Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2022. augusztus 9. 13:38 Vállalat

Leállították a Barátság kőolajvezeték Magyarországot kiszolgáló ágát

Leállították múlt héten a kőolajszállítást Ukrajnán keresztül a Barátság kőolajvezeték déli ágán, amely Magyarországot, Csehországot és Szlovákiát szolgálja ki – írja a Bloomberg. Az amerikai hírügynökség az orosz kőolajvezeték-hálózatot üzemeltető Transznyeftyre hivatkozik, amely szerint erre azért került sor, mert a szankciók miatt nem tudta kifizetni Oroszország a tranzitdíjat.

Az orosz vállalat mai közleménye szerint a Barátság vezeték déli ágát kezelő ukrán vállalat, az Ukrtransznafta augusztus 4-én állította le az orosz olaj továbbítását. Erre állítólag azért került sor, mert az orosz és az ukrán vállalat szerződése teljes előrefizetést irányoz elő, de az augusztusi szolgáltatásért járó, július 22-én elutalt összeget július 28-án a Transznyefty visszakapta a cég állítása szerint.

A Barátság kőolajvezeték északi és déli ága, valamint az ezen keresztül ellátott finomítók napi kapacitása

Az orosz társaság hozzátette: az európai bankok nem hozhatnak önállóan döntéseket az Oroszországból induló, határokon átívelő tranzakciókkal kapcsolatban, a nemzeti hatóságoktól van szükségük engedélyre. A közlemény szerint a Transznyefty dolgozik azon, hogy alternatív megoldást dolgozzon ki az összeg elutalására.

A Bloomberg szerint az ukrán vállalat egyelőre nem kommentálta a fejleményt.

A Barátság kőolajvezeték északi, Lengyelországot és Németországot kiszolgáló ága nem érintett a leállással, mert az nem halad keresztül Ukrajnán.

További részletek a cikk megjelenése után

Ahogy korábban írtuk, a magyar hatósági üzemanyagárszint fenntartását eddig az tette lehetővé, hogy a Mol a világpiacinál sokkal olcsóbban tudta beszerezni Oroszországból a kőolajat, amelyet pozsonyi és százhalombattai finomítójában dolgoz fel egyebek mellett benzinné és gázolajjá. A hazai finomítót a napokban állították le a halaszthatatlanná vált karbantartás miatt, így itt vélhetően nem okoz akut gondot a kőolajszállítás leállása. (A pozsonyi finomítóban viszont már korábban elvégezték a karbantartást, így ott valószínűleg más a helyzet, ami Magyarországra is hatással lehet.)

Most jórészt a Mol által korábban képzett tartalékokból és az állami biztonsági készlet felszabadított részéből kell megoldani az ország üzemanyag-ellátását – ráadásul valószínűleg a Mol ezúttal nem tudott annyit tartalékolni, amennyit hasonló esetekben szokott. Az importot pedig nemcsak a kereskedők számára nem vonzó magyar árszint akadályozza, hanem az is, hogy technikai okok miatt alig vagy egyáltalán nem termel az OMV schwechati finomítója és a fenti térképen látható csehországi Litvinov kőolaj-feldolgozó.

Természetesen nagyon nem mindegy, hogy meddig nem jön orosz olaj Magyarországra, mert ha a problémát a százhalombattai finomító újraindításáig sem lehet megoldani, akkor még inkább felértékelődik az Adria kőolajvezeték szerepe, amelyen keresztül Horvátországon át tud a Mol olajat importálni. Ha ez lesz az ellátás egyetlen csatornája, akkor az a vita is gyorsan eldőlhet, hogy mennyi idő és pénz kell a vezeték szűk keresztmetszetének a feloldásához.

Sőt, az is kiderülhet, hogy mennyire nehéz a Mol finomítóját más típusú kőolaj feldolgozására átállítani – igaz, Horvátországon keresztül orosz kőolaj is érkezhet, és legalább decemberig semmi sem tiltja, hogy bármely uniós ország tengeri szállítású orosz kőolajat importáljon. Korábban a magyar kormány ugyanis épp azzal érvelt az orosz olaj embargója ellen, hogy a Mol finomítói orosz olaj feldolgozására vannak beállítva, és ezt a nyersanyag fizikai tulajdonságai miatt csak hosszú idő, és rengeteg pénz befektetésével lehet megváltoztatni.

