Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2018. május 13. 15:54 Élet

A büdös, a lepcses és a székrugdosó a leggyűlöltebb utazótársak

Bár szép számmal akadnak olyan dolgok, amelyek kiakasztják az utazókat, az emberek többségének a spórolás a legfontosabb, nem pedig az, hogy ezeket a kényelmetlenségeket elkerülje. Nagyjából így lehet összefoglalni az Expedia.com napokban publikált Repülőgép és Hotel Etikett című tanulmányát.

Az online utazásközvetítő arra volt kíváncsi, hogy az utas- és lakótársak mely tulajdonságai zavarják leginkább az ügyfeleit, illetve hogy milyen tényezők befolyásolják legnagyobb mértékben a foglalásokat. A repülőn ezúttal is az ülésrugdosók nyertek. Ez volt zsinórban a negyedik olyan év, amikor a megkérdezettek több mint fele nyilatkozott úgy, hogy nem tudja elviselni őket.

A kutatás készítői szerint ezen a területen nem is várható jelentős javulás, hiszen a légitársaságok igyekeznek minél több ülést bepréselni a repülőkbe, ami miatt folyamatosan csökken a lábtér. Megoldásnak épp ezért azt javasolják, amit az emberek nagyobb része már most is megtesz ilyen esetekben: szép udvariasan jelezni kell a személyzetnek, hogy a mögöttünk ülő rendszeresen a lengőbordánkba helyezi a térdét.

 

A székrugdosók mellett a figyelmetlen szülők, az auránkba behatolók, a megállás nélkül fecsegők, és a büdös utastársak azok, akiket nehezen tolerálnak az emberek egy repülőn. Utóbbi összefüggésben lehet azzal, hogy a megkérdezettek 90 százaléka szerint nem igazán elfogadható mezítláb utazni. Ebből a szempontból az amerikaiak a legszigorúbbak, náluk négyből három ember soha nem veszi le a cipőjét és a zokniját. A túl sokat beszélő utasok sokaknak azért nagyon bosszantóak, mert a többség inkább aludna repülés közben, semmint hogy vadidegenekkel kommunikáljon.

A pihenést megzavarók a hotelek legidegesítőbb vendégei között is elég előkelő helyen végeztek. Ebben a kategóriában az abszolút győztesek a figyelmetlen szülők, de nagyon sokan utálják azokat a lakótársakat is, akik a szobájukban buliznak, vagy a lobbiban balhéznak. A panaszkodók és a bárban piálók sem tartoznak a kedvenc nyaralótársak közé, de ők azért kevesebb embert akasztanak ki.

 

Miközben sokan nehezen viselik ezeket a kellemetlenségeket, az utazók továbbra is nagyon árérzékenyek, és sokszor még bizonyos kényelmetlenségeket is hajlandóak vállalni a spórolás érdekében. A szállodáknál fontos döntési szempont az ingyenes parkoló, a wifi és a reggeli, és sokan simán beáldozzák a helyüket egy túlfoglalt gépen egy ingyenes utazást biztosító utalványért.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet hotel repülőgép székrugdosás utazás Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Lukács András
2024. április 17. 04:34 Élet

A kereslet visszafogásával érdemes csökkenteni az üzemanyagárakat

A kormány olcsóbb üzemanyagot szeretne, ám az élhető jövőt az szolgálná, ha ez azért valósulna meg, mert kevesebb benzinre és gázolajra van szükség.

Fontos

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.