Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2021. október 27. 15:01 Vállalat

Most kell megvenni a karácsonyi ajándékot a Puma vezérigazgatója szerint

Egy hónappal ezelőtt mi még csak arról írtunk, hogy érdemes máris megrendelni a karácsonyi ajándékot, ha olyasvalamit szeretnénk adni, ami chipet tartalmaz. A nemzetközi logisztikai helyzet azonban azóta sem javult érdemben, és a Puma vezérigazgatója arról beszélt, hogy mindenféle ajándékot érdemes már most megvenni, ha valaki nem akar kockáztatni.

Bjoern Gulden, a sportcipőiről és ruháiról ismert világcég vezetője a társaság harmadik negyedéves eredményeinek ismertetése után arról beszélt újságíróknak, hogy ugyanezt a tanácsot adta a napokban a feleségének is. „Amikor elmész karácsonyi ajándékokat venni, lesznek olyan bolti polcok, amelyek üresebbek lesznek, mint szeretnéd” – fogalmazott a menedzser.

Az emlegetett boltok üzemeltetői ugyanakkor mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez ne történjen meg. A Tesco vezérigazgatója például nemrég arról számolt be, hogy a szokásosnál tizedével több pulykát rendeltek, a Spanyolországból származó friss áruk egyre nagyobb részét pedig vasúton fuvarozzák (az Egyesült Királyságba), hogy minimalizálják a kamionsofőr-hiány negatív hatásait.

A Puma egyébként összességében nem panaszkodhat, a harmadik negyedéves számokkal sikerült felülmúlni az elemzői várakozásokat, és a vállalat egyben megemelte az értékesítésre és nyereségre vonatkozó előrejelzését – írja a Bloomberg.

Az utóbbi időben a cég számára – sok más ruhaipari vállalathoz hasonlóan – az okozta a legtöbb gondot, hogy július végétől egészen október közepéig egy sor vietnámi gyárnak le kellett állnia vagy korlátoznia a termelését a koronavírus terjedése miatt. A Pumának dolgozó üzemek azonban legalább már 60-70 százalékos kapacitáson üzemelnek – igaz, mivel még normális logisztikai viszonyok között is három hónapba kerül, hogy a legyártott cikkek a nyugati országok boltjainak polcain kössenek ki, ezek jó eséllyel már nem kerülnek a karácsonyfák alá idén.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkHa van chip a karácsonyi ajándékban, amit kinéztél, akkor azonnal rendeld megA termékhiány és a késés idén nagyon benne van a pakliban.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMagyar gyárakat is megbénítanak a délkelet-ázsiai járványgócokA texasi fagy és egy tokiói tűz után a délkelet-ázsiai Covid-gócpontok okoznak fennakadásokat az autóiparban és az elektronikai gyártásban.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkGyárakban alszanak a munkások, csak zakatoljon a termelés VietnámbanA helyi vezetés mindent megtesz annak érdekében, hogy az ország megbízható termelési helyszín legyen a nemrég betelepült összeszerelő üzemek számára.

Vállalat ellátási lánc karácsony logisztika Puma Vietnam Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Jandó Zoltán
2022. november 30. 04:34 Pénz, Vállalat

Jelentősen drágulhatnak a magyar szállodák, kérdés, mi lesz a vendégekkel

Nagyon durva költségnövekedéssel szembesültek a szállodák. Sokan bezárnak, így szűkül a kínálat, ami a többieknek teret nyithat az áremelésre. Kérdés, meddig lesz, aki kifizesse.

Hajdu Miklós
2022. november 28. 18:28 Vállalat

Egyre több jel utal arra, hogy a kínai CATL akkumulátorgyár és a BMW együttműködik Debrecenben

A BMW nyáron letette debreceni gyárának alapkövét, majd kisvártatva a kínai CATL hatalmas beruházást jelentett be. A napokban ismét a BMW lépett, a bajor vállalat ugyanis akkumulátorok összeszerelésére alkalmas üzemmel egészíti ki debreceni beruházását.

Stubnya Bence
2022. november 28. 14:28 Támogatói tartalom, Vállalat

Ígéretes eredményekkel zárult a négynapos munkahét eddigi legnagyobb magyarországi kísérlete

Javult a hatékonysága és a munka-magánélet egyensúllyal való elégedettsége a Telekom dolgozóinak, akik négynapos munkahétre álltak át. Februártól a résztvevők számát duplázva folytatódik a tesztidőszak.

Fontos

Dr. Rékassy Balázs
2022. december 5. 15:07 Élet, Közélet

Kevés embernek van ötmilliója csípőprotézisre egy ledolgozott élet után

A rohamosan fejlődő magánegészségügy sem tud jól funkcionáló közfinanszírozott ellátás nélkül működni. Sok beteg számára pedig nem is alternatíva a magánellátás.

Avatar
2022. december 5. 04:34 Világ

„Nem láttam még embereket ennyire örülni egy csomag virslinek vagy fogkrémnek” – ukrajnai magyar katona Herszon felszabadításáról

Az ungvári egyetem matematikus docense kilenc hónapja harcol Ukrajna felszabadításáért, Herszon visszafoglalása mellett a katonák mindennapjairól is beszélt.

Schaffhauser Tibor
2022. december 4. 17:55 Világ

Van-e még jövője a klímakonferenciáknak?

Fontos eredmény, ha minden évben az egész világ a klímaváltozásra fókuszál legalább két hétig, de lehetséges, hogy nem indokolt ehhez egy ekkora utazó cirkusz.