Hírlevél feliratkozás
G7.hu
2020. december 28. 16:03 Podcast, Támogatói tartalom

Radikálisan átalakulnak a vezetői szerepek

2020 csupán egy rosszul összevágott előzetese volt a közeljövőnknek. Egy olyan trailer, ami után rosszul alszik az ember, de nem pontosan tudja, mire is számítson. A tehetetlenséggel vegyes depresszió és beletörődés azonban nem megoldás. Itt van újra az Ezután, Litkai Gergely podcastsorozata a G7-en.

A pandémia komolyan befolyásolta a hazai vállalatok életét. A digitalizáció hiányosságai, a szervezeti és menedzsment kihívások fokozottan nehezítették helyzetüket, ám jó döntésekkel és megfelelő pénzügyi alappal új lehetőségeket is nyitott ez az időszak. A tudatos jövőépítés lehetőségeit egy fiktív cég, a Laciplast Kft. esettanulmányában vettük végig, amelyik a fröccsöntés hazai Teslájaként próbál utat találni az összeomló ellátási láncok és piacok, valamint az üzletfolytonossági kihívások hálójában.

A KPMG két partnere, Taksz Ildikó és Kórász Tamás is úgy véli, hogy ez az időszak akár a piaci pozíciók erősítésére, akár a belső szervezeti és informatikai folyamatok átalakítására is remek lehetőség. A leállás, bevétel-visszaesés kikényszerítette a cég jövőjének újra gondolását, a működés átalakítását.

A személyes találkozások csökkenésével kiemelkedően fontos lett a digitális jelenlét. A tervezési időszakok — akár egy évnél is — rövidebbé válásával pedig egyre döntőbb az azonnal rendelkezésre álló és helytálló, belső információ.

Az ún. connected enterprise koncepció lényege, amikor az ügyfél kerül a vállalati gondolkodás középpontjába, ami a fenti átalakításoknak kulcsfontosságú szervezőereje lehet.

Emellett az innováció, az „early adopter” hozzáállás lehet az, ami lehetővé teszi, hogy a válságból győztesként kerüljünk ki. Az üzletfolytonosság és a változásállóság tekintetében a kulcsfolyamatok, a rendszerek és munkavállalók azonosítása az első, az automatizációval pedig a rendszerhatékonyság növelése. 

A vezetői szerepek radikális átalakulása megy végbe napjainkban. Fontos ebben a helyzetben a munkavállalók felhatalmazása, az önálló döntéshozatal támogatása.

Amennyiben vállalatunk jó formában van, akár befektetési célpont is lehet, hiszen mind a hazai, mind a globális tőke is keresi most a lehetőségeket. A Laciplast Kft. a nehéz körülmények között akár 2021 üstököse is lehet, ha a fentieket véghez tudja vinni.

Podcast Támogatói tartalom Ezután kpmg Olvasson tovább a kategóriában

Podcast

László Pál
2021. december 6. 10:06 Podcast, Támogatói tartalom

A bitcoin a totális bizalmatlanságra épül, ezért lett ennyire biztonságos

Mi áll az évezred befektetése mögött, és fogjuk-e valaha akár szociális juttatások kifizetésére használni a nyerészkedésen és a technológia szégyenfoltját jelentő darkwebes tranzakciókon túl?

László Pál
2021. december 5. 07:13 Podcast, Támogatói tartalom

Mikor volt Magyarország legközelebb a nyugati típusú fogyasztói társadalomhoz?

Podcastunkban Botos János gazdaságtörténész, egyetemi tanárral és Pásztory Ádámmal, az OTP Bank Pénzügytörténeti Gyűjteményének vezetőjével beszélgettünk a globális és magyar ipar- és gazdaságtörténet 150 évéről.

Stubnya Bence
2021. november 27. 07:21 Podcast

„Volt olyan ügyfelem, aki inkább veszni hagyta a pénzét” – már több mint egy éve tart a globális konténerkáosz

G7 Podcast! A boltok polcain azért is drágábbak egyes termékek, mert a konténerek a világban még mindig nem ott vannak, ahol lenniük kéne. Mihály Attila logisztikai szakértő magyarázta el, hogy miért.

Fontos

Pletser Tamás
2021. december 6. 17:04 Világ

Idehaza is drágulhat az áram az új német kormány zöldítő tervei miatt

Vágyálmai miatt Németország lényegesen magasabb áramárakkal szembesülhet, és mivel Magyarország ugyanennek az elektromos rendszernek a része, itt is hasonló tendenciák lesznek.

Vonyó Tamás
2021. december 6. 06:36 Közélet

Ha a magyarok ma nyugati szinten élnének, az maga lenne a történelmi csoda

Nem zárkóztunk fel gazdaságilag, de legalább történelmi perspektívából nézve nem is maradtunk le -véli a milánói Bocconi Egyetem docense. Ez a G7 Holnap Felzárkózás című vitasorozatának második része.

Váczi István
2021. december 5. 17:01 Adat

Nem elfogyott, hanem megromlott a leghatékonyabbnak mondott vakcina magyar készletének tizede

Hiába volt összességében sikeres a Szputnyik felhasználása Magyarországon, a jelek szerint kínos lenne elismerni, hogy közel 200 ezer adagnak végül lejárt a szavatossága.