Hírlevél feliratkozás
Forint Ferenc
2020. augusztus 28. 15:43 Fizetett hirdetés

Készül a második hullámra az OTP

Szeptember elsejétől az ügyfeleknek kötelező lesz maszkot hordani az OTP Bank fiókjaiban

Készül a második hullámra az OTP, elővigyázatosságból kötelezővé teszik az ügyfelek számára az eddig csak ajánlott, szájat, orrot eltakaró védőeszköz – maszk, sál vagy kendő – használatát az OTP fiókjaiban a felnőttek és a 6 évesnél idősebb gyermekek részére.

Már korábban is jó példával járt elöl a legnagyobb magyar bank, tavasszal több ezer, fiókokban dolgozó kollégát teszteltettek le a koronavírusra, és plexiüvegekkel, kézfertőtlenítővel, gyakoribb takarítással védekeznek. Emellett folyamatosan ösztönzik az ügyfeleiket, hogy lehetőség szerint a biztonságosabb és gyorsabb online ügyintézést válasszák. Ez annyira jól sikerült, hogy a járvány kitörése óta átlagosan negyedével csökkent a személyes, fiókokban történő ügyintézést választók száma, azaz rövid idő alatt az OTP korábban fiókokat felkereső ügyfeleinek 25 százaléka váltott át az online csatornákra bankügyeinek intézéséhez.

A banknak itthon csaknem kétmillió olyan ügyfele van, akiknek jelentős része már a járvány előtt is rendszeresen használta az internetbankot és a mobilalkalmazást. Ehhez jön, hogy április-május folyamán

  •  például a mobilbanki csatornákra történő új regisztrációk heti száma 12%-kal nőtt, ami a veszélyhelyzeti időszak után is a magas szinten maradt.
  • összességében is 15 százalékkal több digitális tranzakciót hajtottak végre az ügyfelek
  • ez több tízezernyi új, online bankoló ügyfelet és a korábbihoz képest naponta több tízezer plusz tranzakciót jelentett
  • a postai csekkek SmartBankon keresztüli QR kóddal való fizetésénél +300%-os növekedést tapasztaltak.

A járványhelyzet ellenére zökkenőmentesen működött az utóbbi hónapokban a Magyarországon több mint 10 ezer, regionálisan pedig mintegy 40 ezer munkavállalót foglalkoztató bankcsoport. Ez köszönhető annak is, hogy rekordidő, mindössze két hét alatt álltak át az otthoni munkavégzésre, emellett június végéig több mint 3 milliárd forintot fordítottak védőeszközök, home office-hoz szükséges eszközök beszerzésére és adományokra, támogatásokra.

Az idei első fél év sem sikerült rosszul az OTP-nél, nem esett vissza sem cégek, sem a magánszemélyek hitelfelvételi kedve. A vállalati hitelek 16 százalékkal bővültek Magyarországon az egy évvel korábbihoz képest, csaknem ötödével nőttek a piaci alapú személyi hitelek is ugyanebben az időszakban, míg a lakáshitelek állománya 15 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Továbbra is erős az érdeklődés a babaváró hitelek iránt az OTP-nél, az első hat hónapban 132 milliárd forintra szerződtek le a banknál, amely az összes, mintegy 800 milliárd forintos piac legnagyobb szeletét, csaknem 40 százalékát adja.

(A cikk megjelenését az OTP Bank támogatta.)

Fizetett hirdetés koronavírus OTP Olvasson tovább a kategóriában

Fizetett hirdetés

Forint Ferenc
2020. december 27. 10:20 Fizetett hirdetés

Lassult a dohányzásról való leszokás üteme a világban

A húsz évvel ezelőtti állapothoz képest változatlanul 1,1 milliárd ember dohányzik - írja idei jelentésében a Knowledge-Action-Change nevű nemzetközi civil szervezet, amely 2018 után másodszor számolt be a dohányzással kapcsolatos ártalomcsökkentési kezdeményezések helyzetéről. A GSTHR nevű jelentés saját meghatározása szerint a Harm Reduction International nevű NGO évente kiadott anyagának mintájára készül[g7_note]GSTHR: Global State of Tobacco Harm Reduction[/g7_note].

Forint Ferenc
2020. december 23. 09:49 Fizetett hirdetés

Kórházakat, oktatási intézményeket támogat az OTP Bank csaknem 200 millió forinttal

A Humanitás Szociális Alapítvány közreműködésével közel 200 millió forintot fordít jótékony célú eszközvásárlásra az OTP Bank.

Forint Ferenc
2020. december 18. 13:03 Fizetett hirdetés

Függőség vagy napi rutin? – Gondoljuk újra rossz szokásainkat!

Berögzült, káros szokásainkon változtatni nem egyszerű, de ha van hozzá megfelelő tájékozottság, motiváció és bátorság, akkor nincs lehetetlen!

Fontos

Stubnya Bence
2021. január 20. 06:54 Vállalat

Már a februári minimálbér-emelést is veszélyezteti a tárgyalási patthelyzet

Közel van egymáshoz a munkaadói és a munkavállalói szervezetek ajánlata, mégsem tudtak eddig megegyezni az emelés mértékéről.

Fabók Bálint
2021. január 19. 06:56 Közélet

Milliárdos cégek tömeges összeomlása mutatja, hogyan lophattak szét egy állami programot

Rendszerszintű visszaélések ritkán válnak annyira egyértelművé, mint a kulturális tao-támogatások esetén. Hogyan uraltak le visszás cégek egy egész szektort?

Hajdu Miklós
2021. január 18. 06:32 Közélet

A beoltások felpörgetését tényleg nem a magyar ellátórendszer kapacitásai nehezítik

Ha a számokat nézzük, az ellátórendszer korlátai nem látszanak, a szűk keresztmetszet egyelőre az, hogy nincs elég oltás, és sokan nem is akarják felvenni.