Hírlevél feliratkozás
Forint Ferenc
2021. július 12. 10:41 Fizetett hirdetés

Egy ceglédi nagyvállalat megmutatja, mit jelent a karbonsemlegesség a gyakorlatban

Mit tehet egyetlen cég a bolygónkért? Meglehetősen sokat! Faültetés, környezettudatosság, globális ötletbörze, szelektív hulladékgyűjtés és innováció Infineon módra.

A ceglédi és budapesti telephellyel is rendelkező Infineon célja, hogy 2030-ra az egész vállalat elérje a karbonsemlegességet, és a lehető legalacsonyabb szinten tartsa károsanyag-kibocsátását. A hazai gyökerekkel rendelkező multinacionális vállalat elhatározása két szempontból is figyelemre méltó.

Egyrészt ez egy tényekkel alátámasztható, nagyon konkrét célkitűzés, és mint ilyen, számon is kérhető. Másrészt a 2030-as határidő meglehetősen józan gondolkodásra és átgondolt stratégiára vall. Elég távoli ahhoz, hogy érdemi változás történjen, és elég közeli ahhoz, hogy már a mi életünkre is komoly hatást gyakoroljon. Ha egy vállalat ilyen kijelentést tesz, arra érdemes odafigyelni, ugyanis ez azt jelenti: a kijelölt cél elérését a lehető legkomolyabban gondolja.

Forrás: Infineon

33 ötlet, 1000 fa

Az Infineon Technologies ma már a világ 10 legnagyobb félvezetőgyártója közé tartozik, ami a vállalatcsoport ceglédi és budapesti telephelyének is számos lehetőséget kínál. Ilyen például a Föld napja alkalmából meghirdetett globális ötletbörze, melyen keresztül a vállalat minden munkatársa kivehette részét a környezettudatos célok eléréséből. A kezdeményezés a ceglédi telephelyen is nagy sikert aratott, ahonnan nem kevesebb mint 33 elképzelés érkezett.

 Nagyra értékeljük ezt a fajta hozzáállást, ezért megígérhetjük: a szemléletváltástól kezdve az Infineon-termékeken alapuló új technológiák felhasználásáig minden ötletet értékelni fogunk

– mondta az Infineon vezetőségi tagja, Jochen Hanebeck, Chief Operations Officer (COO). A kampány azonban nem csak és nem elsősorban azért jelentős, mert a beküldött ötletek kézzel fogható módon járulnak hozzá ahhoz, hogy egy zöldebb és minden szempontból fenntarthatóbb világban élhessünk. Sokkal inkább azért, mert az Infineon felismerte: a hőn áhított változást csak együtt, közös erővel érhetjük el. Éppen ezért a vállalat – az első 1000 javaslatig – minden beérkezett ötlet után egy-egy fát ültet.

Tisztább, zöldebb, jobb

A fenntarthatóság jegyében az Infineon hulladékkezelési politikája is zöld fordulatot vett. A ceglédi telephelyen csak elektronikai mosófolyadékból nagyjából 31 tonna keletkezik évente. Erre a problémára a környezettudatos megoldást egy új hulladékhasznosító partnercég jelentette, akik biológiai eszközökkel, komposztálással kezelik és dolgozzák fel a mellékterméket. Ezt követően kiszivattyúzzák a hordókat, majd a megtisztított és feldarabolt hordókat fémhulladékként értékesítik. Ami lehet, hogy kis lépésnek tűnik egy nagyvállalattól, mégis óriási lépést jelent a karbonsemlegesség felé vezető úton. Hiszen kizárólag így, lépésről lépésre haladva juthatunk közelebb a fenntarthatóbb jövőhöz.

Ha számodra is fontos a környezettudatosság, folyamatos fejlődési lehetőségre vágysz, mi több, szeretnél egy összetartó csapat tagjaként a csúcstechnológia világában dolgozni, és ezzel kivennéd a részed a jövő alakításából, akkor a ceglédi Infineonnál a helyed!

Tudj meg többet, és jelentkezz! További részletek: https://www.infineon.com/cms/cegled/hu/career

A cikk megjelenését az Infineon támogatta.

Fizetett hirdetés Infineon karbonsemlegesség Olvasson tovább a kategóriában

Fizetett hirdetés

Pénzügyek Másképpen
2021. december 28. 14:22 Fizetett hirdetés, Pénz

Mennyi lesz a nyugdíjam?

Vajon mekkora nyugdíjra számíthatunk majd? Hogyan számolják ki, mitől függ ez az összeg, és milyen jövőbeli változásokra számíthatunk a közgazdászok és nyugdíjszakértők szerint? Cikkünkben ezekre a kérdésekre válaszolunk, és kalkulátor segítségével megmutatjuk, hozzávetőlegesen mekkorára becsülhető a jövendő nyugdíjunk összege.

Pénzügyek Másképpen
2021. december 20. 15:20 Fizetett hirdetés, Pénz

Fialtassuk a pénzünket életbiztosítással

Az elmúlt időszakban sajnos megtanulhattuk, hogy bármi megtörténhet. Épp ezért érdemes még időben anyagilag felkészülni az előre látható és a nem várt eseményekre egyaránt. A cikkben bemutatjuk a megtakarításos életbiztosítást mint opciót, továbbá részletesen körbejárjuk az egyes típusok előnyeit, illetve hátrányait.

Forint Ferenc
2021. december 6. 15:09 Fizetett hirdetés

Hogyan hasznosítják a kávézaccot a levendulamezőkön?

A használt Nespresso kapszulák beltartama se vész kárba: a megfelelően feldolgozott kávézacc komposztálás során éled újjá, mostantól Magyarország egyik emblematikus helyszínén is.

Fontos

Katona Hajnalka
2022. január 17. 17:04 Élet

Ha hiteles az érvelés, még a leginkább elutasító országokban is könnyen lehet növelni a másság elfogadását

Az emberek azonban külön kérdésnek tartják a gazdasági és a társadalmi egyenlőséget.

Stubnya Bence
2022. január 17. 06:49 Pénz

Hosszabb távon is velünk maradhat az év végén rekordokat döntögető drágulás

A 14 éves rekordot döntő inflációt idén még mindig külső tényezők okozhatják, de a belföldi hatások is erősödnek. Két trendből pedig hosszabb távon is gyors drágulás lehet.

Hobot Péter
2022. január 16. 17:13 Adat, Közélet

Egyenlőbb társadalom és szigorú versenypolitika kell egyre több közgazdász szerint

Egyre nagyobb az egyetértés az amerikai közgazdászok körében, hogy kezdeni kell valamit a monopóliumokkal és a növekvő egyenlőtlenséggel.