Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2021. október 27. 15:01 Vállalat

Most kell megvenni a karácsonyi ajándékot a Puma vezérigazgatója szerint

Egy hónappal ezelőtt mi még csak arról írtunk, hogy érdemes máris megrendelni a karácsonyi ajándékot, ha olyasvalamit szeretnénk adni, ami chipet tartalmaz. A nemzetközi logisztikai helyzet azonban azóta sem javult érdemben, és a Puma vezérigazgatója arról beszélt, hogy mindenféle ajándékot érdemes már most megvenni, ha valaki nem akar kockáztatni.

Bjoern Gulden, a sportcipőiről és ruháiról ismert világcég vezetője a társaság harmadik negyedéves eredményeinek ismertetése után arról beszélt újságíróknak, hogy ugyanezt a tanácsot adta a napokban a feleségének is. „Amikor elmész karácsonyi ajándékokat venni, lesznek olyan bolti polcok, amelyek üresebbek lesznek, mint szeretnéd” – fogalmazott a menedzser.

Az emlegetett boltok üzemeltetői ugyanakkor mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez ne történjen meg. A Tesco vezérigazgatója például nemrég arról számolt be, hogy a szokásosnál tizedével több pulykát rendeltek, a Spanyolországból származó friss áruk egyre nagyobb részét pedig vasúton fuvarozzák (az Egyesült Királyságba), hogy minimalizálják a kamionsofőr-hiány negatív hatásait.

A Puma egyébként összességében nem panaszkodhat, a harmadik negyedéves számokkal sikerült felülmúlni az elemzői várakozásokat, és a vállalat egyben megemelte az értékesítésre és nyereségre vonatkozó előrejelzését – írja a Bloomberg.

Az utóbbi időben a cég számára – sok más ruhaipari vállalathoz hasonlóan – az okozta a legtöbb gondot, hogy július végétől egészen október közepéig egy sor vietnámi gyárnak le kellett állnia vagy korlátoznia a termelését a koronavírus terjedése miatt. A Pumának dolgozó üzemek azonban legalább már 60-70 százalékos kapacitáson üzemelnek – igaz, mivel még normális logisztikai viszonyok között is három hónapba kerül, hogy a legyártott cikkek a nyugati országok boltjainak polcain kössenek ki, ezek jó eséllyel már nem kerülnek a karácsonyfák alá idén.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkHa van chip a karácsonyi ajándékban, amit kinéztél, akkor azonnal rendeld megA termékhiány és a késés idén nagyon benne van a pakliban.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMagyar gyárakat is megbénítanak a délkelet-ázsiai járványgócokA texasi fagy és egy tokiói tűz után a délkelet-ázsiai Covid-gócpontok okoznak fennakadásokat az autóiparban és az elektronikai gyártásban.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkGyárakban alszanak a munkások, csak zakatoljon a termelés VietnámbanA helyi vezetés mindent megtesz annak érdekében, hogy az ország megbízható termelési helyszín legyen a nemrég betelepült összeszerelő üzemek számára.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat ellátási lánc karácsony logisztika Puma Vietnam Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Jandó Zoltán
2023. szeptember 21. 04:34 Vállalat

Darabokban árulják az egyik legnagyobb magyar céget

Garázsok, lakóház, külterületi raktárépületek, kultúrház sport- és ipartelep, céges részesedések. Így zajlik a végkiárusítás a Dunaferrnél.

Torontáli Zoltán
2023. szeptember 20. 19:41 Közélet, Vállalat

Nem emelheti kedve szerint az új autó árát a kereskedő, amíg a vevő vár a szállításra

Sok esetben tisztességtelen volt az autókereskedők eddigi szerződési gyakorlata, amellyel a nehéz gazdasági helyzet ellen próbáltak védekezni.

Torontáli Zoltán
2023. szeptember 20. 09:53 Vállalat, Világ

Kis e-autók gyártásával is méltányos profit mellett tudna versenyezni Kínával az európai járműipar

Európai gyártók is készíthetnének olyan olcsó e-autókat, mint a kínaiak, de egyelőre nem akarnak, és ez végzetes hiba lehet.

Fontos

Kolozsi Ádám
2023. szeptember 24. 13:45 Világ

Ukrajnának kevés az esélye egy fajsúlyos amerikai támogatásra

Alig hozott eredményt Zelenszkij washingtoni látogatása, annak ellenére sem kapott ígéretet a 24 milliárd dolláros újabb katonai csomagra, hogy zárt körben arról beszélt, anélkül elveszítik a háborút. Európában és a tengerentúlon is gyengül az elköteleződés Ukrajna segítése mellett.

Avatar
2023. szeptember 23. 15:43 Élet, Tech

Van megoldás arra, hogy mindenki jól járjon a háztartási napelemekkel

A nyári napenergiás plusztermelés téli eltárolása irreális, ám a hálózatba kötött otthoni akkumulátorok a lakosságnak és az országnak is rengeteg hasznot hozhatnak.

Holtzer Péter
2023. szeptember 23. 04:23 Podcast

Valamit rosszul csinálunk, ha a gyerekek így megutálják a fizikát nyolcadikra

A Z-szak arra lesz képes, hogy a szaktanároknak nem éppen vonzó általános iskolákban is lesz olyan, aki természettudományt képes majd tanítani.