Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. május 5. 11:00 Vállalat

Kivonja a magyar belvárosokból a környezetszennyező furgonokat az egyik vezető házhozszállító cég

Az osztrák gyökerű Gebrüder Weiss magyar leányvállalatának ügyvezető igazgatója, Varga Bálint bejelentette, hogy a cég Budapest, Győr, Pécs, Zalaegerszeg és Szeged belvárosában elektromos meghajtású furgonokra vált, várhatóan a jövő év elejétől. Azért nem korábban, mert ahogy az ügyvezető mondta, várakozásaik szerint a Fiat és a Ford az év végére dobhatja piacra azokat az elektromos furgonjait, amelyek a cég számára már megfelelő, 150 kilométeres hatótávot biztosítani tudják. Ez az a minimális távolság, amelyet egy furgonnak megrakottan és akár téli hidegben is bírnia kell ahhoz, hogy a városi házhoz szállításban használni lehessen.

A vállalat magyarországi fejlesztéseit egyébként a járvány alatt nagyon megugró online kiskereskedelmi forgalom, vagyis a kisebb és közepes méretű küldemények forgalmi növekedése alapozta meg. Ahogy Varga Bálint mondta, a GKI piackutató felmérése alapján a magyar online kiskereskedelmi piacon 2019-hez képest tavaly 50 százalékos volt a növekedés, a Gebrüder Weiss-nél pedig 80 százalékos ugrást mértek, és továbbra is növekedést jeleznek előre.

A cég komplett logisztikai szolgáltató, és a nagyobb tömegű árufuvarozás a fő profilja, de ahogy az ügyvezető mondta, a nagyobb méretű kiskereskedelmi termékek (háztartási gépek, kerékpárok és hasonlók) házhoz szállítása olyan nagy piaci lehetőséget mutat, hogy ez volt az egyik fő oka az itteni fejlesztéseknek.

A cég jelenleg három területi egységre osztva kezeli a magyarországi forgalmát, de már június elején megnyit két új telephelyet (Zalaegerszegen és Pécsett), illetve az év végén vagy a jövő év elején Szegedre is belép. Ezzel megduplázza, hat régióra növeli a jelenlétét, és mind a hat központban teljes szolgáltatási palettát épít ki. Az online trendekre reagálva mind a hat régióban lesz átadás-átvételi pont is, ahol a vevők a megrendelt árukat átvehetik.

Vállalat elektromos furgon furgon Gebrüder Weiss üvegház Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Jandó Zoltán
2022. november 30. 04:34 Pénz, Vállalat

Jelentősen drágulhatnak a magyar szállodák, kérdés, mi lesz a vendégekkel

Nagyon durva költségnövekedéssel szembesültek a szállodák. Sokan bezárnak, így szűkül a kínálat, ami a többieknek teret nyithat az áremelésre. Kérdés, meddig lesz, aki kifizesse.

Hajdu Miklós
2022. november 28. 18:28 Vállalat

Egyre több jel utal arra, hogy a kínai CATL akkumulátorgyár és a BMW együttműködik Debrecenben

A BMW nyáron letette debreceni gyárának alapkövét, majd kisvártatva a kínai CATL hatalmas beruházást jelentett be. A napokban ismét a BMW lépett, a bajor vállalat ugyanis akkumulátorok összeszerelésére alkalmas üzemmel egészíti ki debreceni beruházását.

Stubnya Bence
2022. november 28. 14:28 Támogatói tartalom, Vállalat

Ígéretes eredményekkel zárult a négynapos munkahét eddigi legnagyobb magyarországi kísérlete

Javult a hatékonysága és a munka-magánélet egyensúllyal való elégedettsége a Telekom dolgozóinak, akik négynapos munkahétre álltak át. Februártól a résztvevők számát duplázva folytatódik a tesztidőszak.

Fontos

Hajdu Miklós
2022. december 2. 12:11 Világ

Fagyhalálra ítélné Putyin az ukrán városlakókat, folyamatos tűz alatt tartják az oroszok a civilek energiaellátását

Fél évbe is beletelhet, mire sikerül helyreállítani az ukrán energetikai infrastruktúrát, ami folyamatos orosz támadás alatt áll.

Bucsky Péter Buzder Gábor
2022. december 2. 09:57 Pénz, Támogatói tartalom

Felével csökkenhet a ház vagy lakás rezsije energetikai felújítással

Kevesen döntenek az energetikai korszerűsítés mellett, pedig akár 60-80 százalékos energiamegtakarítást is el lehet érni vele.

Torontáli Zoltán
2022. december 2. 09:04 Világ

Németország sokkal több unión kívülről érkező bevándorlót szeretne

A munkaerőhiány egyre jobban visszaveti a gazdaságot, és az unión belüli bevándorlók-átköltözők nincsenek elegen a probléma enyhítésére.