Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2019. szeptember 27. 10:47 Élet

Segítenek elkerülni a repülővel utazók egyik rémálmát

A légi utasokat egyik leginkább megosztó kérdésben rukkolt elő innovációval a Japan Airlines: a foglalási rendszerében egy gyermek ikon jelenik meg az olyan székeknél, ahol két évnél fiatalabb gyermekkel utazó ül majd.

A BBC cikke szerint voltak, akik lelkesen fogadták az újítást. Rahat Ahmed kockázati tőkés Twitter-üzenetben üdvözölte a lépést, egyben felhívta a Qatar Airways figyelmét, hogy érdemes lenne adaptálnia a dolgot, hiszen amikor legutóbb velük utazott a 13 órás New York-Doha járaton, három síró kisgyermek is volt a közelében.

A hozzászólók között persze voltak olyanok, akik toleranciára intették, míg mások szerint felesleges ebből ügyet csinálni, egy jó fülhallgató a megoldás a problémára.

Ettől függetlenül kétségtelen, hogy sokak számára zavaró jelenségről van szó, nem véletlenül bukkannak fel időről-időre beszámolók ezzel kapcsolatban. Ha az előzetes információ alapján kevesebb konfliktus lesz a síró gyerekek miatt a fedélzeten, már megérte az újítás. (És lehet, hogy a fapadosoknak is megtetszik majd az ötlet, és meglátják benne a lehetőséget, hogy még több ember fizessen az ülőhely kiválasztásáért.)

A Japan Airlines azért taktikusan azt is egyértelművé tette, hogy nincs garancia a pontosságra. Például nem fog megjelenni az ikon olyan esetekben, ha utazásközvetítőn keresztül vette valaki a repülőjegyet, és az is felforgatja a viszonyokat, ha nem sokkal indulás előtt ki kell cserélni a repülőgépet.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEgyre több pluszpénzt sajtolnak ki belőlünk a fapados légitársaságokAz ülőhelyfoglalások és poggyászdíjak egyre nagyobb részét teszik ki a légitársaságok bevételeinek. A repülőjegy mellett az autó- és hotelbérlés is jól fial.

Élet Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Torontáli Zoltán
2020. november 22. 06:53 Élet

Be fog érkezni -70 fokon a magyar oltóhelyre a koronavírus-vakcina, ha veszünk belőle

A mínusz 20 fokos szállítás majdhogynem mindennapos gyakorlat, és a mínusz 70 sem példa nélküli, de csak kis mennyiségben.

Torontáli Zoltán
2020. november 20. 10:30 Élet, Vállalat

Viszi a járvány a falusi patikákat is

Hiába próbálja a kormány már hosszú évek óta minden lehetséges adminisztratív eszközzel védeni a kis falusi patikákat, most furcsa módon épp a szabályok merevsége miatt kellett többnek is bezárnia.

Fabók Bálint
2020. november 18. 06:26 Élet

Az ápolók úgy érzik, a teljes bizonytalanságba taszították őket

Pont a világjárvány kellős közepén alakítják át gyökerestől a szakmát, és ez tanácstalanságot, frusztrációt szül.

Fontos

Jandó Zoltán Torontáli Zoltán
2020. november 25. 16:56 Adat, Közélet

Semmi értelme nincs az operatív törzs járvány-előrejelzésének

Legalábbis abban a formában, ahogy hetente közlik. Ha jól csinálják, a szennyvízadat hasznos eleme lehet a járvány követésének, de amit az NNK közzétesz, nem az.

Kasnyik Márton
2020. november 25. 06:56 Közélet

Saját óriáscégét hitelezheti milliárdokkal a Magyar Nemzeti Bank

Ha ez átmegy, akkor a többi cégétől is vehetné a kötvényeket a jegybank milliárdokért. Nincs határa a vad ötleteknek a monetáris politikában?

Avatar
2020. november 24. 17:09 Pénz

A covid után jön az adóemelés?

A kormánynak hamarosan napirendre kell tűznie az adósság elleni harc 2.0-t, amit valószínűleg nem lehet megúszni adóemelés nélkül.