem előtt tartva a Columbia kabátok nagy választéka nyugodt szívvel választhatunk.

A minőség egyszerre stílus, trendiség, strapabírás, és talán ami a jelen korban kulcsfontosságú, egyediség is. Egyre többen fásulnak bele az egyentermékek viselésébe, így fokozódik az érdeklődés a különlegesebb modellek iránt. Ezek mellé pedig az alapanyagra, szabásra is érdemes odafigyelni. A minőség tehát sokkal összetettebb fogalom annál, mint ahogy azt a legtöbben sejtik, és pont erre a komplexitásra célszerű koncentrálni.

Egy egyszerű példával élve pár éve még a téli időszak nem okozott túl nagy kihívást öltözködés tekintetében. Nem egyszer az őszi kabátok bőven megfeleltek a téli hónapokban is. Ám a tavalyi és az idei zimankó mindenkiben tudatosította, hogy most bizony elengedhetetlen a felkészülés egyrészt a nagy mennyiségű csapadékra, másrészt a hidegre is. Így változnak azok az alkotóelemek, amik végül felépítik magát a nagybetűs minőséget.

A méret még mindig ugyanannyira lényeg, mint a funkcionalitás

Ha tetszik, ha nem, nem elegendő pusztán a trendiséget alapul venni a választásnál, mert akkor pont a legfontosabb tulajdonságok vesznek a süllyesztőbe. A funkcionalitás nemcsak akkor hangsúlyos, amikor gyerek kabát vásárlása a cél. Felnőttként is prioritás, hogy a kiválasztott modell egyrészt kényelmes legyen, másrészt kellően szigeteljen, harmadrészt lehetőleg rendelkezzen olyan kiegészítő paraméterekkel, amik a komfortot támogatják, mint például zsebek vagy a kapucni.

Mindehhez hozzátartozik az is, hogy a méret jelentőségét sem érdemes alábecsülni. Itt nem kizárólag a hagyományos értelemben vett méretezésre gondolunk, hanem a kabát hosszára is. Például autóba beülni, majd onnan kiszállni hosszú, térd alá érő, szűkebb fazonú kabátban komoly kihívás. Aki télen sem rest biciklizni, szintén elengedhetetlen, hogy úgy válassza meg a kabátja hosszát, hogy az ne akadályozza a szabad mozgást, ugyanakkor kellő védelmet nyújtson a hideggel, széllel szemben.

Olykor a legapróbbnak tűnő részletek a leginkább döntőek, úgyhogy bár időbe, energiába kerül, de megéri alaposan körbejárni ezt a témát még a konkrét beszerzés előtt. Így a sikeres, egyúttal természetesen sikkes végeredmény száz százalékban borítékolható.

A cikk megjelenését a modivo.hu támogatta.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Fizetett hirdetés Olvasson tovább a kategóriában

Fizetett hirdetés

Forint Ferenc
2024. január 22. 17:01 Fizetett hirdetés

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Zajlik az előregisztráció az energiatárolóval kiegészített napelemes támogatásra.

Forint Ferenc
2023. december 18. 09:40 Fizetett hirdetés

Zsebre vágható aranyfedezet: ünnepeljen Mastercard Gold betéti kártyával!

Az OTP Mastercard Gold betéti kártya ideális eszköz ahhoz, hogy felejthetetlenné tegye az ünnepeket.

Forint Ferenc
2023. december 11. 17:07 Fizetett hirdetés

Többet ér a mozdonyvezető, ha interoperábilis

Akinek az autókhoz képest sokkal több tudást igénylő és nagyobb felelősséggel járó mozdonyvezetésre van engedélye, azzal csak a határig közlekedhet.

Fontos

Elek Péter
2024. április 24. 04:35 Pénz

Olyan gazdagok a nyugdíjba vonuló amerikaiak, hogy azt még a forint is megérzi

Amerikai infláció: volt, van, lesz; és az emiatt magasan ragadó dollárkamatokhoz mérik minden más deviza hozamát - a forintét is.

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.