Hírlevél feliratkozás
Rigó Anita
2018. február 14. 10:34 Élet

A G7 újságírója nyerte a Minőségi Újságírásért díjat

Fabók Bálint, a G7 újságírója és Sajó Dávid, az Index újságírója megosztva nyerték el a januári Minőségi Újságírásért Díjat – közölte kedd este a Főszerkesztők Fóruma a hírt, amiről Bálint is csak fogmosás közben értesült. Az egyesület szerint mindkét szerző alaposan és kézzelfoghatóan tálalja az állami kultúratámogatások témáját, és a két díjazott januári cikk egymást kiegészítve egy fontos problémára világít rá.

Bálint, aki 2013-ban az Origo újságírójaként Junior Prima díjat is nyert, most a színházi tao-pénzekről szóló három részes cikksorozatáért kapott szakmai elismerést. Az első cikk azt tárja fel, hogy hogyan akaszt le – többek között kamu külföldi fellépésekkel – az államról tao-pénzeket néhány ismeretlen, frissen alakult színház, amelyeket lényegében senki sem ismer. A második részben azt mutatta be, hogy kik állnak az újonnan létrejött, titokzatos színházak mögött, a harmadik cikk pedig arról szól, hogy mit gondolnak a színházi vezetők a tao-rendszerről. 

Sajó Dávid, az Index újságírójának díjazott cikke pedig a színházi és zenés produkcióknak adható támogatások rendszerét mutatja be részletesen, és azt, hogy hogyan épült ki cégek társasági adójára egy egész rendszer, amelyen keresztül olyan előadók koncerteznek rendszeresen az Arénában és hasonló helyeken “vattaközönség” előtt, akik az év nagy részében legfeljebb falunapokon koncerteznek.

A zsűri három másik munkát is kiemelt. Egyrészt a 24.hu Csatatér-sorozatát, mert hatásos képeivel és videóival pontos képet ad azokról a vidékekről, ahol a választás eldőlhet, illetve Fehér Buda, Pais-Horváth Szilvia és Szilágyi József Nyugat.hu-n megjelent átfogó cikkét, mely arról szól, hogyan tűnt el másfél milliárd forintnyi közpénz a szombathelyi Styl ruhagyárban. Szintén kiemelték Rényi Pál Dániel (444.hu) cikkét, mert úgy mutatja be az ATV körül történt változásokat, hogy az nemcsak a szűk szakma, de a nagyközönség számára is befogadható.

 

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTöbb százezres nézettséget blöffölve akasztottak le sok százmillió forint közpénzt kamuszínházakA tao-támogatás bevezetése óta tizenháromszorosára nőtt a külföldön fellépő magyar színházak nézettsége. Csalással vádolnak több magyar szervezetet.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkKözel hatmilliárd forint közpénzt zsebelt be a színházas tao-machinátor környezeteTöbb kapcsolat is van a csalással vádolt, több százezres nézettséget blöffölő kamuszínházak között. A tao-törvény egyik kidolgozója bukkan fel mögöttük.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkFelvirágoztatta és túszul ejtette a színházakat az állami milliárdok túltolásaA színházak tao-támogatása a tervezett sokszorosára nőtt, a számos visszaélés pedig sok színházi vezetőt frusztrál. Hogy lehetne jobb a rendszer?

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet Fabók Bálint g7.hu Minőségi Újságírásért díj újságírás Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Lukács András
2024. április 17. 04:34 Élet

A kereslet visszafogásával érdemes csökkenteni az üzemanyagárakat

A kormány olcsóbb üzemanyagot szeretne, ám az élhető jövőt az szolgálná, ha ez azért valósulna meg, mert kevesebb benzinre és gázolajra van szükség.

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Váczi István
2024. április 3. 15:52 Élet

Új korszak előtt a G7

Ahogy múlt héten beszámoltunk róla, új tulajdonoshoz kerül portálunk, ez a folyamat ma lezárult, így új kiadó működteti tovább a G7-et.

Fontos

Avatar
2024. április 16. 04:36 Közélet

Ha fegyelem van és rend, nincs több gond az oktatással?

Mintha az lenne az oktatásirányítás meggyőződése, hogy ha valahol gondok vannak, akkor nem érdemes vizsgálni az okokat, elég a szigorítás.

Ha tíz olcsó zsemle helyett nyolc drágábbat veszünk, akkor gazdasági fordulat van, csak még nem látszik

Gyenge kereskedelmi adatokkal indult az év, amely mögött szakértő szerzőink szerint három fontos tényező állhat, és a számokban talán csak az év második felében látszik majd a kilábalás.

Bucsky Péter
2024. április 12. 04:34 Adat, Közélet

Nem látszik, hogy ellenzéki vezetés alatt dübörögne a budapesti kerékpáros fejlesztés

A biciklizés aránya már nem nő a fővárosban, és a budapesti infrastruktúra sok összehasonlításban le van maradva, még régiós szinten is.