Hírlevél feliratkozás
Avatar
2023. január 26. 15:30 Világ

Annyi kutyát vettek az járvány alatt az Egyesült Államokban, hogy az átlagbér kétszeresét lehet megkeresni kutyasétáltatásból

A koronavírus-járvány alatt az amerikai háztartások ötöde – több mint 23 millió – szerzett be kutyát vagy macskát. Most azonban, hogy sok amerikai visszatért az irodába, valakinek meg kell sétáltatnia a befogadott kutyákat – írja a New York Times.

A járvány után így kutyasétáltatás kifejezetten jövedelmezővé vált az Egyesült Államokban, illetve szintén nagy bevételekre tesznek szert a kutyatulajdonosokat kiszolgáló vállalkozók. A kezdő kutyasétáltatók New York Manhattan városrészében 14 dollárt (5000 forintot) kérnek el egy 30 perces sétáltatásért (nagyjából ennyi az órabér a gyorséttermekben, áruházakban).

Tapasztaltabb kutyasétáltatók, akik tágabb ügyfélkörrel rendelkeznek, ennél jóval többet, 35 dollárt (12,5 ezer forintot) kérhetnek el, így évente több mint 100 ezer dollárt (36 millió forintot) is megkereshetnek, ami nagyjából kétszerese az amerikai mediánbérnek (ez a tipikus bért jelenti, a keresők fele ennél többet, másik fele kevesebbet keres).

A kutyasétáltatás munkaként elsősorban azoknál népszerű, akik stabil állás/jövedelem mellett jövedelemkiegészítésre vágynak, amit rugalmas keretek között meg tudtak valósítani. Vonzó munka például színészeknek, zenészeknek, íróknak, diákoknak, nyugdíjasoknak és azok számára, akik még csak most találják ki, mivel szeretnének foglalkozni a jövőben,

Ahogy megnövekedett a háziállatok száma az Egyesült Államokban, úgy vált a kutyasétáltatás egyre inkább üzleti vállalkozássá. Új szolgáltatások is megjelentek, például a kutyákat el lehet küldeni egy napra farmra, kiképzőtáborba, kirándulni vagy kutyafürdőbe.

“Ha fiatalabb koromban azt mondtam volna magamnak, hogy kutyák gondozásából meg fogok élni, sosem hittem volna el” – mondta az újságnak a 35 éves Bethany Lane, aki 2014-ben alapította meg a kutyasétáltatással foglakozó vállalkozását. A cég nem tud lépést tartani a megnövekedett kereslettel. “A járvány előtt havonta talán egy-két alkalommal hívott fel egy új ügyfél, most hetente többször is hívnak” – mondta.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ covid egyesült államok háziállatok kutya Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.