Hírlevél feliratkozás
G7.hu
2020. december 22. 12:06 Élet

A G7 újságírói nyerték a Minőségi Újságírásért Díjat

Munkatársaink, Fabók Bálint és Jandó Zoltán kapták meg a novemberi Minőségi újságírás díjat a Magyarországon élő milliárdos testvérpár, Rahimkulov Ruszlan és Timur pályájának bemutatásáért, valamint az egyikük érdekeltségébe tartozó kulturális szervezetek tao-támogatásáról szóló cikkeikért.

A cikksorozat első része azt mutatja be, hogy Rahimkulov Ruszlan számos ponton kötődik nyolc előadó-művészeti szervezethez, amelyek éveken keresztül milliárdos nagyságrendben jutottak közpénzhez a kultúr-taónak köszönhetően.

Az érintett szervezetek hiába halmoztak fel több milliárdos vagyont, a támogatási rendszer megszüntetését követően azonnal összeomlottak. A fellépések után járó támogatások jogosságát érintett művészek is kétségbe vonják, a NAV pedig költségvetési csalás gyanújával nyomoz a szervezetek többsége ellen.

A második rész Rahimkulov Ruszlan és Timur érdekeltségeit mutatja be, és kiderül belőle, hogy a magyar állampolgársággal is rendelkező testvérpár gazdagabb, mint a hazai gazdaglistákat vezető Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor együttvéve.

A Rahimkulov testvérek hiába tartoznak a két, talán legfontosabb magyar vállalatcsoport, a Mol és az OTP legnagyobb részvényesei közé, szinte teljesen ismeretlenek Magyarországon. A sorozat további részei a család gazdagodásának történetéről szólnak. 

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA leggazdagabb magyarországi család vagyonának története – 1. részVállalatfelvásárlás 500 forintért, harc a magyar vegyiparért, bekebelezett bank - hogyan lett a leggazdagabb a Magyarországra egyszerű menedzserként érkező Megdet Rahimkulov?

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA leggazdagabb magyarországi család vagyonának története – 2. részRahimkulovék megforgatják a pénzüket a magyar tőzsdén, kaszálnak a Zalakerámiával, kavarnak a Mollal és beveszik magukat az OTP-be, ezzel óriási vagyonra tesznek szert.

A Főszerkesztők Fóruma által szervezett díj zsűrijének tagjai Veiszer Alinda, Varró Szilvia, Weyer Balázs, Dudás Gergely, Both Vilmos, Hermann Irén és Nyáry Krisztián. A zsűri a győztes írásokon túl három másik munkát emelt ki:

  • Az Azonnali több szerző által jegyzett, számos cikket és podcastot is tartalmazó, Bosznia-Hercegovináról szóló összeállítását, amely a daytoni megállapodás évfordulójára készült. Az indoklás szerint változatosan és alaposan járta körül a történelmi eseményt, annak kiváltó okait és hatását a mára.
  • A Válasz Online újságírója, Bódis András cikkét, amelyben a magyar kormányzat bizalmát élvező török Polat-család magyarországi üzleti érdekeltségeit vette tételesen sorra.
  • A Magyar Narancs újságírója, Pálos Máté cikkét, amely a Kertész Imre szerzői jogaiért folyó perről adott pontos hátteret a zsűri szerint.

Fabók Bálint és Jandó Zoltán egyaránt másodszor kapták meg a Minőségi Újságírásért díjat.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet Minőségi Újságírásért díj Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Hajdu Miklós
2024. május 17. 13:32 Élet

Tisztulni kezd az őskáosz az elektromos rollereknél

Két hónap múlva már csak kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással lehet bizonyos elektromos rollerekkel közlekedni.

Torontáli Zoltán Stubnya Bence
2024. május 16. 05:35 Élet, Világ

Így lehet magyar átlagnyugdíjból élni a spanyol tengerparton

Romantikus álom vagy nagyon is kivitelezhető valóság? Mekkora tőke és nyugdíj kell hozzá? Megkérdeztük azokat, akik már kint élnek, és azokat, akik segítenek a kiköltözőknek.

Torontáli Zoltán
2024. május 9. 15:47 Adat, Élet

Durván az olcsó élelmiszerek felé lökte az infláció a bevásárlásokat

A vásárlások értéke jóval nagyobb mértékben csökkent tavaly is, mint a volumen, vagyis nagyon nagy arányú volt a lefelé vásárlás.

Fontos

Jandó Zoltán
2024. május 17. 10:45 Adat, Közélet

Megmutatjuk, hogyan gyűltek a NER-elit ezermilliárdjai

A nyolc leggazdagabb NER-üzletember együttes vagyona tíz évvel ezelőtt még 50 milliárd sem volt, most viszont már a 2000 milliárd forintot is jóval meghaladja.

Jandó Zoltán
2024. május 17. 05:48 Pénz, Vállalat

Hiába szeretnék sokan, nem lehet csak úgy lejönni a földgázról

Bár jelentősen csökkent a magyar vállalatok földgázfelhasználása, az ipari szereplők nagy része, ha akarna, sem tudna szabadulni a földgáztól.

Stubnya Bence
2024. május 16. 16:16 Adat, Vállalat

Nem ért véget a magyar cégek szenvedése a tavalyi csődhullámmal

Korlátozott forgalomnövekedés, csökkenő árrés és az exportáló cégek szenvedése a kereslet hiánya miatt: ezek lesznek a legnagyobb idei céges kihívások.