Hírlevél feliratkozás
Forint Ferenc
2024. május 8. 17:05 Fizetett hirdetés

Már van megoldás a nagy méretű és nagy átmérőjű fémszerkezetek vágására

Többé nem jelent problémát a nehezen kezelhető fémprofilok precíziós vágása a gyártó vállalatok számára. A Vass Acélcsarnok Kft. legújabb csőlézer vágógépe végre megoldást kínál a nagy átmérőjű csövek, zártszelvények és profilok vágására.

A Vass Acélcsarnok Kft. közel négy évtizeddel ezelőtti alapítása óta az acélszerkezetek gyártásában és fémmegmunkálásban szerzett komplex tapasztalatot, emellett számos innovatív beruházást valósított meg. A cég legújabb Jumbo LT24 típusú automata csőlézer vágógépével olyan magas minőségű darabolási szolgáltatásokat tud biztosítani partnereinek, amelyek a feldolgozandó anyagok tulajdonságai miatt korábban nehezen voltak elvégezhetők. A Jumbo LT24 csőlézer vágógép akár 300 kg/m súlyú, 20 mm vastagságú, 12 méter hosszú és 610 mm átmérőjű csöveket és fémprofilokat is gyorsan és tökéletes precizitással darabol.

A csőlézer vágás egy rendkívül hatékony technológia, amely a koncentrált hőenergiát használja a fémszerkezetek elvágására, és egyetlen művelet helyettesíti a méretre vágást, sorjázást, lyukasztást, fúrást és marást. Az egyedülálló 3D vágófej technológiának köszönhetően a furatok és menetvágások tökéletesen illeszkednek egymáshoz, kiküszöbölve az összeillesztési problémákat és garantálva a minimális tűréshatáron belüli gyártást.

A nagyobb méretű és teherbírású gépek, mint az építőipari gépek, mezőgazdasági gépek vagy a nagy teljesítményű ipari berendezések gyártásakor ez a csőlézeres vágás lehetővé teszi a nagy szilárdságú acélcsövek és profilok, de a bonyolult geometriájú vagy kör keresztmetszetű idomok pontos és tiszta vágását, legyen szó akár szénacélról, rozsdamentes acélról vagy alumínium ötvözetekről, biztosítva ezzel a gépek szerkezeti integritását és megbízhatóságát.

A gépgyártásban a precizitást igénylő alkatrészek előállításához is használható, ilyenek akár a mozgó alkatrészek, hidraulikus rendszerek komponensei vagy a gépek pontos illesztést igénylő szerkezeti elemei. A lézervágás a 0,5 mm-es tűréshatárok betartásával javítja a végső termékek funkcionalitását és hosszú távú megbízhatóságát, csökkenti a prototípusok és egyedi gyártmányok előállítási idejét és költségét. Az automatizált csőlézer vágó rendszer egzakt ismételhetőséget biztosít, ami különösen fontos sorozatgyártásnál és nagyobb projektek esetén.

Fotó: Vass Acélcsarnok Kft.

A precíziós csőlézeres vágás pontossága a nagy teljesítményű gépek hűtőrendszereiben és folyadékvezetékeiben használt csövek gyártásakor szivárgásmentes illesztéseket képez, és a folyadékok optimális áramlását biztosítja. A VASS LASER ezzel az új eszközzel és gyártástechnológiával egyedülálló szolgáltatást tud biztosítani azokban az iparágakban, ahol a nagy teherbírású kész szerkezetek összeillesztési pontossága kulcsfontosságú, például az építőipar, a gépgyártás, az autóipar vagy a létesítményépítés területe.

A VASS LASER új gépe és a csőlézer vágás legfontosabb előnyei más technológiákhoz képest:

  • speciális és nagy méretek vágására alkalmas,
  • a megmunkált élek nem igényelnek utómunkálatokat és azonnal készen állnak a további műveletekre,
  • a piszkos vagy rozsdás felületeken is eredményes megmunkálást végez,
  • megbízható automata beállításokkal jelentős időmegtakarítást ér el,
  • a vágások optimalizálásával a csövek végén keletkező hulladékot minimalizálja,
  • a csöveket és profilokat megmunkálás előtt stabilan rögzítik, így az extra erőfeszítést igénylő munkadarabok vágását is pontosan és gyorsan végzik el,
  • 3D tervező programmal előkészítik és azonnal gépre integrálják, majd a precíz megmunkálást termelésirányító szoftver támogatásával végzik,
  • a csövek és profilok funkcionalitása és esztétikája nem sérül meg a csőlézer vágással,
  • a csőlézer a legmagasabb biztonsági és minőségbiztonsági előírásoknak megfelelően kialakított 1. osztályú lézerrendszer.

