Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. október 5. 11:06 Világ

Szívhez szóló levélben szinte már könyörögnek az angolok, hogy heti 400 ezer forintért menjenek vissza a kamionosok

Talán soha nem kaptak még olyan hangvételű hivatalos levelet a kamionsofőrök, mint amit most írt nekik a Logistics UK nevű szakmai szervezet. A munkalehetőségekről tájékoztató levél (amelyet alább egy fotón be is illesztünk ebbe a cikkbe) a bevezető mondatok után rögtön köszönetet mond azoknak a sofőröknek, akik még munkában vannak, majd azokhoz fordul, akik valamilyen ok miatt abbahagyták a szakmát.

Ha már nem dolgozik a szektorban, meg szeretnénk ragadni az alkalmat, hogy gondolja meg a visszatérést. Az ön értékes szaktudására és tapasztalatára soha nem volt még akkora szükség, mint most.

– fogalmaz szokatlanul udvariasan a szervezet, majd egyenesen azt írja, hogy

Fantasztikus kamionsofőr lehetőségek vannak a logisztikai iparban, a munkafeltételek és a fizetések pedig fejlődnek. A vonzó bérek mellett egyre több a lehetőség a rugalmas beosztásra, fix munkaidővel, fix napokkal, teljes vagy részmunkaidőben is.

Megemlítik, hogy ha a munkavégzéshez szükséges úgynevezett CPC tesztje a sofőrnek lejárt, a munkaadók készek az oktatást megszervezni és finanszírozni, majd azzal a mondattal zárják a levelet, hogy

Soha nem volt jobb alkalom arra, hogy megtalálja az önnek megfelelő típusú sofőrállást.

Fotó: Facebook/Infotrucker

Ahogy korábban mi is írtunk róla, a brexit, a járvány és az emiatt megnehezedő körülmények miatt becslések szerint legalább 100 ezer kamionsofőr hiányzik az angol logisztikai szektorból, és ez az ellátási láncban most már olyan zavarokhoz vezet, ami miatt akadozik számos áru célba juttatása.

Ahogy azonban korábban írtuk, a kamionsofőr egész Európában annyira keresett szakma, hogy az Angliát otthagyókat nagyon nehéz lesz visszacsábítani, különösen úgy, hogy a kormány csak a rövid távú munkavállalási vízum megszerzését könnyítette meg számukra.

A Logistics UK azonban nagyon erősen próbálkozik, a levélben a weboldalára irányítja a címzetteket, ahol a munkaerőközvetítők sokaságával köti össze őket. Ezeknél 10 ezer számra jönnek elő az álláshirdetések, és egyre gyakrabban fordul elő az egyszeri 1000 fontos (418 ezer forintos) belépési bónusz, illetve a heti 1000 font körüli bruttó bér ajánlata. Hogy a gyakorlatban ebből mi a ténylegesen elérhető jövedelem, az persze mindig kérdéses, de annyi mindenképpen leszűrhető, hogy a munkaadók elég elkeseredetten próbálják visszatérésre bírni a pályaelhagyókat.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAnglia után egyszer idehaza is előfordulhat, hogy nem lesz, aki elvigye a benzint a kutakraHosszú évek óta nincs érdemi megoldása a sofőrhiánynak sehol Európában, így Magyarországon sem.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ Anglia Brexit fizetés kamionsofőr levél Logistics UK munkaerőhiány Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Mészáros R. Tamás
2024. július 25. 05:15 Világ

Kifürkészhetetlen, hogy milyen gazdaságpolitika jön, ha Trump nyer

Egyszerre védené a „dolgozó emberek", a hazai ipar és a milliárdos befektetők érdekeit, újabb vámháborút ígér, ami az exportfüggő Magyarországnak is fájhat.

Hajdu Miklós
2024. július 24. 17:39 Világ

A Lukoil-blokád csak újabb ürügy az ukrajnai magyar vétóra, meddig mehet ez?

A fegyverszállításokat ugyan nem tudja blokkolni Magyarország, de a támogatások kifizetését igen, és minden jel szerint meg is teszi, amíg lehet.

Jandó Zoltán
2024. július 22. 16:23 Adat, Világ

Mennyi esélye van Kamala Harrisnek legyőzni Trumpot?

A fogadóirodák oddsai alapján 38 százalék, de az elmúlt hetekben már minden felmérés azt mutatta, hogy több, mint a regnáló elnöknek.

Fontos

Bucsky Péter
2024. július 25. 18:19 Élet, Pénz

Tele van kérdőjelekkel az álomszerű utasszám-növekedés, amit a MÁV kommunikál

Egyelőre nem látszik, hogy az ország- és vármegyebérletek bevezetése óta érdemben nőtt volna a közösségi közlekedést választók száma.

Jandó Zoltán
2024. július 24. 05:46 Adat

Csak egy rekordot hagyott érintetlenül Magyarország eddigi legdurvább hőhulláma

Végül 15 napig volt érvényben hőségriasztás, de hétfőre is meg lehetett volna hosszabbítani. Az abszolút melegrekord nem dőlt meg, de sok más csúcs igen.

Torontáli Zoltán
2024. július 23. 15:58 Adat, Vállalat

A számok nem indokolják, hogy vendégmunkásokkal dolgoztató beruházót támogasson a kormány Nógrádban

Ha viszont a cég korábbi nyilatkozataival összhangban helyieket vesznek fel, akkor megtérülhet az állami ösztönzés, hiszen majdnem 10 ezren keresnek munkát a megyében.