Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. május 5. 11:00 Vállalat

Kivonja a magyar belvárosokból a környezetszennyező furgonokat az egyik vezető házhozszállító cég

Az osztrák gyökerű Gebrüder Weiss magyar leányvállalatának ügyvezető igazgatója, Varga Bálint bejelentette, hogy a cég Budapest, Győr, Pécs, Zalaegerszeg és Szeged belvárosában elektromos meghajtású furgonokra vált, várhatóan a jövő év elejétől. Azért nem korábban, mert ahogy az ügyvezető mondta, várakozásaik szerint a Fiat és a Ford az év végére dobhatja piacra azokat az elektromos furgonjait, amelyek a cég számára már megfelelő, 150 kilométeres hatótávot biztosítani tudják. Ez az a minimális távolság, amelyet egy furgonnak megrakottan és akár téli hidegben is bírnia kell ahhoz, hogy a városi házhoz szállításban használni lehessen.

A vállalat magyarországi fejlesztéseit egyébként a járvány alatt nagyon megugró online kiskereskedelmi forgalom, vagyis a kisebb és közepes méretű küldemények forgalmi növekedése alapozta meg. Ahogy Varga Bálint mondta, a GKI piackutató felmérése alapján a magyar online kiskereskedelmi piacon 2019-hez képest tavaly 50 százalékos volt a növekedés, a Gebrüder Weiss-nél pedig 80 százalékos ugrást mértek, és továbbra is növekedést jeleznek előre.

A cég komplett logisztikai szolgáltató, és a nagyobb tömegű árufuvarozás a fő profilja, de ahogy az ügyvezető mondta, a nagyobb méretű kiskereskedelmi termékek (háztartási gépek, kerékpárok és hasonlók) házhoz szállítása olyan nagy piaci lehetőséget mutat, hogy ez volt az egyik fő oka az itteni fejlesztéseknek.

A cég jelenleg három területi egységre osztva kezeli a magyarországi forgalmát, de már június elején megnyit két új telephelyet (Zalaegerszegen és Pécsett), illetve az év végén vagy a jövő év elején Szegedre is belép. Ezzel megduplázza, hat régióra növeli a jelenlétét, és mind a hat központban teljes szolgáltatási palettát épít ki. Az online trendekre reagálva mind a hat régióban lesz átadás-átvételi pont is, ahol a vevők a megrendelt árukat átvehetik.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat elektromos furgon furgon Gebrüder Weiss üvegház Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.