Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2020. szeptember 14. 10:33 Élet

A G7 újságírója nyerte a Minőségi Újságírásért Díjat

Jandó Zoltán kapta az augusztusi Minőségi Újságírás Díjat, a Főszerkesztők Fóruma kollégánk háromrészes cikksorozatát díjazta. A zsűri indoklása szerint a cikkek közérthetően és részletesen tárták fel a gázár alakulása és a rezsicsökkentés összefüggéseit.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkOlyan sokat keres az állam a lakossági gázon, hogy a következő választás előtt akár ingyen is adhatja fél évigHa igaza lesz a szakértőknek, és nem változik a piaci környezet, olyan rezsicsökkentést láthatunk a 2022-es választás előtt, amilyet nem látott még az ország.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA kormány által kiprovokált per, amin havi 200 forintot spóroltak nekedMiközben a piaci árak alapján harmadával lehetne csökkenteni a háztartások gázszámláját, a kormány egy bagatell tételről szóló bírósági ítéletet ünnepelt a rezsicsökkentés megvédéseként.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMinden úgy alakult a világban, hogy a kormány a kedve szerint játszhasson a rezsivelNem valószínű, hogy a következő másfél-két évben túlzottan emelkedjen a földgáz ára. Ez a kormány kezére fog játszani a következő választás előtt.

A győztes íráson túl a beérkezett nevezések közül a zsűri három másikat is kiemelésre méltónak tartott. Zöldi Blanka, a Direkt 36 újságírója a magyar állam járvány alatti lélegeztetőgép-beszerzéseinek kirívó költségeire hívta fel a figyelmet nemzetközi összehasonlításával. Németh Dánielnek az Átlátszón megjelent cikke Szijjártó Péter luxusyachtos nyaralásának dokumentálásával világított rá a politikusok vagyoni helyzete és az általuk elfogadható ajándékok értéke közötti összefüggésre. Sipos Zoltán, az Átlátszó Erdély újságírója pedig a Kovászna megyei, magyarlakta Nagybacon polgármesterének és családjának helyi hatalommal való visszaéléseit mutatta be.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet gázár Minőségi Újságírásért díj rezsicsökkentés Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Váczi István
2024. április 3. 15:52 Élet

Új korszak előtt a G7

Ahogy múlt héten beszámoltunk róla, új tulajdonoshoz kerül portálunk, ez a folyamat ma lezárult, így új kiadó működteti tovább a G7-et.

Debreczeni Anna
2024. április 3. 10:22 Adat, Élet

Lettországban él a legtöbb, Görögországban a legkevesebb gyermek állami gondozásban lakosságarányosan

Magyarországon a 20 463 állami gondozott gyermek 70 százaléka családoknál, 30 százaléka intézményekben élt a 2021-es adatok szerint.

Hajdu Miklós
2024. március 31. 04:32 Élet, Vállalat

Hosszú út vezetett odáig, míg ismét magyar céghez kerül a Boci csokoládé

Élénk visszhangot váltott ki, amikor a Nestlé húsz éve Csehországba vitte az édesség gyártását, amelynek eredete közel száz évre vezethető vissza.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 12. 04:34 Adat, Közélet

Nem látszik, hogy ellenzéki vezetés alatt dübörögne a budapesti kerékpáros fejlesztés

A biciklizés aránya már nem nő a fővárosban, és a budapesti infrastruktúra sok összehasonlításban le van maradva, még régiós szinten is.

Kiss Péter
2024. április 11. 04:34 Pénz

A kínai ingatlanpiaci válság Amerikával ellentétben nem fog rendszerszintű krízissé fajulni

Az ország új növekedési modellje már nem az ingatlanpiacra fog támaszkodni, így annak gazdasági súlya tovább csökken, és ez a részvénypiacra is hatással lesz.

Hartvig Áron
2024. április 10. 04:34 Közélet

Ezentúl csak akkor lesz napelem a magyar háztartásokban, ha a hozzá tartozó akkumulátorra nagy támogatás jár

A jelenleg zajló háztartási napelempályázat egy dolgot már a lezárása előtt bizonyított: akkumulátorok nélkül többé nem kerülnek napelemek a háztetőkre.