Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2019. október 7. 12:21 Élet

Kapszulás alkoholt dobott piacra egy whiskygyártó

Talán a kapszulás kávék népszerűsége ihlette, talán csak kísérletezni akarnak a fogyasztói ízléssel, mindenesetre meglepő újítással állt elő a skót Glenlivet whiskygyártó: ehető kapszulába csomagolt italt dobott piacra Nagy-Britanniában.

Az 1824-ben alapított főzde a szakmai körökben nemzetközi hírnévnek örvendő mixert, Alex Kratenát kérte fel három whiskyalapú koktél megalkotására, ezek kerültek a tengeri algából készített kapszulákba. Utóbbiakat a környezetet nem terhelő csomagolásokban utazó startup, a Notpla tervezte meg és gyártotta le. A Glenlivet Facebook-oldala szerint, ha a kapszulák az emberek emésztőrendszere helyett a szemétben kötnek ki, akkor négy-hat hét alatt bomlanak le.

Egy-egy kapszula 23 milliliternyi koktélt tartalmaz, vagyis ha valaki mind a hármat végigpróbálja, még akkor sem fog fejre állni. (Az alkoholtartalomról egyelőre nincs hír.) A cég azzal népszerűsíti a terméket, hogy annak köszönhetően nincs szükség pohárra, jégre és koktélkeverőre. Persze minden bizonnyal egyelőre egy kísérletről van szó, amellyel nem a whiskykoktélokat hagyományosan fogyasztó közönséget akarják átszoktatni a kapszulák csócsálására, hanem új, fiatal réteget szeretnének elérni.

A Glenlivet jó pár tulajdonváltást megélt már, az ezredforduló óta a francia Pernod Ricard-csoport tagja. Az utóbbi tavaly közel 9 milliárd euró árbevételt ért el, adózott eredménye pedig megközelítette az 1,6 milliárd eurót. A csoport közel 19 ezer embert foglalkoztat.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA fröccsnek annyi, ha ilyen tempóban tör előre az alkoholos ízesített szódaMegőrülnek az emberek az új italért, amely nem hizlal annyira, mint a sör vagy a bor.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet alkohol glenlivet kapszula whisky Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Lukács András
2024. április 17. 04:34 Élet

A kereslet visszafogásával érdemes csökkenteni az üzemanyagárakat

A kormány olcsóbb üzemanyagot szeretne, ám az élhető jövőt az szolgálná, ha ez azért valósulna meg, mert kevesebb benzinre és gázolajra van szükség.

Fontos

Elek Péter
2024. április 24. 04:35 Pénz

Olyan gazdagok a nyugdíjba vonuló amerikaiak, hogy azt még a forint is megérzi

Amerikai infláció: volt, van, lesz; és az emiatt magasan ragadó dollárkamatokhoz mérik minden más deviza hozamát - a forintét is.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.