Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. május 8. 17:09 Vállalat, Világ

Kapar a Skoda a vevőkért, most 2,8 millió forinttal csökkenthető az Octavia ára Csehországban

A Skoda csehországi újraindulása jó ízelítőt ad abból, hogy a padlóra jutott gyártóknak milyen kedvezményeket kell adniuk, ha a járvány okozta gazdasági visszaesésben is értékesíteni szeretnének.

Csehországban május 4-től nyitottak ki újra az autószalonok, és a társaság most indított, Restart nevű programja elsősorban azt célozza, hogy a leállás alatt beragadt új és használt autókat kiszórják. Március második felében és áprilisban a cseh sajtó szerint a tervekhez képest 4 ezer eladatlan autó maradt a szalonokban, főleg Fabia, Scala, Karoq, Kamiq és Octavia.

A marketing egyik lényeges eleme, hogy az eleve alacsonyabbra tett vételárból a használtautó-beszámításnál (a beszámított összegen felül) még 30 ezer korona, azaz durván 400 ezer forint árengedményt adnak, és ezt össze lehet még kötni egy kamatmentes lízingkonstrukcióval is (ebben persze megvan az a trükk, hogy a Skoda banki partnerével kell szerződni).

Mindenesetre a Skoda marketingje (amit illik némi óvatossággal értelmezni) azt állítja, hogy ha az összes jelenlegi kedvezményt összeadják, akkor egy Octavia ára 2,8 millió forinttal, a Karoq ára 1,5 millióval, a Fabia ára pedig durván 1 millióval csökkenthető.

A használt Skodákat szintén erősen akciózzák, mert azokból is rengeteg maradt meg a válság miatt, de ezeknél az árengedmények már nem ilyen mértékűek.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkSzárnyal a Dacia, a Skodánál teljesen kiakadtak, hogy a román márkával kellene versenyezniükGyőzelmi jelentés érkezett Bukarestből, miközben áll a bál Prágában. Nagyon megy a román autópiac és a Dacia is, a Skoda viszont elégedetlen azzal a szereppel, amibe a VW megpróbálja belekényszeríteni.

Vállalat Világ akció Csehország koronavírus Octavia Skoda Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Váczi István
2020. október 29. 10:10 Vállalat

Rekordokat dönt a teherhajók új királya

Szerencsés időben állt szolgálatba a francia CMA CGM új zászlóshajója, a konténerhajós cégek alig bírják kapacitással a fuvarfeladatokat.

Hajdu Miklós
2020. október 28. 17:02 Vállalat

Meglepően jó negyedévet zárt a Fiat-Chrysler csoport

Kár volt aggódni tavasszal az autóiparért, a válság ellenére sem tűntek el az autóvásárlók.

Váczi István
2020. október 27. 14:41 Vállalat

Hasít idén Európa legnagyobb kamionos cége

A német és a brit közúti teherforgalom is meghaladja a járvány előtti szintet, a litván Girteka pedig idén 10 százalékos növekedéssel számol.

Fontos

Kasnyik Márton
2020. október 29. 17:38 Világ

Trump új főbírója mögött egy ultrakonzervatív mozgalom több évtizedes munkájának végső diadala van

Elérte hosszú ideje forralt célját egy nyilvánosságot kerülő konzervatív érdekcsoport. De olyan eszközökkel, amelyek az egész intézményt bedönthetik.

Fabók Bálint Jandó Zoltán
2020. október 29. 06:40 Közélet

Ismerőseinek és saját érdekeltségeinek játszott át közpénzt az úszó vb-s cég körözött vezetője

A Bp2017 kiperelt szerződéslistája betekintést enged abba, hogy az adófizetői pénzek hogyan gazdagítanak egy állami vezetőt és környezetét.

Bucsky Péter
2020. október 28. 06:45 Adat

Az autózás lett a koronavírus nyertese Magyarországon

Míg a közösségi közlekedésben az utasok harmada eltűnt, a közúti járműforgalom már a járvány előtti szinten van - sose közlekedtünk még olyan szennyezően, mint most.