Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. május 8. 17:09 Vállalat, Világ

Kapar a Skoda a vevőkért, most 2,8 millió forinttal csökkenthető az Octavia ára Csehországban

A Skoda csehországi újraindulása jó ízelítőt ad abból, hogy a padlóra jutott gyártóknak milyen kedvezményeket kell adniuk, ha a járvány okozta gazdasági visszaesésben is értékesíteni szeretnének.

Csehországban május 4-től nyitottak ki újra az autószalonok, és a társaság most indított, Restart nevű programja elsősorban azt célozza, hogy a leállás alatt beragadt új és használt autókat kiszórják. Március második felében és áprilisban a cseh sajtó szerint a tervekhez képest 4 ezer eladatlan autó maradt a szalonokban, főleg Fabia, Scala, Karoq, Kamiq és Octavia.

A marketing egyik lényeges eleme, hogy az eleve alacsonyabbra tett vételárból a használtautó-beszámításnál (a beszámított összegen felül) még 30 ezer korona, azaz durván 400 ezer forint árengedményt adnak, és ezt össze lehet még kötni egy kamatmentes lízingkonstrukcióval is (ebben persze megvan az a trükk, hogy a Skoda banki partnerével kell szerződni).

Mindenesetre a Skoda marketingje (amit illik némi óvatossággal értelmezni) azt állítja, hogy ha az összes jelenlegi kedvezményt összeadják, akkor egy Octavia ára 2,8 millió forinttal, a Karoq ára 1,5 millióval, a Fabia ára pedig durván 1 millióval csökkenthető.

A használt Skodákat szintén erősen akciózzák, mert azokból is rengeteg maradt meg a válság miatt, de ezeknél az árengedmények már nem ilyen mértékűek.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkSzárnyal a Dacia, a Skodánál teljesen kiakadtak, hogy a román márkával kellene versenyezniükGyőzelmi jelentés érkezett Bukarestből, miközben áll a bál Prágában. Nagyon megy a román autópiac és a Dacia is, a Skoda viszont elégedetlen azzal a szereppel, amibe a VW megpróbálja belekényszeríteni.

Vállalat Világ akció Csehország koronavírus Octavia Skoda Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Váczi István
2020. augusztus 13. 10:16 Vállalat

Nem lesz többé Kína a világ gyára

Úgy tűnik, részben célt ér Donald Trump amerikai elnök Kínával szembeni politikája, sikerül meggyengíteni az ázsiai nagyhatalom pozícióit a telefonok és számítástechnikai eszközök gyártásában.

Jandó Zoltán
2020. augusztus 12. 10:21 Közélet, Vállalat

Egy forintot alkudott az MNB a festményekből, amiket 165 millióért vesz

A négy, közelmúltban megrendelt grandiózus szobor után ezúttal 17 Bak Imre-festményt szerez be a jegybanki tulajdonban lévő MNB-Ingatlan Kft.

Torontáli Zoltán
2020. augusztus 11. 14:39 Adat, Vállalat

Fél év alatt olcsóbb lett a bevásárlásunk a Lidlben és az Aldiban

A két diszkontlánc árazása az alapvető élelmiszereknél annyira minimális eltéréseket mutat, hogy néha az volt az érzésünk, ez nem is két cég, hanem egy.

Fontos

Kasnyik Márton
2020. augusztus 14. 12:02 Adat

Történelmi léptékben dobta hanyatt a magyar gazdaságot a covid

Nem kell kétségbeesni a borzasztó szám láttán, de rossz jel, hogy a szegényebb uniós tagországok közül Magyarországon zuhant a legnagyobbat a GDP.

Fabók Bálint
2020. augusztus 13. 17:40 Világ

Egészen felemelő, ahogy a belarusz tüntetők szembenéznek a brutális erőszakkal

Az embereket elrabló vagy nyíltan kínzó karhatalom tehetetlen a tüntetéseket immár domináló, virágokat osztogató fehér ruhás nőkkel szemben, akikhez egyre többen csatlakoznak.

Bucsky Péter
2020. augusztus 13. 06:50 Közélet

Kétmilliárdos profitot pumpálhatott Szlovéniába a magyar lélegeztetőgép-vásárlás

A beszerzés nem volt se gyors, se minőségi, viszont a pénz egy olyan céghez került, amely nagyon kedves a Fidesz szövetségesének.