Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2019. szeptember 27. 10:47 Élet

Segítenek elkerülni a repülővel utazók egyik rémálmát

A légi utasokat egyik leginkább megosztó kérdésben rukkolt elő innovációval a Japan Airlines: a foglalási rendszerében egy gyermek ikon jelenik meg az olyan székeknél, ahol két évnél fiatalabb gyermekkel utazó ül majd.

A BBC cikke szerint voltak, akik lelkesen fogadták az újítást. Rahat Ahmed kockázati tőkés Twitter-üzenetben üdvözölte a lépést, egyben felhívta a Qatar Airways figyelmét, hogy érdemes lenne adaptálnia a dolgot, hiszen amikor legutóbb velük utazott a 13 órás New York-Doha járaton, három síró kisgyermek is volt a közelében.

A hozzászólók között persze voltak olyanok, akik toleranciára intették, míg mások szerint felesleges ebből ügyet csinálni, egy jó fülhallgató a megoldás a problémára.

Ettől függetlenül kétségtelen, hogy sokak számára zavaró jelenségről van szó, nem véletlenül bukkannak fel időről-időre beszámolók ezzel kapcsolatban. Ha az előzetes információ alapján kevesebb konfliktus lesz a síró gyerekek miatt a fedélzeten, már megérte az újítás. (És lehet, hogy a fapadosoknak is megtetszik majd az ötlet, és meglátják benne a lehetőséget, hogy még több ember fizessen az ülőhely kiválasztásáért.)

A Japan Airlines azért taktikusan azt is egyértelművé tette, hogy nincs garancia a pontosságra. Például nem fog megjelenni az ikon olyan esetekben, ha utazásközvetítőn keresztül vette valaki a repülőjegyet, és az is felforgatja a viszonyokat, ha nem sokkal indulás előtt ki kell cserélni a repülőgépet.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEgyre több pluszpénzt sajtolnak ki belőlünk a fapados légitársaságokAz ülőhelyfoglalások és poggyászdíjak egyre nagyobb részét teszik ki a légitársaságok bevételeinek. A repülőjegy mellett az autó- és hotelbérlés is jól fial.

Élet Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Váczi István
2019. december 8. 13:00 Élet

Ehető kávéspoharakkal csökkentik a szemét mennyiségét

Az új-zélandi nemzeti légitársaság kísérletképpen olyan poharakban szolgálja fel a kávét járatain, amelyeket az ital elfogyasztását követően meg lehet enni.

Torontáli Zoltán
2019. december 8. 07:59 Élet, Világ

Hátba szúrás, zsugoriság és morális csőd miatt bukott el a nagy kísérlet

560 euró havonta, megkötés nélkül - jól hangzik, de a finn alapjövedelem-program egy nemes cél szürreálisan banális bukásával ért véget.

Torontáli Zoltán
2019. december 7. 12:29 Élet

A 40 órás munkahét csak az ipari forradalom rabszolgatartó rendszerének enyhébb formája

Miután sokszor bebizonyosodott, hogy kevesebbet dolgozni hatékonyabb, érdemes a kérdést történeti és pszichológiai összefüggésbe is helyezni.

Fontos

Bucsky Péter
2019. december 9. 06:58 Adat

Nagy üzlet a feketézéssel fertőzött bulinegyed, csak nem a kerületnek

Pár vendéglátóhely adja a bevétel és a nyereség felét, sok kisebb hely alig jelent be dolgozót a bulinegyedben. Az állam jól jár, a mellékhatásokat elviselő kerület bukik.

Váczi István
2019. december 7. 07:41 Élet

Mikor szabadulunk meg a füstokádó városi buszoktól?

Csak Budapestre négyféle szerződéstípussal érkeztek új buszok 2010 óta, de még így is rengeteg környezetszennyező jármű szállít utasokat, akárcsak sok vidéki városban.

Kasnyik Márton
2019. december 6. 06:59 Vállalat

Tíz évre az adófizetők nyakába rakták a NER-nagyvállalatok kockázatát

Piaci körülmények között nem bizonyított, politika-közeli vállalatok is sok tízmilliárd forint forráshoz jutnak az MNB legújabb programjában. Ennek vannak kockázatai.