Fontosabb olajvezetékek és olajfinomítók Közép-Európában

Cikkünk megjelenése után egyébként a Reuters és az orosz RIA Novosztyi hírügynökség is beszámolt a Barátság déli ágának leállásáról. A hírek megjelenése után a Mol részvényárfolyama közel 5 százalékot zuhant, hiszen megkérdőjeleződött az az üzleti modell, amely a legutóbbi félévben rekord nyereséget hozott a vállalatnak. Mivel a helyzet az egész magyar gazdaság számára aggasztó, a forint közel egy százalékot gyengült az euróval szemben.

Frissítés

A Mol a Portfolio.hu megkeresésére közölte: a társaságnak több hétre elegendő tartaléka van, és folyamatosan dolgozik a megoldáson, egyeztetést kezdeményezett a díjkötelezettség átvállalásáról is. A vállalatnál hozzátették, a leállás időzítése abból a szempontból „szerencsésnek” mondható, hogy a Mol százhalombattai finomítója egyébként is csökkentett kapacitásokkal működik ütemezett karbantartások miatt, így ez a hazai ellátást nem befolyásolja.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkHogyan lehet 500 milliárdos profitja a Molnak, ha 480-ért adta az üzemanyagot?Hatalmasat nyert a Mol az európai szintű üzemanyaghiányon, de még nagyobbat azon, hogy finomítói jelentős részben orosz olajat használnak.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkNem a gáznál a legfájdalmasabb a szakítás OroszországgalVéget ér a szabad energiakereskedelem korszaka, de az Oroszországgal való szakítást nehezíti, hogy akad a földgáznál nehezebben beszerezhető energiahordozó is.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAz olcsó orosz olaj menti meg Orbánék benzinárstopjátA nagykereskedelmi piacon az árstop miatt tízmilliárdokat bukó Mol az orosz olajra épülő finomítói tevékenység megugró hasznából fedezheti ezt a veszteséget.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkLétezik-e még Magyarország orosz energiafüggősége?Széles körben elterjedt vélekedés, hogy Magyarország ki van szolgáltatva az orosz kőolaj- és földgázszállításoknak, ez azonban ma már nem így van.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkNem okoz ellátási problémát az orosz olajembargó Magyarországon, legfeljebb a Mol profitja csökkenAz orosz olajembargó egyetlen gazdaságot, így a magyart sem tenne tönkre, mert a világpiacon van elég kőolaj, és az a Mol finomítóiba is eljuttatható.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAz olajembargó elleni magyar vétó leginkább a pénzről szólAz ellátásbiztonság nincs veszélyben, az ország ellátható üzemanyaggal még egy esetleges gyors leválás esetén is.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat barátság kőolajvezeték kőolaj Magyarország Oroszország szankciók Ukrajna Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Hajdu Miklós
2024. június 12. 19:09 Vállalat, Világ

Milliókkal drágulhatnak a kínai autók Magyarországon az új vámok miatt

Csorbulhat a kínai elektromos autók árelőnye az európai modellekhez képest, de teljesen nem fog eltűnni.

Jandó Zoltán
2024. június 10. 16:05 Vállalat

Hatmilliárdos kedvezménnyel szabadulna az állam a nyakán maradt Dunaferr-leánycégtől

Miközben a dunaújvárosi acélmű új tulajdonosa bejelentette kokszoló kemencéinek leállítását, az állam másodszor is nekifutott egy nyakán maradt kereskedőcég eladásának.

Hajdu Miklós
2024. június 7. 13:27 Közélet, Vállalat

Megtartja magának az állam Ferihegyet, vagy beszáll oda is a NER?

Teljesült a kormány évek óta hangoztatott célja, de a korábbi állami felvásárlások alapján nem lenne meglepő, ha tulajdonostársként baráti üzletemberek is megjelennének.

Fontos

Jandó Zoltán
2024. június 15. 13:33 Adat

Egy százalék a magyar Európa-bajnoki cím esélye, és ez nagy előrelépés

Anglia a legesélyesebb az Európa-bajnokság megnyerésére, a magyar válogatottnak 1 százalék esélyt adnak a fogadóirodák.

Bucsky Péter
2024. június 15. 05:42 Adat, Közélet

A Mi Hazánk is jobban szerepelt magához képest a cigányság körében, mint a Tisza

Az nem meglepő, hogy a települési szintű adatok szerint a cigányság továbbra is a Fidesz erős bázisa, érdekes viszont Magyar Péter pártjának leszereplése.

Ercse Kriszta
2024. június 14. 19:15 Közélet

Közszolgálati gyártósor lesz az NKE új tanárképző kara?

A cél az lehet, hogy a közszolgálati egyetemről kikerülő tanárok fegyelmezetten töltsék a diákok fejébe a központilag meghatározott tartalmakat.