Hírlevél feliratkozás
Stubnya Bence
2024. március 22. 09:14 Közélet

Még mindig leginkább benzines és dízeles kocsikat vesznek az európaiak

Februárban az akkumulátoros elektromos autók piaci részesedése az új autók piacán 12 százalék volt az Európai Unióban az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) friss jelentése szerint.

  • Az új eladások csaknem fele benzines (35,5 százalék) és dízeles (12,9 százalék) autókból állt össze. A hibrid és a plug-in hibrid autók eladásainak aránya együtt meghaladta a 35 százalékos arányt (28,9 és 7,3 százalék). Az elektromos autók piaci részesedése nem változott egy év alatt.
  • Az európai kormányok többféle módszerrel ösztönzik az elektromos autók terjedését. Az ACEA gyűjtése szerint 27-ből 21 EU-tagállam ad adókedvezményt, 20 pedig pénzbeli támogatást alacsony kibocsátású jármű vásárlása esetén.
  • Az új autók között a legmagasabb az e-autók aránya Dániában, Svédországban és Hollandiában, a legalacsonyabb pedig Szlovákiában, Csehországban és Horvátországban. Magyarországon 7 százalékos az arány, ennél 12 tagállamban kisebb az e-autók piaci részesedése.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkUniós pénzből ösztönözné az e-autózás hazai terjedését a kormány30-30 milliárd forintot szánnak a cégek e-autó vásárlásainak ösztönzésére, és az elektromos töltőinfrastruktúra fejlesztésére.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Közélet elektromos autó Olvasson tovább a kategóriában

Közélet

Bucsky Péter
2024. július 23. 05:19 Közélet, Vállalat

A pénz már a Molnál van, de jobb lesz-e a magyar hulladékos rendszer?

Fél év alatt elvitte a Mol az ágazati profit harmadát, miközben nőtt a hazai hulladékgyűjtés és kezelés korábban átlagosnak számító költségszintje.

Jandó Zoltán
2024. július 22. 04:50 Közélet, Világ

A földgáznál már lazán kiválthatná a kormány az orosz szállításokat

Az orosz gáz nagy részét már akkor is nélkülözni lehetne, ha a külügyminiszter tárgyalásain lebeszélt ügyleteknek csak a fele valósul meg.

Váczi István
2024. július 18. 11:39 Közélet

Nem baj, hogy olyan drága, mint egy metró, 113 milliárdot ad a Déli körvasútra az EU

290 millió euró, azaz mintegy 113 milliárd forint uniós támogatást kap a Déli körvasút fejlesztése az Európai Hálózatfinanszírozási Eszközből.

Fontos

Jandó Zoltán
2024. július 24. 05:46 Adat

Csak egy rekordot hagyott érintetlenül Magyarország eddigi legdurvább hőhulláma

Végül 15 napig volt érvényben hőségriasztás, de hétfőre is meg lehetett volna hosszabbítani. Az abszolút melegrekord nem dőlt meg, de sok más csúcs igen.

Torontáli Zoltán
2024. július 23. 15:58 Adat, Vállalat

A számok nem indokolják, hogy vendégmunkásokkal dolgoztató beruházót támogasson a kormány Nógrádban

Ha viszont a cég korábbi nyilatkozataival összhangban helyieket vesznek fel, akkor megtérülhet az állami ösztönzés, hiszen majdnem 10 ezren keresnek munkát a megyében.

Torontáli Zoltán
2024. július 23. 13:52 Adat, Pénz

Keveset költünk a kormány terveihez képest, és még a megtakarítást sem állampapírba tesszük

A magyar lakosság nem hajlandó jelentősen növelni költéseit, inkább megtakarít, az viszont átrendeződött, hogy hova teszi a pénzét.