Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2018. február 25. 15:27 Élet

Leállt a magyarok Angliába vándorlása

Az Office for National Statistics, vagyis a brit statisztikai hivatal most tette közzé a legfrissebb bevándorlási és statisztikai számait. Magyarország az EU8-nak nevezett csoportban van, amelyet az unióhoz 2004-ben csatlakozott tagállamok kelet-európai részéből *Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Szlovákia és Szlovénia.alkottak.

Ebből a nyolc országból a 2017 szeptembere előtti 12 hónapban összesen 51 ezer ember érkezett az Egyesült Királyságba, de ugyanezen idő alatt 39 ezren távoztak. A nettó migráció tehát nyolc országra vetítve összesen 12 ezer fő volt csupán. Ráadásul a bevándorlók száma az egy évvel korábbi adathoz képest 6 ezer fővel csökkent, az országot elhagyók száma viszont ezer fővel emelkedett.

Ezek azonban olyan kis számok, hogy szinte elhanyagolhatóak a királyság statisztikáiban. Az országba ugyanis egy év alatt összesen 578 ezren érkeztek, és 334 ezren távoztak, vagyis brit szempontból a nettó eredmény 244 ezer fő pluszban. Most már egyébként jóval többen, 285 ezren mentek Angliába az Európai Unión kívülről, mint a tagállamokból (220 ezer fő).

Az uniós népességmozgás nettó egyenlege egy év alatt 75 ezer fővel esett vissza, és ez legnagyobb mértékben a Nyugat-Európai államok polgárainak köszönhető, ők maradtak el leginkább a korábbi bevándorlási számaiktól.

 

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet Anglia elvándorlás kivándorlás statisztika Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Lukács András
2024. április 17. 04:34 Élet

A kereslet visszafogásával érdemes csökkenteni az üzemanyagárakat

A kormány olcsóbb üzemanyagot szeretne, ám az élhető jövőt az szolgálná, ha ez azért valósulna meg, mert kevesebb benzinre és gázolajra van szükség.

Fontos

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.