A VASS LASER technológiai előnye nem csupán a nagyméretű projektek megvalósításában nyilvánul meg. A vállalat precíziós 3D-s vágófejű plazmavágó gépe tökéletesen alkalmas arra, hogy akár 3000 mm x 6000 mm méretű fémlemezekből alkatrészeket vágjon ki. Bármilyen lemezalkatrész fúró, maró vagy menetvágó műveletét elvégzi, ± 0.05 mm pontossággal.

A Vass Acélcsarnok Kft. komplex és nagy kapacitással bíró 7400 m2 -es telephelye Polgárdin lehetővé teszi szolgáltatásai folyamatos bővítését és fejlesztését, ahol 4 modern üzemegységben nyújtanak fémipari szolgáltatásokat. A fémmegmunkáláshoz a legkorszerűbb gyártóeszközök állnak rendelkezésükre.

Fotó: Vass Acélcsarnok Kft.

Az új beruházások mellett a híddaruval felszerelt szelemengyártó üzemükben horganyzott és furatokkal ellátott C és Z szelemenek készülnek különböző hosszméretben, a lemezmegmunkálás pedig CNC vezérlésű élhajlító géppel történik, mellyel hajlított épületszegélyek, vápák, dobozolt ereszcsatornák, egyedi elemek hajlítását és átalakítását végzik.

A fém megmunkálásának minden részfeladatára van gyártói megoldásuk. Szolgáltatásaik közé tartozik a precíziós darabolás a legmodernebb szalagfűrész technológiával, a hegesztés CO hegesztő gépekkel, a fémfelületek megfelelő előkészítése és a megmunkált fémfelületek festése. Telephelyükön külön festőüzem is található.

A cég 2023-ban a GINOP_PLUSZ-1.1.2-21-2021-00010 projekt keretében vásárolta meg a Jumbo LT24 típusú automata csőlézer és a WPS-3006 3D-s plazma vágógépet. A fejlesztés a vállalkozás Ipar 4.0-hoz kapcsolódó, digitális és automatizált technológiai fejlesztéshez történő kapcsolódást szolgálja. A gyártástechnológia fejlesztésével termelésük nagymértékű növekedést tud produkálni (160 t-ról 600 t-ra/hó). A feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatás összege 406.500.000 Ft. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

A VASS LASER által kínált innovatív megoldások és csúcstechnológiájú gépek lehetővé teszik partnereik számára is a termelési hatékonyság növelését, és támogatják a vállalatokat abban, hogy magasabb szintű precizitással, költséghatékonyan és optimalizált gyártási hatékonysággal válaszoljanak a piaci igényekre, erősítve pozíciójukat a globális piacon.

A cikk megjelenését a Vass Acélcsarnok Kft. támogatta.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Fizetett hirdetés Olvasson tovább a kategóriában

Fizetett hirdetés

Forint Ferenc
2024. február 27. 11:48 Fizetett hirdetés

Így válasszunk kabátot, ha sikkesen szeretnénk öltözködni

A méret még mindig ugyanannyira lényeg, mint a funkcionalitás.

Forint Ferenc
2024. január 22. 17:01 Fizetett hirdetés

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Zajlik az előregisztráció az energiatárolóval kiegészített napelemes támogatásra.

Forint Ferenc
2023. december 18. 09:40 Fizetett hirdetés

Zsebre vágható aranyfedezet: ünnepeljen Mastercard Gold betéti kártyával!

Az OTP Mastercard Gold betéti kártya ideális eszköz ahhoz, hogy felejthetetlenné tegye az ünnepeket.

Fontos

Stubnya Bence
2024. június 17. 05:45 Közélet

A gazdasági helyzet eddig Magyar Pétert segítette, 2026-ig viszont már inkább a Fideszt fogja

A gazdaság gyengélkedése rontotta a kormánypárt mostani eredményét, a Tisza párt eredményét pedig javíthatta. 2026-ig ez a hatás fokozatosan átfordul majd.

Mit hoz az Európai Parlament jobbra tolódása a gazdaság számára?

Ha ellenállás bontakozik ki az EU-s költségvetési szabályokkal szemben, akkor a költségvetési lazítás irányába mozdulhatnak el a tagországok.

Hidi János Kovács Márton
2024. június 16. 05:42 Tech, Világ

Felgyorsítható a zöld átmenet, vagy bukni fogjuk a klímacélokat?

A jó trend már kialakult, de nincs elég beruházás ahhoz, hogy elérjük a párizsi klímakonferencián kitűzött klímacélt. Miben lehet mégis bízni?