Hírlevél feliratkozás
Csonka Attila
2022. március 25. 16:31 Vállalat

Spotify Stadion lesz az FC Barcelona otthonából

(Csonka Attila a HOLDBLOG szerzője.)

Ilyen az, amikor egy fociőrült techvezér óriási szponzorációs együttműködést kínál fel egy küszködő sztárcsapatnak: hosszú távú megállapodás született arról, hogy az FC Barcelona stadionját a nyáron átnevezik Spotify Camp Nou-ra. Mellette a streamingszolgáltató logója kiemelt helyen szerepel majd a következő négy évben a barcelonai játékosok mezén, és a Spotify előadói egyéb reklámlehetőségeket is kapnak a klub felületein – írta a Fortune a vállalat közleménye alapján.

Egy helyi lap, a La Vanguardia szerint a katalánok 280 millió euróért (105 milliárd forintért) bólintottak rá arra – a csapata történelme során először -, hogy egy támogatójuk a stadion névtáblájára kerülhet.

A HOLDBLOG-on arról írok, hogy ez az éves 76 millió dolláros üzlet létkérdés volt az anyagi gondokkal küzdő és stadionfelújítás előtt álló Barcelonának. A cikkből kiderül, némi szerencse is kellett hozzá, hogy a Spotify futballfanatikus igazgatója, Daniel Ek és a klub végül egymásra találjanak. Egyébként a streamingcég remek évet zárt, nem véletlen, hogy most látták megfelelőnek az időzítést ahhoz, hogy helyet kérjenek az európai focivilág asztalánál.

Az orosz-ukrán háború kapcsán kivetett gazdasági szankciók miatt az angol bajnokság is nagy változások előtt áll. A HOLDBLOG-on Roman Abramovics Chelsea-tulajdonos kálváriájával és a Londonból való távozása utáni terveivel is foglalkozok.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkPár ember dönti el, hogy miből lesz sláger, de azt mondják, őket nem lehet lefizetniA lejátszási listákat összeállító profi kurátorok kezében összpontosul a hatalom a netes zenehallgatás korszakában.

Vállalat Barcelona labdarúgás Spotify stadion szponzoráció Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Hajdu Miklós
2023. március 24. 12:20 Vállalat

Hónapokig üres volt egy hálátlan, de fontos pozíció a Silicon Valley Banknál a csőd előtt

Épp akkor nem ült senki a kockázatkezelésért felelős vezetői székben, amikor csúcsra jártak a Silicon Valley Bank működését fenyegető veszélyek.

Stubnya Bence
2023. március 23. 16:55 Vállalat

A járvány óta kikészít minket a munka

A járvány miatt is terjedő munkahelyi digitalizáció csökkenheti a munkavállaló önállóságot, miközben növelheti a munkahelyi kontrollt. A kettő együtt pedig szörnyű hatással van a mentális egészségre.

Váczi István
2023. március 21. 17:59 Vállalat

Heteken belül hozzájuthatnak pénzükhöz a Wizz Air pórul járt utasai

A légitársaság vezérigazgatója elismerte, hogy tavaly nyáron lényegében összeomlott a működésük, de szavai szerint hamarosan felszámolják ennek következményeit.

Fontos

Fabók Bálint
2023. március 27. 04:34 Élet

Balatoni nyaralás 2023: még húzósabbnak ígérkezik a lángos ára az idei szezonban

Minden büfés a szomszédját lesi, hogy mennyiért adja majd a terméket. Az idei nyár sokaknak lesz vízválasztó.

Hajdu Miklós
2023. március 26. 15:47 Tech

Azok a technikusok is aggódhatnak a ChatGPT miatt, akiket a robotok hoztak jó munkaerőpiaci helyzetbe

Sőt, a legújabb fejlesztések már nem csak a rutinszerű feladatok gépesítésére alkalmasak, hanem a kreativitást igénylő tevékenységek elvégzéséből is kivehetik a részüket.

Torontáli Zoltán
2023. március 26. 04:34 Adat, Világ

Tényleg kell nekünk ennyi élelmiszerbolt?

Európai összehasonlításban viszonylag sok dolgozóval érünk el viszonylag kis forgalmat, esélyes, hogy a magyar boltosok szétaprózzák a piacot.