Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. május 8. 17:09 Vállalat, Világ

Kapar a Skoda a vevőkért, most 2,8 millió forinttal csökkenthető az Octavia ára Csehországban

A Skoda csehországi újraindulása jó ízelítőt ad abból, hogy a padlóra jutott gyártóknak milyen kedvezményeket kell adniuk, ha a járvány okozta gazdasági visszaesésben is értékesíteni szeretnének.

Csehországban május 4-től nyitottak ki újra az autószalonok, és a társaság most indított, Restart nevű programja elsősorban azt célozza, hogy a leállás alatt beragadt új és használt autókat kiszórják. Március második felében és áprilisban a cseh sajtó szerint a tervekhez képest 4 ezer eladatlan autó maradt a szalonokban, főleg Fabia, Scala, Karoq, Kamiq és Octavia.

A marketing egyik lényeges eleme, hogy az eleve alacsonyabbra tett vételárból a használtautó-beszámításnál (a beszámított összegen felül) még 30 ezer korona, azaz durván 400 ezer forint árengedményt adnak, és ezt össze lehet még kötni egy kamatmentes lízingkonstrukcióval is (ebben persze megvan az a trükk, hogy a Skoda banki partnerével kell szerződni).

Mindenesetre a Skoda marketingje (amit illik némi óvatossággal értelmezni) azt állítja, hogy ha az összes jelenlegi kedvezményt összeadják, akkor egy Octavia ára 2,8 millió forinttal, a Karoq ára 1,5 millióval, a Fabia ára pedig durván 1 millióval csökkenthető.

A használt Skodákat szintén erősen akciózzák, mert azokból is rengeteg maradt meg a válság miatt, de ezeknél az árengedmények már nem ilyen mértékűek.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkSzárnyal a Dacia, a Skodánál teljesen kiakadtak, hogy a román márkával kellene versenyezniükGyőzelmi jelentés érkezett Bukarestből, miközben áll a bál Prágában. Nagyon megy a román autópiac és a Dacia is, a Skoda viszont elégedetlen azzal a szereppel, amibe a VW megpróbálja belekényszeríteni.

Vállalat Világ akció Csehország koronavírus Octavia Skoda Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2023. január 30. 04:34 Élet, Vállalat

Hiánycikk lett a fagyasztóláda, az árstopolt húsok felhalmozásának eszköze

A cukrot fel lehet polcozni a kamrában, de hova tegye az ember a csirkemellet? A fagyasztóláda ma a magyar vásárlók slágerterméke.

Jandó Zoltán
2023. január 29. 04:34 Adat, Vállalat

Százmilliárdokat költenek, hogy újra legyen értelme a lakossági napelemeknek, de ez sem elég

Nagyon látványosan pörög fel a hazai villamosenergia-hálózat fejlesztése, de a kormányon múlik, hogy meddig blokkolják a háztartási napelempiacot.

Fabók Bálint
2023. január 27. 04:34 Pénz, Vállalat

Kis alföldi faluból indult, ma már százezrek előtt villog Ferrarijaival a legkülöncebb magyar multimilliárdos

Top 50-es magyar milliárdos még nem engedte be annyira a nyilvánosságot a magánéletébe, mint az életéről milliós nézettségű videókat posztoló Jákob Zoltán.

Fontos

Hajdu Miklós
2023. január 29. 15:35 Tech

A techcégek válsága közben alakíthatja át az internetes kereséseket a ChatGPT

A Microsoftot és a Google-t is lépéskényszerbe hozta a ChatGPT megjelenése, miközben tízezreket bocsátanak el.

Stubnya Bence
2023. január 28. 15:45 Adat

Visszaesett a megújulók aránya az uniós energiafogyasztásban, de a számokat a tűzifaégetés is nagyon torzítja

2021-ben először fordult elő, hogy csökkent a megújulók aránya az uniós energiafogyasztáson belül. A számokat viszont jelentősen torzítja a biomassza felhasználása, amivel más bajok is vannak klímaszempontból.

Stubnya Bence
2023. január 28. 04:34 Podcast

A magyarok túlnyomó többsége konkrétan meg tudja mondani, hogy mit tenne a fenntarthatóbb életmódért

Van remény arra vonatkozóan, hogy ki tudjunk alakítani egy kisebb környezetterheléssel járó társadalmi működésmódot - mondta Varga Attila a G7 Podcast e heti adásában.