Hírlevél feliratkozás
Forint Ferenc
2021. december 3. 09:21 Fizetett hirdetés

Milyen cipőt viseljen egy divatos üzletasszony?

Függetlenül attól, hogy közgazdasági, orvosi, marketing vagy bármilyen más háttérrel rendelkezik, nem árt, ha tudja, hogy egy jól eltalált, tisztességes cipő nemcsak stílusossá teszi az embert, hanem növeli az önbizalmat is. Ezért ez az írás azon divatos üzletasszonyok számára készült, akik kíváncsiak arra, hogy milyen típusú alkalmi cipőt vegyenek fel egy üzleti megbeszélésre, avagy milyen is lábügyileg egy ízig-vérig kiforrott, business casual woman outfit. Tartson velünk!

 

A cipőknél folyton a minőség a központi téma, és higgye el, nem véletlenül. Sokkal ideálisabb alapokat teremt, ha néhány pár valóban jó minőségű cipőbe invesztál a húsz szett kétesebb modell vásárlása helyett. Ami a lábon van, az az általános perspektíva igazságának pillanatát képviseli, ezért konkrétnak és határozottnak kell lennünk, mielőtt eldöntenénk, milyen cipőt, milyen ruhával kombinálva vegyünk fel az irodába.

Mire figyeljünk az irodai cipők kapcsán?

Nagyon figyeljünk az anyaghasználatra, ha napi szinten szeretnénk hordani egy cipőt. A tökéletes irodai modellhez mindenképpen olyat érdemes választani, ami finomabb, nemesebb anyagokból készült, mind felső részileg, mind talpügyileg, illetve mellőzi a szélsőségeket a talp és sarok magasságok tekintetében. Színpaletta kapcsán preferáljuk a sötétebb, akár kék, barna, fekete, bordó árnyalatait, de nem nyúlhatunk mellé a nude tónusokkal sem. A műbőrt viszont felejtsük el, mivel nem veszi figyelembe, hogy a láb lélegezhessen alatta, és ez egy szimplán 8 órás munkaidővel számolt etapban is megterhelő lehet. Az irodai cipők csillogása valószínűleg nem túl ildomos, és nem, nincs extra magas sarok, illetve próbáljuk kerülni a platform megjelenést is. Ezen kívül nem túl szerencsés a nagyon élénk hatás sem, de egy csipetnyi energikus stílus kiválóan működhet bizonyos körülmények között. Használjon talpbetétet, amely biztos és nyugtató alátámasztást nyújt, és megerősíti a tartást egy esetleges megerőltetőbb nap során. Nagyon jó példa a leírtakra a Liu Jo márka, ami tökéletesen megtestesíti az elegáns casual stílust.

Mi fontos még a business woman outfit kapcsán?

Koncentráljon a jobb minőségre, függetlenül attól, hogy az esetleg többe kerül. Ahogy már említettük, valóban ez a központi kérdés. A minősített borjúbőr az optimális társ. Abban az esetben, ha problémája van a marhabőr viselésével, a tweed megfelelő választás lehet egy jellegzetes, fénytelen árnyalatban. Ügyeljen arra is, hogy legyenek szinkronban az árnyalatok az egész ruházatot illetően. Az elefántcsont irodai cipők pasztell ruhákkal igazán menők, míg a sötét ruha piros talpú, sötét irodai cipőkkel mindenhol figyelmet kap. Minden kétséget kizáróan figyeljen a megfelelő illeszkedésre, mert függetlenül attól, hogy mennyibe kerül egy cipő, ha nem passzol a lábunkra, a párnázottság önmagában nem óv meg a kínoktól. A brogues cipők is optimális választási lehetőségnek bizonyulhatnak az irodában, annak ellenére, hogy amúgy csekély vonzerejük van. A hidegebb évszakban a legjobb alternatívát a hosszú szárú csizmák és a bokacsizmák nyújtják. Itt az Emporio Armani részlege: https://www.ecipo.hu/emporio_armani.html – ez hathatós segítséget biztosít, hogy bárki felvehesse a megfelelő irodai stílust a ruhatárába. Vásároljon néhány pár minőségi darabot, és meglátja, a munka is sokkal könnyebben megy majd.

A cikk megjelenését az ecipo.hu támogatta.

Fizetett hirdetés Olvasson tovább a kategóriában

Fizetett hirdetés

Forint Ferenc
2022. január 24. 09:37 Fizetett hirdetés, Vállalat

Soha nem volt ilyen egyszerű saját webshopot indítani

A Shoptet szakértői összeszedték azokat a lépéseket, amelyek elengedhetetlenek egy online vállalkozás indításához.

Pénzügyek Másképpen
2021. december 28. 14:22 Fizetett hirdetés, Pénz

Mennyi lesz a nyugdíjam?

Vajon mekkora nyugdíjra számíthatunk majd? Hogyan számolják ki, mitől függ ez az összeg, és milyen jövőbeli változásokra számíthatunk a közgazdászok és nyugdíjszakértők szerint? Cikkünkben ezekre a kérdésekre válaszolunk, és kalkulátor segítségével megmutatjuk, hozzávetőlegesen mekkorára becsülhető a jövendő nyugdíjunk összege.

Pénzügyek Másképpen
2021. december 20. 15:20 Fizetett hirdetés, Pénz

Fialtassuk a pénzünket életbiztosítással

Az elmúlt időszakban sajnos megtanulhattuk, hogy bármi megtörténhet. Épp ezért érdemes még időben anyagilag felkészülni az előre látható és a nem várt eseményekre egyaránt. A cikkben bemutatjuk a megtakarításos életbiztosítást mint opciót, továbbá részletesen körbejárjuk az egyes típusok előnyeit, illetve hátrányait.

Fontos

Váczi István
2022. január 24. 13:41 Világ

Mire mennek az ukránok az új, nyugati fegyvereikkel az oroszok ellen?

Egyre több nyugati páncéltörő fegyvert kap Ukrajna, de kérdéses, hogy egy esetleges háborúban ezek mennyire lesznek hatékonyan alkalmazhatók.

Hajdu Miklós
2022. január 23. 16:57 Pénz

Nincs két egyforma inflációs időszak, de adódott már a mostanihoz hasonló helyzet a történelemben

A termelési láncok második világháború alatti megakadása, majd a békekötés után a kereslet gyors élénkülése a mostanihoz hasonló inflációhoz vezetett.

Debreczeni Anna
2022. január 23. 07:32 Közélet

Zöld címkét kaphatnak idén a földgáz- és nukleáris projektek az EU-tól

Örök vita maradhat, hogy az atomerőmű, és főleg a földgáz bármilyen felhasználása mennyire zöld, és ezt várhatóan az új európai szabályozás sem fogja csitítani.