Hírlevél feliratkozás
Forint Ferenc
2020. augusztus 28. 15:43 Fizetett hirdetés

Készül a második hullámra az OTP

Szeptember elsejétől az ügyfeleknek kötelező lesz maszkot hordani az OTP Bank fiókjaiban

Készül a második hullámra az OTP, elővigyázatosságból kötelezővé teszik az ügyfelek számára az eddig csak ajánlott, szájat, orrot eltakaró védőeszköz – maszk, sál vagy kendő – használatát az OTP fiókjaiban a felnőttek és a 6 évesnél idősebb gyermekek részére.

Már korábban is jó példával járt elöl a legnagyobb magyar bank, tavasszal több ezer, fiókokban dolgozó kollégát teszteltettek le a koronavírusra, és plexiüvegekkel, kézfertőtlenítővel, gyakoribb takarítással védekeznek. Emellett folyamatosan ösztönzik az ügyfeleiket, hogy lehetőség szerint a biztonságosabb és gyorsabb online ügyintézést válasszák. Ez annyira jól sikerült, hogy a járvány kitörése óta átlagosan negyedével csökkent a személyes, fiókokban történő ügyintézést választók száma, azaz rövid idő alatt az OTP korábban fiókokat felkereső ügyfeleinek 25 százaléka váltott át az online csatornákra bankügyeinek intézéséhez.

A banknak itthon csaknem kétmillió olyan ügyfele van, akiknek jelentős része már a járvány előtt is rendszeresen használta az internetbankot és a mobilalkalmazást. Ehhez jön, hogy április-május folyamán

  •  például a mobilbanki csatornákra történő új regisztrációk heti száma 12%-kal nőtt, ami a veszélyhelyzeti időszak után is a magas szinten maradt.
  • összességében is 15 százalékkal több digitális tranzakciót hajtottak végre az ügyfelek
  • ez több tízezernyi új, online bankoló ügyfelet és a korábbihoz képest naponta több tízezer plusz tranzakciót jelentett
  • a postai csekkek SmartBankon keresztüli QR kóddal való fizetésénél +300%-os növekedést tapasztaltak.

A járványhelyzet ellenére zökkenőmentesen működött az utóbbi hónapokban a Magyarországon több mint 10 ezer, regionálisan pedig mintegy 40 ezer munkavállalót foglalkoztató bankcsoport. Ez köszönhető annak is, hogy rekordidő, mindössze két hét alatt álltak át az otthoni munkavégzésre, emellett június végéig több mint 3 milliárd forintot fordítottak védőeszközök, home office-hoz szükséges eszközök beszerzésére és adományokra, támogatásokra.

Az idei első fél év sem sikerült rosszul az OTP-nél, nem esett vissza sem cégek, sem a magánszemélyek hitelfelvételi kedve. A vállalati hitelek 16 százalékkal bővültek Magyarországon az egy évvel korábbihoz képest, csaknem ötödével nőttek a piaci alapú személyi hitelek is ugyanebben az időszakban, míg a lakáshitelek állománya 15 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Továbbra is erős az érdeklődés a babaváró hitelek iránt az OTP-nél, az első hat hónapban 132 milliárd forintra szerződtek le a banknál, amely az összes, mintegy 800 milliárd forintos piac legnagyobb szeletét, csaknem 40 százalékát adja.

(A cikk megjelenését az OTP Bank támogatta.)

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Fizetett hirdetés koronavírus OTP Olvasson tovább a kategóriában

Fizetett hirdetés

Forint Ferenc
2024. február 27. 11:48 Fizetett hirdetés

Így válasszunk kabátot, ha sikkesen szeretnénk öltözködni

A méret még mindig ugyanannyira lényeg, mint a funkcionalitás.

Forint Ferenc
2024. január 22. 17:01 Fizetett hirdetés

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Zajlik az előregisztráció az energiatárolóval kiegészített napelemes támogatásra.

Forint Ferenc
2023. december 18. 09:40 Fizetett hirdetés

Zsebre vágható aranyfedezet: ünnepeljen Mastercard Gold betéti kártyával!

Az OTP Mastercard Gold betéti kártya ideális eszköz ahhoz, hogy felejthetetlenné tegye az ünnepeket.

Fontos

Bucsky Péter
2024. május 3. 04:31 Adat, Közélet

Átformálta a lakáspiacot a kormány a sok százmilliárdos támogatásokkal

A legalább három gyermeket nevelőknél látványos a lakástulajdonosok arányának növekedése, a falvakban pedig fogyni kezdtek az üresen álló házak.

Mészáros R. Tamás
2024. május 2. 04:32 Világ

Egyre több az elektromos autó, egyre több a panasz is Kínában

A kínai vásárlók nagyobb hatótávolságot és jobb tölthetőséget várnak, nő az elektromos autókkal elégedetlenek aránya. Délkelet-Ázsiában ugyanakkor egyre jobban megy a biznisz a kínai gyártók számára.

Torontáli Zoltán
2024. május 1. 04:34 Élet, Vállalat

Hogyan lehet olcsóbb az Afrikából ideszállított eper, mint a magyar?

Az semmi, hogy a görög-spanyol-egyiptomi szamóca olcsóbb, mint a magyar, de lassan a német-holland-belga is az lesz, ha nem fejlesztjük sürgősen az ágazatot.