Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. április 23. 10:44 Világ

Egyre több milliárdos vagyont öröklő nő van Németországban, többnyire a háttérben maradnak

Amerika után Németország adja a legtöbb női tagot a Forbes dollármilliárdosokat rangsoroló listájára – írja a Business Insider német kiadása. A lap szerint idén hat új német szereplője van az illusztris listának, ezzel 29-re nőtt a német nők száma, és érdekes, hogy mind a hatan a nyilvánosságtól jórészt távol tartják magukat.

Az új belépők közül Julia Thiele-Schürhoff a leggazdagabb, vagyonát 2,9 milliárd dollárra becsüli a Forbes. Thiele-Schürhoff apja halála után örökölte meg a fékrendszereket gyártó, Magyarországon is jelentős ipari szereplőnek számító Knorr-Bremse csoport 21 százalékát, de az örökség része a Lufthansa légitársaságban lévő részesedés és a vasúti technológival foglalkozó Vossloh AG egy része is.

Ahogy a Business Insider írja, a Forbes most fedezte fel a néhai Horst Sartorius három lányát, Karin Sartorius-Herbstet, Ulrike Barót és Christiane Frankét. A gyógyászati és laborfelszereléseket gyártó Sartorius AG a három lány tulajdonában van, azzal a megkötéssel, hogy csak 2028-ban vehetik át a vagyon kezelését, a Forbes azonban idén már a nevükre írta az összegeket. A 70 felett járó Karin Sartorius-Herbs vagyonát 2 milliárd dollárra, Ulrike Baro vagyonát 1,2 milliárdra teszik, Christiane Franke vagyonát nem tudták pontosan megbecsülni, így nincs rajta a listán.

További belépő a listán 2 milliárd dolláros vagyonnal Renate Sick-Glaser, aki fiával együtt az ipari szenzorokat gyártó Sick AG többségi tulajdonosa, illetve Christine-Brigitte Knauf, a nálunk is ismert Knauf gipszeket gyártó cég örököse. A hat nő közül ő a legrejtőzködőbb, életét a nyilvánosságtól távol éli.

A hatodik új belépő Ulrike Meister, aki szintén örökölte a vagyont – Siegfried Meistertől, a Rational nevű ipari konyhai berendezésgyártó egykori tulajdonosától.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA legjobb iskolai teljesítmény sem hoz annyi vagyont, mint az öröklésG7 Podcast! A magas jövedelem mellett a szülők vagyona is komoly előnyt ad az életben a fiataloknak. Hogy mekkorát, arról Darvas Zsolttal beszélgettünk az új kutatása alapján.

Világ Forbes milliárdos németország öröklés vagyon Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Fabók Bálint
2021. május 16. 11:46 Világ

Városi tetőkön létrehozott kertekkel reformálnák meg a zöldségtermesztést

Tavaly adták át a világ legnagyobb városi tetőre épített üvegházát Montrealban, ahol a lakosok két százalékának zöldségigényét ilyen üvegházakból elégítik ki.

Stubnya Bence
2021. május 14. 12:10 Világ

5200 forintos jutalom bevezetése után kapcsolt fénysebességre az oltási program Mongóliában

Május eleje óta 27-ről 52 százalékra nőtt a legalább egyszer oltottak aránya a 3,2 milliós országban, ahol kínai, orosz és nyugati vakcinákkal is oltanak.

Jandó Zoltán
2021. május 14. 06:56 Világ

Senkit nem érdekel a járvány a közeli országban, ahol a legtöbben halhattak meg Covidban

A kormány hibát hibára halmoz a járványkezelésben, és emiatt rengetegen haltak meg Bulgáriában, de annyira nagy a korrupció, hogy a választási kampány is csak arról szólt.

Fontos

Jandó Zoltán
2021. május 17. 13:43 Vállalat

Tízezer forint bevételből is lehet 1,2 milliárd profitot csinálni, csak egy elszúrt állami sportprojekt kell hozzá

Egy elfelejtett, két állami cég közötti jogvita éledt fel, és ebből profitált nagyot a 2017-es világbajnokságot szervező, rengeteg botránnyal érintett Bp2017 Kft.

Kasnyik Márton
2021. május 16. 07:34 Pénz

A kriptovilág megérkezett a teljes nihilizmushoz, és ez meggyorsíthatja a bukását

Elon Musk esete a dogecoinnal és a bitcoinnal jól bemutatja, hogyan uralja a nyers manipuláció a kriptopiacot. De ha megérkezik az állam, mindennek gyorsan vége szakadhat.

Debreczeni Anna
2021. május 15. 16:20 Élet

Az alulról, hálózatosan szerveződő művészeti társulások ideje jöhet el

Globálisan is van egy kiábrándultság a művészeti finanszírozás klasszikus intézményrendszeréből - mondja a most zajló harmadik budapesti OFF Biennálé képzőművészeti eseménysorozat társkurátora és vezetője.