Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2019. szeptember 27. 10:47 Élet

Segítenek elkerülni a repülővel utazók egyik rémálmát

A légi utasokat egyik leginkább megosztó kérdésben rukkolt elő innovációval a Japan Airlines: a foglalási rendszerében egy gyermek ikon jelenik meg az olyan székeknél, ahol két évnél fiatalabb gyermekkel utazó ül majd.

A BBC cikke szerint voltak, akik lelkesen fogadták az újítást. Rahat Ahmed kockázati tőkés Twitter-üzenetben üdvözölte a lépést, egyben felhívta a Qatar Airways figyelmét, hogy érdemes lenne adaptálnia a dolgot, hiszen amikor legutóbb velük utazott a 13 órás New York-Doha járaton, három síró kisgyermek is volt a közelében.

A hozzászólók között persze voltak olyanok, akik toleranciára intették, míg mások szerint felesleges ebből ügyet csinálni, egy jó fülhallgató a megoldás a problémára.

Ettől függetlenül kétségtelen, hogy sokak számára zavaró jelenségről van szó, nem véletlenül bukkannak fel időről-időre beszámolók ezzel kapcsolatban. Ha az előzetes információ alapján kevesebb konfliktus lesz a síró gyerekek miatt a fedélzeten, már megérte az újítás. (És lehet, hogy a fapadosoknak is megtetszik majd az ötlet, és meglátják benne a lehetőséget, hogy még több ember fizessen az ülőhely kiválasztásáért.)

A Japan Airlines azért taktikusan azt is egyértelművé tette, hogy nincs garancia a pontosságra. Például nem fog megjelenni az ikon olyan esetekben, ha utazásközvetítőn keresztül vette valaki a repülőjegyet, és az is felforgatja a viszonyokat, ha nem sokkal indulás előtt ki kell cserélni a repülőgépet.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEgyre több pluszpénzt sajtolnak ki belőlünk a fapados légitársaságokAz ülőhelyfoglalások és poggyászdíjak egyre nagyobb részét teszik ki a légitársaságok bevételeinek. A repülőjegy mellett az autó- és hotelbérlés is jól fial.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Lukács András
2024. április 17. 04:34 Élet

A kereslet visszafogásával érdemes csökkenteni az üzemanyagárakat

A kormány olcsóbb üzemanyagot szeretne, ám az élhető jövőt az szolgálná, ha ez azért valósulna meg, mert kevesebb benzinre és gázolajra van szükség.

Fontos

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.