Hírlevél feliratkozás
Forint Ferenc
2021. július 12. 10:41 Fizetett hirdetés

Egy ceglédi nagyvállalat megmutatja, mit jelent a karbonsemlegesség a gyakorlatban

Mit tehet egyetlen cég a bolygónkért? Meglehetősen sokat! Faültetés, környezettudatosság, globális ötletbörze, szelektív hulladékgyűjtés és innováció Infineon módra.

A ceglédi és budapesti telephellyel is rendelkező Infineon célja, hogy 2030-ra az egész vállalat elérje a karbonsemlegességet, és a lehető legalacsonyabb szinten tartsa károsanyag-kibocsátását. A hazai gyökerekkel rendelkező multinacionális vállalat elhatározása két szempontból is figyelemre méltó.

Egyrészt ez egy tényekkel alátámasztható, nagyon konkrét célkitűzés, és mint ilyen, számon is kérhető. Másrészt a 2030-as határidő meglehetősen józan gondolkodásra és átgondolt stratégiára vall. Elég távoli ahhoz, hogy érdemi változás történjen, és elég közeli ahhoz, hogy már a mi életünkre is komoly hatást gyakoroljon. Ha egy vállalat ilyen kijelentést tesz, arra érdemes odafigyelni, ugyanis ez azt jelenti: a kijelölt cél elérését a lehető legkomolyabban gondolja.

Forrás: Infineon

33 ötlet, 1000 fa

Az Infineon Technologies ma már a világ 10 legnagyobb félvezetőgyártója közé tartozik, ami a vállalatcsoport ceglédi és budapesti telephelyének is számos lehetőséget kínál. Ilyen például a Föld napja alkalmából meghirdetett globális ötletbörze, melyen keresztül a vállalat minden munkatársa kivehette részét a környezettudatos célok eléréséből. A kezdeményezés a ceglédi telephelyen is nagy sikert aratott, ahonnan nem kevesebb mint 33 elképzelés érkezett.

 Nagyra értékeljük ezt a fajta hozzáállást, ezért megígérhetjük: a szemléletváltástól kezdve az Infineon-termékeken alapuló új technológiák felhasználásáig minden ötletet értékelni fogunk

– mondta az Infineon vezetőségi tagja, Jochen Hanebeck, Chief Operations Officer (COO). A kampány azonban nem csak és nem elsősorban azért jelentős, mert a beküldött ötletek kézzel fogható módon járulnak hozzá ahhoz, hogy egy zöldebb és minden szempontból fenntarthatóbb világban élhessünk. Sokkal inkább azért, mert az Infineon felismerte: a hőn áhított változást csak együtt, közös erővel érhetjük el. Éppen ezért a vállalat – az első 1000 javaslatig – minden beérkezett ötlet után egy-egy fát ültet.

Tisztább, zöldebb, jobb

A fenntarthatóság jegyében az Infineon hulladékkezelési politikája is zöld fordulatot vett. A ceglédi telephelyen csak elektronikai mosófolyadékból nagyjából 31 tonna keletkezik évente. Erre a problémára a környezettudatos megoldást egy új hulladékhasznosító partnercég jelentette, akik biológiai eszközökkel, komposztálással kezelik és dolgozzák fel a mellékterméket. Ezt követően kiszivattyúzzák a hordókat, majd a megtisztított és feldarabolt hordókat fémhulladékként értékesítik. Ami lehet, hogy kis lépésnek tűnik egy nagyvállalattól, mégis óriási lépést jelent a karbonsemlegesség felé vezető úton. Hiszen kizárólag így, lépésről lépésre haladva juthatunk közelebb a fenntarthatóbb jövőhöz.

Ha számodra is fontos a környezettudatosság, folyamatos fejlődési lehetőségre vágysz, mi több, szeretnél egy összetartó csapat tagjaként a csúcstechnológia világában dolgozni, és ezzel kivennéd a részed a jövő alakításából, akkor a ceglédi Infineonnál a helyed!

Tudj meg többet, és jelentkezz! További részletek: https://www.infineon.com/cms/cegled/hu/career

A cikk megjelenését az Infineon támogatta.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Fizetett hirdetés Infineon karbonsemlegesség Olvasson tovább a kategóriában

Fizetett hirdetés

Forint Ferenc
2024. február 27. 11:48 Fizetett hirdetés

Így válasszunk kabátot, ha sikkesen szeretnénk öltözködni

A méret még mindig ugyanannyira lényeg, mint a funkcionalitás.

Forint Ferenc
2024. január 22. 17:01 Fizetett hirdetés

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Zajlik az előregisztráció az energiatárolóval kiegészített napelemes támogatásra.

Forint Ferenc
2023. december 18. 09:40 Fizetett hirdetés

Zsebre vágható aranyfedezet: ünnepeljen Mastercard Gold betéti kártyával!

Az OTP Mastercard Gold betéti kártya ideális eszköz ahhoz, hogy felejthetetlenné tegye az ünnepeket.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.