Hírlevél feliratkozás
Forint Ferenc
2021. július 12. 10:41 Fizetett hirdetés

Egy ceglédi nagyvállalat megmutatja, mit jelent a karbonsemlegesség a gyakorlatban

Mit tehet egyetlen cég a bolygónkért? Meglehetősen sokat! Faültetés, környezettudatosság, globális ötletbörze, szelektív hulladékgyűjtés és innováció Infineon módra.

A ceglédi és budapesti telephellyel is rendelkező Infineon célja, hogy 2030-ra az egész vállalat elérje a karbonsemlegességet, és a lehető legalacsonyabb szinten tartsa károsanyag-kibocsátását. A hazai gyökerekkel rendelkező multinacionális vállalat elhatározása két szempontból is figyelemre méltó.

Egyrészt ez egy tényekkel alátámasztható, nagyon konkrét célkitűzés, és mint ilyen, számon is kérhető. Másrészt a 2030-as határidő meglehetősen józan gondolkodásra és átgondolt stratégiára vall. Elég távoli ahhoz, hogy érdemi változás történjen, és elég közeli ahhoz, hogy már a mi életünkre is komoly hatást gyakoroljon. Ha egy vállalat ilyen kijelentést tesz, arra érdemes odafigyelni, ugyanis ez azt jelenti: a kijelölt cél elérését a lehető legkomolyabban gondolja.

Forrás: Infineon

33 ötlet, 1000 fa

Az Infineon Technologies ma már a világ 10 legnagyobb félvezetőgyártója közé tartozik, ami a vállalatcsoport ceglédi és budapesti telephelyének is számos lehetőséget kínál. Ilyen például a Föld napja alkalmából meghirdetett globális ötletbörze, melyen keresztül a vállalat minden munkatársa kivehette részét a környezettudatos célok eléréséből. A kezdeményezés a ceglédi telephelyen is nagy sikert aratott, ahonnan nem kevesebb mint 33 elképzelés érkezett.

 Nagyra értékeljük ezt a fajta hozzáállást, ezért megígérhetjük: a szemléletváltástól kezdve az Infineon-termékeken alapuló új technológiák felhasználásáig minden ötletet értékelni fogunk

– mondta az Infineon vezetőségi tagja, Jochen Hanebeck, Chief Operations Officer (COO). A kampány azonban nem csak és nem elsősorban azért jelentős, mert a beküldött ötletek kézzel fogható módon járulnak hozzá ahhoz, hogy egy zöldebb és minden szempontból fenntarthatóbb világban élhessünk. Sokkal inkább azért, mert az Infineon felismerte: a hőn áhított változást csak együtt, közös erővel érhetjük el. Éppen ezért a vállalat – az első 1000 javaslatig – minden beérkezett ötlet után egy-egy fát ültet.

Tisztább, zöldebb, jobb

A fenntarthatóság jegyében az Infineon hulladékkezelési politikája is zöld fordulatot vett. A ceglédi telephelyen csak elektronikai mosófolyadékból nagyjából 31 tonna keletkezik évente. Erre a problémára a környezettudatos megoldást egy új hulladékhasznosító partnercég jelentette, akik biológiai eszközökkel, komposztálással kezelik és dolgozzák fel a mellékterméket. Ezt követően kiszivattyúzzák a hordókat, majd a megtisztított és feldarabolt hordókat fémhulladékként értékesítik. Ami lehet, hogy kis lépésnek tűnik egy nagyvállalattól, mégis óriási lépést jelent a karbonsemlegesség felé vezető úton. Hiszen kizárólag így, lépésről lépésre haladva juthatunk közelebb a fenntarthatóbb jövőhöz.

Ha számodra is fontos a környezettudatosság, folyamatos fejlődési lehetőségre vágysz, mi több, szeretnél egy összetartó csapat tagjaként a csúcstechnológia világában dolgozni, és ezzel kivennéd a részed a jövő alakításából, akkor a ceglédi Infineonnál a helyed!

Tudj meg többet, és jelentkezz! További részletek: https://www.infineon.com/cms/cegled/hu/career

A cikk megjelenését az Infineon támogatta.

Fizetett hirdetés Infineon karbonsemlegesség Olvasson tovább a kategóriában

Fizetett hirdetés

2021. augusztus 5. 09:17 Fizetett hirdetés, Pénz

Milyen nyugdíjas évekre számíthatunk?

A cikk szövegét és címét a megjelenés után módosította a hirdető.

Forint Ferenc
2021. július 26. 09:41 Élet, Fizetett hirdetés

A járványhelyzet hatása a hazai magánegészségügyi szektorra

Amikor nagyon sok fül-orr-gégészeti ellátás szünetelt, vagy csak korlátozottan működött, az intézmény rendelésein résztvevők száma érezhetően megnövekedett.

Fontos

Hajdu Miklós
2021. szeptember 17. 17:59 Adat

A magyar tanárok fizetése a fasorban sincs, pedig több pénz jut az oktatásra

Nem csoda, ha elégedetlenek a hazai pedagógusok, a fejlett országok körében ők keresik a legkevesebbet a diplomás átlagbérhez képest.

Zemplényi Antal
2021. szeptember 16. 16:06 Közélet

Mikor túl drága egy orvosi kezelés ahhoz, hogy kifizesse az állam?

Senki sem szereti, ha nem jut pénz egy új egészségügyi technológiára, de súlyos következményei lennének, ha nem húznák meg valahol a határt.

Avatar
2021. szeptember 16. 06:43 Közélet

Mégsem aszfaltoznak a Szigetcsúcson, de az erdőt így is meg kell menteni

Az utolsó percben fékezett a kormány, nem lesz a Dunakanyar talán legszebb helyén erdőkárosító turisztikai strandfejlesztés. Megoldás mégsem körvonalazódik.