Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. május 5. 11:00 Vállalat

Kivonja a magyar belvárosokból a környezetszennyező furgonokat az egyik vezető házhozszállító cég

Az osztrák gyökerű Gebrüder Weiss magyar leányvállalatának ügyvezető igazgatója, Varga Bálint bejelentette, hogy a cég Budapest, Győr, Pécs, Zalaegerszeg és Szeged belvárosában elektromos meghajtású furgonokra vált, várhatóan a jövő év elejétől. Azért nem korábban, mert ahogy az ügyvezető mondta, várakozásaik szerint a Fiat és a Ford az év végére dobhatja piacra azokat az elektromos furgonjait, amelyek a cég számára már megfelelő, 150 kilométeres hatótávot biztosítani tudják. Ez az a minimális távolság, amelyet egy furgonnak megrakottan és akár téli hidegben is bírnia kell ahhoz, hogy a városi házhoz szállításban használni lehessen.

A vállalat magyarországi fejlesztéseit egyébként a járvány alatt nagyon megugró online kiskereskedelmi forgalom, vagyis a kisebb és közepes méretű küldemények forgalmi növekedése alapozta meg. Ahogy Varga Bálint mondta, a GKI piackutató felmérése alapján a magyar online kiskereskedelmi piacon 2019-hez képest tavaly 50 százalékos volt a növekedés, a Gebrüder Weiss-nél pedig 80 százalékos ugrást mértek, és továbbra is növekedést jeleznek előre.

A cég komplett logisztikai szolgáltató, és a nagyobb tömegű árufuvarozás a fő profilja, de ahogy az ügyvezető mondta, a nagyobb méretű kiskereskedelmi termékek (háztartási gépek, kerékpárok és hasonlók) házhoz szállítása olyan nagy piaci lehetőséget mutat, hogy ez volt az egyik fő oka az itteni fejlesztéseknek.

A cég jelenleg három területi egységre osztva kezeli a magyarországi forgalmát, de már június elején megnyit két új telephelyet (Zalaegerszegen és Pécsett), illetve az év végén vagy a jövő év elején Szegedre is belép. Ezzel megduplázza, hat régióra növeli a jelenlétét, és mind a hat központban teljes szolgáltatási palettát épít ki. Az online trendekre reagálva mind a hat régióban lesz átadás-átvételi pont is, ahol a vevők a megrendelt árukat átvehetik.

Vállalat elektromos furgon furgon Gebrüder Weiss üvegház Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Jandó Zoltán
2021. május 6. 09:17 Vállalat

Magyar foci jövőre: Szíjj László kis csapata játszik Szíjj László nagy csapata ellen

Miközben Szíjj László legnagyobb csapata az Európa Ligában indul.

Jandó Zoltán
2021. május 3. 09:15 Vállalat

Az utolsó pillanatban visszatáncolt a MÁV-Start egy 200 milliárdra tehető vonatbeszerzéstől

A MÁV szerint azért nincs szükség a vonatokra, mert a kiszemelt szakaszokat villamosítják, a civilek szerint máshol is elfértek volna az új járművek.

Stubnya Bence
2021. május 3. 06:52 Vállalat

Nyitnak a magyar szálláshelyek, de a turizmus egy része csak 2025-re térhet magához

A belföldi turizmus már beindulhat, de Budapesten 2022 tavasza lehet az, ami már hasonlít 2019-re. A bizonytalanság ellenére a szállásadók inkább optimisták a hosszabb távú kilátásokkal kapcsolatban.

Fontos

Avatar
2021. május 6. 16:27 Közélet

A módosított magyar költségvetés tele van átláthatatlan és trükkös számítással

A kormány a saját prognózisától is eltér az előirányzatokban, és még regionális összehasonlításban is gyenge a teljesítménye.

Torontáli Zoltán
2021. május 6. 06:03 Adat

Vihar előtti csend: a jósolt áremelés még nem érkezett meg az élelmiszerboltokba

Szokásos havi bevásárlásunknál ugyan mértünk némi drágulást, de ez még biztosan nem az, ami a következő hónapokban várhat ránk.

Hajdu Miklós
2021. május 5. 16:17 Adat

Egyelőre nem látszik, hogy a korlátozások enyhítése visszaütne a visegrádi országokban

Lassan egy hónapja kezdtek lazítani a visegrádi régió országai, de a statisztikák szerint a járvány még mindig visszaszorulóban van.