Hírlevél feliratkozás
László Pál
2020. december 16. 14:23 Podcast, Támogatói tartalom

Lehet a HR digitális, az iroda pedig munkaállomás helyett közösségi tér

A pandémia felgyorsította a digitális átállást a bankszektorban is, inkább a lehetőséget látom benne, mintsem a kihívást – mondja a G7 podcast következő adásában Csoknyai-Horváth Gabriella, az OTP Bank HR szakterületi vezetője.

A G7 podcast legújabb adásának témája a HR trendek és a digitalizáció kapcsolata.

A G7 podcast vendégei:

Majoros Gábor – az SAP SuccessFactors üzletágvezetője

Csoknyai-Horváth Gabriella – OTP Bank HR szakterületi vezető, tehetség bevonzás és karriermenedzsment terület

Majoros Gábor, az SAP SuccessFactors magyarországi üzletágvezetője szerint HR szempontból valóban kihívás a mostani helyzet, de azok a vállalatok mindenképp előnyben voltak, akik már a pandémia előtt megkezdték üzleti és HR folyamataik digitalizálását. „A világ legnagyobb felhőalapú HR megoldását, az SAP SuccessFactors-t 160 millió felhasználó használja világszerte, és nagy büszkeségünk, hogy magyarországi üzemeltetési központban, több száz fejlesztővel, innen Budapestről szolgáljuk ki mind a 7000 ügyfelet globálisan, köztük az OTP-t is, akik HR területen már évek óta élen járnak az innovációban” – tette hozzá Majoros Gábor. Mint elmondta, a HR digitális platformokra ültetése hasonlóan zajlik, mint bármilyen más üzleti területé. Ha a banki hasonlatnál maradunk, akkor az a cél, hogy a munkavállalóknak pont olyan kényelmes, felhasználóbarát és észrevétlenül a hétköznapokba épülő élmény lehessen a HR ügyeik intézése, mint a mobilbankolás az ügyfeleknek.

A SuccessFactors megoldás a HR teljes területét lefedi, egy kolléga beléptetésétől egészen a kilépésig. A rendszer a toborzást, az új kollégák beilleszkedését segítő megoldásoktól kezdve, a tanulási-fejlesztési folyamatokon, tréningek szervezésén, karrierutak menedzselésén át a teljesítményértékelésig, visszajelzési rendszerek kiépítéséig minden szakaszban a HR keze alá dolgozik mesterséges intelligenciával megtámogatott szoftverekkel. Majoros Gábor kiemelte, hogy a repetatív adminisztrációs folyamatokat azért fontos automatizálni, hogy a HR az igazi értéket jelentő feladatokkal foglalkozhasson: a munkavállalók lojalitásának erősítésén és a munkavállalói élmény fokozásán.

Csoknyai-Horváth Gabriella elmondta, hogy a SuccessFactors különböző moduljainak használata a HR területen már évek óta elkezdődött az OTP Banknál, illetve egyéb üzleti területeken is stratégiai kérdés a digitális transzformáció, amely évek óta zajlik. „A pandémiás helyzetet mi nem nyomásként éltük meg, inkább lehetőségként a digitális képességek erősítésére.” A HR és az egyéb rendszerek megfelelő digitalizáltsága sokat segített abban, hogy az OTP-nek sikerült mintegy 5000 munkatársat két hét alatt home office-ra átállítani még a vírus betörésekor, és az ügyfelek nagy része is gyorsan váltott a bankfióki ügyintézésről az online felületekre. Szinte órák alatt kellett megoldani a fizetési moratóriumra való átállást. Gyors reagálásra volt szükség a fióki és ügyfélszolgálati kollégák felkészítésében is.

Csoknyai-Horváth Gabriellától megtudtuk, hogy további digitális fejlesztéseket és bővítéseket tervez a HR területen az OTP Bank, ugyanakkor fontosnak tartja megtalálni az egyensúlyt, hogy mi az a tevékenység, amit gyorsan és pontosan át lehet ültetni digitális platformokra, ezzel növelve a  hatékonyságot, és mi az, amit továbbra is személyes kapcsolatokra alapozva kell működtetni a jövőben, hiszen az emberi kapcsolatok és a személyes jelenlét nagyon fontos a munkahelyen is. Véleménye szerint az irodákat a továbbiakban kevésbé munkaállomásként, mint inkább közösségi terekként fogjuk használni, a közös ötletelések fontos színhelyei lesznek majd.

Kövesd a G7 Beszélgetéseket Spotify-on, iTunes-on, Overcaston vagy bármelyik podcast-appon.

A podcast elkészítését az SAP Hungary támogatta.

Podcast Támogatói tartalom Olvasson tovább a kategóriában

Podcast

Stubnya Bence
2021. április 10. 06:58 Podcast

A legjobb iskolai teljesítmény sem hoz annyi vagyont, mint az öröklés

G7 Podcast! A magas jövedelem mellett a szülők vagyona is komoly előnyt ad az életben a fiataloknak. Hogy mekkorát, arról Darvas Zsolttal beszélgettünk az új kutatása alapján.

Stubnya Bence
2021. április 3. 07:51 Podcast

A keleti multik ugyanarra használnak minket, mint a nyugatiak

Összeszerelést igen, kutatás-fejlesztést nem, vagy csak elenyésző mértékben hoznak ide a régióban befektető feltörekvő piaci cégek. A G7 Podcast vendége Szunomár Ágnes.

Stubnya Bence
2021. március 27. 06:57 Podcast

Ha nem kezdjük el energetikailag is felújítani az otthonainkat, esélytelenek a 2050-es klímacélok

A lakosság 3000 milliárd forintot költött felújításra az elmúlt öt évben, de csak a pénz fele hozott energiamegtakarítást is. Koritár Zsuzsanna a G7 Podcast e heti vendége.

Fontos

Torontáli Zoltán
2021. április 9. 06:25 Adat

Nagyítóval kell keresni az árkülönbséget az Aldi, a Lidl és a Penny Market között

Tizennégy hónapja vásárolunk a diszkontokban, de most tényleg feltehetjük a kérdést: van bármi különbség a három lánc között? És hogyan állnak a Tescóhoz képest?

Avatar
2021. április 8. 17:05 Világ

Merkel visszavonulása után akár fel is értékelődhet Magyarország szerepe

Az idei választások után új kormánykoalíció jön, és a Danube Capital elemzése szerint az új korszakban, illetve a járvány hatására akár még vonzóbbak is lehetünk a német ipar számára.

Fabók Bálint
2021. április 8. 06:03 Vállalat

Európa egyik leggyorsabban növekvő cége lett a kisvárdai kick-box-bajnok családi vállalkozása

A független mobilokat áruló FirstPhone egy telítettnek hitt piacon találta meg a rést, rohamtempóban nő, és már 34 üzlete van.