Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2019. szeptember 27. 10:47 Élet

Segítenek elkerülni a repülővel utazók egyik rémálmát

A légi utasokat egyik leginkább megosztó kérdésben rukkolt elő innovációval a Japan Airlines: a foglalási rendszerében egy gyermek ikon jelenik meg az olyan székeknél, ahol két évnél fiatalabb gyermekkel utazó ül majd.

A BBC cikke szerint voltak, akik lelkesen fogadták az újítást. Rahat Ahmed kockázati tőkés Twitter-üzenetben üdvözölte a lépést, egyben felhívta a Qatar Airways figyelmét, hogy érdemes lenne adaptálnia a dolgot, hiszen amikor legutóbb velük utazott a 13 órás New York-Doha járaton, három síró kisgyermek is volt a közelében.

A hozzászólók között persze voltak olyanok, akik toleranciára intették, míg mások szerint felesleges ebből ügyet csinálni, egy jó fülhallgató a megoldás a problémára.

Ettől függetlenül kétségtelen, hogy sokak számára zavaró jelenségről van szó, nem véletlenül bukkannak fel időről-időre beszámolók ezzel kapcsolatban. Ha az előzetes információ alapján kevesebb konfliktus lesz a síró gyerekek miatt a fedélzeten, már megérte az újítás. (És lehet, hogy a fapadosoknak is megtetszik majd az ötlet, és meglátják benne a lehetőséget, hogy még több ember fizessen az ülőhely kiválasztásáért.)

A Japan Airlines azért taktikusan azt is egyértelművé tette, hogy nincs garancia a pontosságra. Például nem fog megjelenni az ikon olyan esetekben, ha utazásközvetítőn keresztül vette valaki a repülőjegyet, és az is felforgatja a viszonyokat, ha nem sokkal indulás előtt ki kell cserélni a repülőgépet.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEgyre több pluszpénzt sajtolnak ki belőlünk a fapados légitársaságokAz ülőhelyfoglalások és poggyászdíjak egyre nagyobb részét teszik ki a légitársaságok bevételeinek. A repülőjegy mellett az autó- és hotelbérlés is jól fial.

Élet Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Váczi István
2019. október 13. 12:39 Élet

A legtöbbet és legkevesebbet keresőket ugyanúgy fenyegeti a kiégés

Az ételfutárok azért güriznek túl sokat, hogy megéljenek, a multiknál dolgozó vezetők azért, hogy helyt álljanak a nemzetközi versenyben.

Kasnyik Márton
2019. október 12. 07:50 Élet

Egyszerre szükségszerű és elképzelhetetlen a két óra alatti maraton

Egy végtelenül szerény futó és egy különc milliárdos talált közös ügyet abban, hogy legyőzzék a futás egyik utolsó nagy kihívását. Frissítés: sikerült, 1:59:40.

Torontáli Zoltán
2019. október 11. 10:47 Élet, Világ

Óránként 3 ezer forintért mennyit innál egy bárban?

Rengeteg buktatót rejt az üzleti modell, de egy amerikai kocsma megpróbálkozik az óradíj alapú italárusítással.

Fontos

Hajdu Miklós
2019. október 12. 12:09 Közélet

Egymáshoz hasonló településeken sem hoznak több pénzt a fideszes polgármesterek

Akkor sem látszik, hogy a kormánypárti vezetésű önkormányzatok jobb anyagi körülmények között működnének, ha egymáshoz sok szempontból hasonló fideszes és a kormánypárton kívüli vezetésű településeket összemérve vizsgáljuk meg a kérdést.

Jandó Zoltán
2019. október 11. 16:00 Közélet, Vállalat

Tízmilliárdokat költött Borkai városában telkekre az Audi

Kifejezetten sokat áldozott az Audi azokra a korábbi szántókra, ahol később az autógyártó logisztikai központja épült fel.

Bucsky Péter
2019. október 11. 07:01 Közélet

Gazdagabbak a fideszes kerületek, de az ellenzékiek jobban gyarapodnak

Vagyonosabbak az önkormányzatok és jobban lehet keresni a kormánypárt által vezetett fővárosi kerületekben, de az ellenzékiek lakossága gyorsabban nő.