Hírlevél feliratkozás
Forint Ferenc
2020. augusztus 28. 15:43 Fizetett hirdetés

Készül a második hullámra az OTP

Szeptember elsejétől az ügyfeleknek kötelező lesz maszkot hordani az OTP Bank fiókjaiban

Készül a második hullámra az OTP, elővigyázatosságból kötelezővé teszik az ügyfelek számára az eddig csak ajánlott, szájat, orrot eltakaró védőeszköz – maszk, sál vagy kendő – használatát az OTP fiókjaiban a felnőttek és a 6 évesnél idősebb gyermekek részére.

Már korábban is jó példával járt elöl a legnagyobb magyar bank, tavasszal több ezer, fiókokban dolgozó kollégát teszteltettek le a koronavírusra, és plexiüvegekkel, kézfertőtlenítővel, gyakoribb takarítással védekeznek. Emellett folyamatosan ösztönzik az ügyfeleiket, hogy lehetőség szerint a biztonságosabb és gyorsabb online ügyintézést válasszák. Ez annyira jól sikerült, hogy a járvány kitörése óta átlagosan negyedével csökkent a személyes, fiókokban történő ügyintézést választók száma, azaz rövid idő alatt az OTP korábban fiókokat felkereső ügyfeleinek 25 százaléka váltott át az online csatornákra bankügyeinek intézéséhez.

A banknak itthon csaknem kétmillió olyan ügyfele van, akiknek jelentős része már a járvány előtt is rendszeresen használta az internetbankot és a mobilalkalmazást. Ehhez jön, hogy április-május folyamán

  •  például a mobilbanki csatornákra történő új regisztrációk heti száma 12%-kal nőtt, ami a veszélyhelyzeti időszak után is a magas szinten maradt.
  • összességében is 15 százalékkal több digitális tranzakciót hajtottak végre az ügyfelek
  • ez több tízezernyi új, online bankoló ügyfelet és a korábbihoz képest naponta több tízezer plusz tranzakciót jelentett
  • a postai csekkek SmartBankon keresztüli QR kóddal való fizetésénél +300%-os növekedést tapasztaltak.

A járványhelyzet ellenére zökkenőmentesen működött az utóbbi hónapokban a Magyarországon több mint 10 ezer, regionálisan pedig mintegy 40 ezer munkavállalót foglalkoztató bankcsoport. Ez köszönhető annak is, hogy rekordidő, mindössze két hét alatt álltak át az otthoni munkavégzésre, emellett június végéig több mint 3 milliárd forintot fordítottak védőeszközök, home office-hoz szükséges eszközök beszerzésére és adományokra, támogatásokra.

Az idei első fél év sem sikerült rosszul az OTP-nél, nem esett vissza sem cégek, sem a magánszemélyek hitelfelvételi kedve. A vállalati hitelek 16 százalékkal bővültek Magyarországon az egy évvel korábbihoz képest, csaknem ötödével nőttek a piaci alapú személyi hitelek is ugyanebben az időszakban, míg a lakáshitelek állománya 15 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Továbbra is erős az érdeklődés a babaváró hitelek iránt az OTP-nél, az első hat hónapban 132 milliárd forintra szerződtek le a banknál, amely az összes, mintegy 800 milliárd forintos piac legnagyobb szeletét, csaknem 40 százalékát adja.

(A cikk megjelenését az OTP Bank támogatta.)

Fizetett hirdetés koronavírus OTP Olvasson tovább a kategóriában

Fizetett hirdetés

Forint Ferenc
2020. szeptember 18. 17:25 Fizetett hirdetés

Az első Cégek Éjszakáját az online térben rendezik meg szeptemberben 24-én

Már nem kell sokat várni a rendhagyó karriernapra: 2020. szeptember 24-én 3D-s technika segítségével, virtuálisan nyílnak meg budapesti cégek kapui, hogy megmutassák igazi arc(ulat)ukat. A programok ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek – szeptember 15-től erre a Cégek Éjszakája virtuális platformján lehet sort keríteni.

Forint Ferenc
2020. március 25. 11:40 Fizetett hirdetés

Ezekre mindenképpen szükséged lesz a home office-hoz

Januárban, amikor Európában is felütötte a fejét a COVID-19 vagy más néven az új koronavírus, még nem sokan gondolták, hogy idáig jut a helyzet. Azóta globálissá vált a járvány, folyamatosan nő a betegek száma szinte mindenhol a világon, de különösen ott, ahol nem hozták meg a megfelelő óvintézkedéseket a vírus terjedésének megakadályozására, lassítására.

Forint Ferenc
2020. március 19. 13:05 Fizetett hirdetés

10 éves garanciacsomaggal csábít a Nissan!

A japán márka új crossovereihez jár a példátlanul hosszú garanciacsomag.

Fontos

Stubnya Bence
2020. október 17. 07:10 Podcast

Van, amiben már felzárkóztunk, de a 2020-as évek nagy kérdése, hogy a fenntarthatóságot is elérjük-e

A mai G7 podcastban a jövő héten megjelenő, idén 30 éves Társadalmi Riport új számáról beszélgetünk Tóth István Györggyel, a kötet egyik szerkesztőjével.

Stubnya Bence
2020. október 16. 06:47 Közélet

Készültek az új korszakra, de most ismét minden megváltozik a lakáspiacon

Az országos 5 százalékos lakásáfa kigolyózhatja a rozsdaövezeti projekteket. Nincs még minden veszve, de olyan népszerűek nem lesznek, mint amire eddig számíthattunk.

Jandó Zoltán
2020. október 15. 06:57 Adat, Vállalat

Kormányközeli cégeknél landol a magyar reklámpénzek harmada

A Facebook és a Google a NER nyomába sem ér a reklámpiacon, amelynek olyan szegmense is van, ahol a Fidesz-közeli szereplők részesedése az 50 százalékot is meghaladja.