Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2021. október 27. 15:01 Vállalat

Most kell megvenni a karácsonyi ajándékot a Puma vezérigazgatója szerint

Egy hónappal ezelőtt mi még csak arról írtunk, hogy érdemes máris megrendelni a karácsonyi ajándékot, ha olyasvalamit szeretnénk adni, ami chipet tartalmaz. A nemzetközi logisztikai helyzet azonban azóta sem javult érdemben, és a Puma vezérigazgatója arról beszélt, hogy mindenféle ajándékot érdemes már most megvenni, ha valaki nem akar kockáztatni.

Bjoern Gulden, a sportcipőiről és ruháiról ismert világcég vezetője a társaság harmadik negyedéves eredményeinek ismertetése után arról beszélt újságíróknak, hogy ugyanezt a tanácsot adta a napokban a feleségének is. „Amikor elmész karácsonyi ajándékokat venni, lesznek olyan bolti polcok, amelyek üresebbek lesznek, mint szeretnéd” – fogalmazott a menedzser.

Az emlegetett boltok üzemeltetői ugyanakkor mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez ne történjen meg. A Tesco vezérigazgatója például nemrég arról számolt be, hogy a szokásosnál tizedével több pulykát rendeltek, a Spanyolországból származó friss áruk egyre nagyobb részét pedig vasúton fuvarozzák (az Egyesült Királyságba), hogy minimalizálják a kamionsofőr-hiány negatív hatásait.

A Puma egyébként összességében nem panaszkodhat, a harmadik negyedéves számokkal sikerült felülmúlni az elemzői várakozásokat, és a vállalat egyben megemelte az értékesítésre és nyereségre vonatkozó előrejelzését – írja a Bloomberg.

Az utóbbi időben a cég számára – sok más ruhaipari vállalathoz hasonlóan – az okozta a legtöbb gondot, hogy július végétől egészen október közepéig egy sor vietnámi gyárnak le kellett állnia vagy korlátoznia a termelését a koronavírus terjedése miatt. A Pumának dolgozó üzemek azonban legalább már 60-70 százalékos kapacitáson üzemelnek – igaz, mivel még normális logisztikai viszonyok között is három hónapba kerül, hogy a legyártott cikkek a nyugati országok boltjainak polcain kössenek ki, ezek jó eséllyel már nem kerülnek a karácsonyfák alá idén.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkHa van chip a karácsonyi ajándékban, amit kinéztél, akkor azonnal rendeld megA termékhiány és a késés idén nagyon benne van a pakliban.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMagyar gyárakat is megbénítanak a délkelet-ázsiai járványgócokA texasi fagy és egy tokiói tűz után a délkelet-ázsiai Covid-gócpontok okoznak fennakadásokat az autóiparban és az elektronikai gyártásban.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkGyárakban alszanak a munkások, csak zakatoljon a termelés VietnámbanA helyi vezetés mindent megtesz annak érdekében, hogy az ország megbízható termelési helyszín legyen a nemrég betelepült összeszerelő üzemek számára.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat ellátási lánc karácsony logisztika Puma Vietnam Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Stubnya Bence
2024. május 23. 13:49 Vállalat

Az egész magyar gazdaság megérzi, ha le kell állnia a gödi akkugyárnak

Komoly gazdasági érdekekkel állnak szemben a civilek jogos környezetvédelmi aggályai, ezért hatalmas tétje van a másodfokú bírósági döntésnek.

Stubnya Bence
2024. május 21. 05:03 Vállalat

„Korábban volt A- és B-terv, most a munkaadók széttárják a kezüket” – így fulladt le a magyar autóipar

Márciusban földbe állt a magyar jármű- és akkugyártás, de a szenvedés már hónapok óta tart. Érdemes újragondolni az elektromobilitás ösztönzésének formáit.

Hajdu Miklós
2024. május 18. 17:24 Vállalat

Részleges gyárbezáráshoz vezetett az autóipari válság Szlovákiában

Részben bezárt egy szlovákiai motorgyár, miközben az európai elektromos autók versenyképessége egyre kétségesebb az új piaci szereplők mellett.

Fontos

Váczi István
2024. május 22. 17:06 Közélet, Pénz

Jó üzlet Magyarországnak a kínai hitel? Nagyot lódított Lázár János

Lehet, hogy az autópályák szépen termelik a bevételeket, de attól még nem lesz jobb üzlet a vasúti fuvarozás - márpedig kínai kölcsönből idehaza vasút épül.

Hajdu Miklós
2024. május 22. 13:14 Világ

Nem biztos, hogy jó ötlet megvámolni a kínai autókat Európában

Kína az európai autógyártók harmadik legfontosabb külpiaca, de veszélybe kerülhet az elérése, ha vámháború bontakozik ki a két térség között.

Mészáros R. Tamás
2024. május 22. 05:13 Pénz, Világ

Egyre többen védelmezik a készpénzt, már csak az a kérdés, ki ellen

Magyarországra a Mi Hazánk hozta be, de sok más országban is téma a készpénzhez való jog védelme.