Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2021. október 27. 10:03 Élet

Minőségi Újságírásért Díjat kapott a G7 energiaárak elszabadulásáról szóló cikksorozata

Megosztva Jandó Zoltán kollégánknak ítélte a szeptemberi Minőségi Újságírás Díjat a Főszerkesztők Fóruma. Ahogy a zsűri írta, a G7.hu munkatársának napjaink egyik nagy problémájáról, az energiaárak elszabadulásáról és annak magyarországi hatásairól írt négy darabból álló opusza érdemelte ki az elismerést.

Az alábbi cikkekről van szó, amelyek közül a második Stubnya Bencével közös írás:

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMenteni kell a rezsicsökkentést az elszálló árak miattNagyjából háromszor annyiba kerül a piacon a villamosenergia, mint amennyit a magyar lakosság fizet érte. Százmilliárdokat kell lenyeletni a rendszerrel.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkKozmetikázhatják a tízmilliárdos veszteséget, amit Mészáros Lőrinctől vállalt át az államHatalmasat fordult idén az energiaszektor, és ennek köszönhetően nyár végén elkezdhetett nyereséget termelni az évek óta veszteséges Mátrai Erőmű.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkBő egy év alatt drágult hússzorosára a gáz, de hogy fordulhatott ez elő?Az eddig olcsó gázt biztosító amerikai szállítások elmaradnak, és az oroszok sem sietnek adni. Korábban mindenki áresést várt, most már vásárolnának drágán is, de nincs mit.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMost látszik igazán, miért nem csökkentette a kormány még jobban a rezsitTavaly lehetett volna egy újabb rezsicsökkentés, de a kormány nem lépte meg. Az akkor felhalmozott tartalék - ha van - most hatalmas szolgálatot tehet.

A másik szeptemberi díjazott munka szintén egy cikksorozat, Földes András Telex.hu-n megjelent öt részből álló afganisztáni riportsorozata.

A zsűri ezen kívül kiemelte a 24.hu-n Nagy Gergely Miklós tollából megjelent, az V. kerületi polgármester földbirtokáról szóló cikkét, illetve a Lengyel-Szabó Péter és Szilágyi Máté által a Telexnek készített, az oltással kapcsolatos tévhitekről szóló videót.

A nyertes írások szerzői havonta összesen 200 ezer forint jutalomban részesülnek. A Minőségi Újságírásért Díjat a Hírkereső támogatja. A zsűri tagjai Varró Szilvia, Dudás Gergely, Weyer Balázs, Veiszer Alinda, Both Vilmos, Nyáry Krisztián és Neizer Anita.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA G7 újságírói nyerték a Minőségi Újságírásért DíjatFabók Bálint és Jandó Zoltán a Rahimkulov családról és az egyik testvér kultúr-taós ügyéről szóló cikkeikért kapták a díjat.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA G7 újságírója nyerte a Minőségi Újságírásért DíjatJandó Zoltán kapta az augusztusi Minőségi Újságírás Díjat. A Főszerkesztők Fóruma kollégánk háromrészes cikksorozatát díjazta.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA G7 újságírója nyerte a Minőségi Újságírásért díjatA színházi tao-pénzekről szóló cikksorozatával érdemelte ki az elismerést.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet energiaárak gázár Mátrai Erőmű Minőségi Újságírásért díj rezsicsökkentés Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Lukács András
2024. április 17. 04:34 Élet

A kereslet visszafogásával érdemes csökkenteni az üzemanyagárakat

A kormány olcsóbb üzemanyagot szeretne, ám az élhető jövőt az szolgálná, ha ez azért valósulna meg, mert kevesebb benzinre és gázolajra van szükség.

Fontos

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.