Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2021. október 27. 15:01 Vállalat

Most kell megvenni a karácsonyi ajándékot a Puma vezérigazgatója szerint

Egy hónappal ezelőtt mi még csak arról írtunk, hogy érdemes máris megrendelni a karácsonyi ajándékot, ha olyasvalamit szeretnénk adni, ami chipet tartalmaz. A nemzetközi logisztikai helyzet azonban azóta sem javult érdemben, és a Puma vezérigazgatója arról beszélt, hogy mindenféle ajándékot érdemes már most megvenni, ha valaki nem akar kockáztatni.

Bjoern Gulden, a sportcipőiről és ruháiról ismert világcég vezetője a társaság harmadik negyedéves eredményeinek ismertetése után arról beszélt újságíróknak, hogy ugyanezt a tanácsot adta a napokban a feleségének is. „Amikor elmész karácsonyi ajándékokat venni, lesznek olyan bolti polcok, amelyek üresebbek lesznek, mint szeretnéd” – fogalmazott a menedzser.

Az emlegetett boltok üzemeltetői ugyanakkor mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez ne történjen meg. A Tesco vezérigazgatója például nemrég arról számolt be, hogy a szokásosnál tizedével több pulykát rendeltek, a Spanyolországból származó friss áruk egyre nagyobb részét pedig vasúton fuvarozzák (az Egyesült Királyságba), hogy minimalizálják a kamionsofőr-hiány negatív hatásait.

A Puma egyébként összességében nem panaszkodhat, a harmadik negyedéves számokkal sikerült felülmúlni az elemzői várakozásokat, és a vállalat egyben megemelte az értékesítésre és nyereségre vonatkozó előrejelzését – írja a Bloomberg.

Az utóbbi időben a cég számára – sok más ruhaipari vállalathoz hasonlóan – az okozta a legtöbb gondot, hogy július végétől egészen október közepéig egy sor vietnámi gyárnak le kellett állnia vagy korlátoznia a termelését a koronavírus terjedése miatt. A Pumának dolgozó üzemek azonban legalább már 60-70 százalékos kapacitáson üzemelnek – igaz, mivel még normális logisztikai viszonyok között is három hónapba kerül, hogy a legyártott cikkek a nyugati országok boltjainak polcain kössenek ki, ezek jó eséllyel már nem kerülnek a karácsonyfák alá idén.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkHa van chip a karácsonyi ajándékban, amit kinéztél, akkor azonnal rendeld megA termékhiány és a késés idén nagyon benne van a pakliban.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMagyar gyárakat is megbénítanak a délkelet-ázsiai járványgócokA texasi fagy és egy tokiói tűz után a délkelet-ázsiai Covid-gócpontok okoznak fennakadásokat az autóiparban és az elektronikai gyártásban.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkGyárakban alszanak a munkások, csak zakatoljon a termelés VietnámbanA helyi vezetés mindent megtesz annak érdekében, hogy az ország megbízható termelési helyszín legyen a nemrég betelepült összeszerelő üzemek számára.

Vállalat ellátási lánc karácsony logisztika Puma Vietnam Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Jandó Zoltán
2021. december 7. 16:37 Pénz, Vállalat

Kiderült, kinek adta el az állam a volt Malév-székházat 3,8 milliárdért

Az a vállalkozó szerezte meg az államtól a Malév-székházat, aki a budapesti repülőteret épp az állammal közösen vásárolná meg. Nem ez volt az első hatalmas ügylet a felek között.

Váczi István
2021. december 7. 12:55 Vállalat

Saját konténereket gyártat az Amazon, hogy ne szívja be a logisztikai káosz

A cég már évek óta dolgozik azon, hogy a logisztikai és szállítási feladatok egy részét saját maga végezze el, de az idén nagyobb sebességre kapcsolta ezt a törekvést.

Bucsky Péter
2021. december 7. 10:09 Támogatói tartalom, Vállalat

Autómegosztásra váltanának a munkavállalók, amit adómentesen támogathatnak a cégek

Környezetkímélőbb, rugalmasabb és költséghatékonyabb megoldás lehet az autómegosztás. A SHARE NOW és a HR Fest felméréséből az is kiderült, hogy a munkavállalók kifejezetten szeretik ezt a juttatást.

Fontos

Török Zoltán
2021. december 7. 17:46 Pénz

Mit tanulhatunk Harry Pottertől az inflációról?

A sorozat első kötetében elpusztították a bölcsek kövét, így a későbbiekben nem fenyegette infláció a szereplőket. A mi világunkban ez kicsit bonyolultabb.

Mészáros R. Tamás
2021. december 7. 06:51 Adat, Világ

Zakatol, de nem jut előre a Magyarország nevű összeszerelő üzem

A magyar gazdaságban megtermelt érték egyre nagyobb részét exportáljuk, de nem lépünk feljebb a nemzetközi termelési láncokban az OECD friss adatai szerint.

Pletser Tamás
2021. december 6. 17:04 Világ

Idehaza is drágulhat az áram az új német kormány zöldítő tervei miatt

Vágyálmai miatt Németország lényegesen magasabb áramárakkal szembesülhet, és mivel Magyarország ugyanennek az elektromos rendszernek a része, itt is hasonló tendenciák lesznek.