Hírlevél feliratkozás
Avatar
2023. január 26. 15:30 Világ

Annyi kutyát vettek az járvány alatt az Egyesült Államokban, hogy az átlagbér kétszeresét lehet megkeresni kutyasétáltatásból

A koronavírus-járvány alatt az amerikai háztartások ötöde – több mint 23 millió – szerzett be kutyát vagy macskát. Most azonban, hogy sok amerikai visszatért az irodába, valakinek meg kell sétáltatnia a befogadott kutyákat – írja a New York Times.

A járvány után így kutyasétáltatás kifejezetten jövedelmezővé vált az Egyesült Államokban, illetve szintén nagy bevételekre tesznek szert a kutyatulajdonosokat kiszolgáló vállalkozók. A kezdő kutyasétáltatók New York Manhattan városrészében 14 dollárt (5000 forintot) kérnek el egy 30 perces sétáltatásért (nagyjából ennyi az órabér a gyorséttermekben, áruházakban).

Tapasztaltabb kutyasétáltatók, akik tágabb ügyfélkörrel rendelkeznek, ennél jóval többet, 35 dollárt (12,5 ezer forintot) kérhetnek el, így évente több mint 100 ezer dollárt (36 millió forintot) is megkereshetnek, ami nagyjából kétszerese az amerikai mediánbérnek (ez a tipikus bért jelenti, a keresők fele ennél többet, másik fele kevesebbet keres).

A kutyasétáltatás munkaként elsősorban azoknál népszerű, akik stabil állás/jövedelem mellett jövedelemkiegészítésre vágynak, amit rugalmas keretek között meg tudtak valósítani. Vonzó munka például színészeknek, zenészeknek, íróknak, diákoknak, nyugdíjasoknak és azok számára, akik még csak most találják ki, mivel szeretnének foglalkozni a jövőben,

Ahogy megnövekedett a háziállatok száma az Egyesült Államokban, úgy vált a kutyasétáltatás egyre inkább üzleti vállalkozássá. Új szolgáltatások is megjelentek, például a kutyákat el lehet küldeni egy napra farmra, kiképzőtáborba, kirándulni vagy kutyafürdőbe.

“Ha fiatalabb koromban azt mondtam volna magamnak, hogy kutyák gondozásából meg fogok élni, sosem hittem volna el” – mondta az újságnak a 35 éves Bethany Lane, aki 2014-ben alapította meg a kutyasétáltatással foglakozó vállalkozását. A cég nem tud lépést tartani a megnövekedett kereslettel. “A járvány előtt havonta talán egy-két alkalommal hívott fel egy új ügyfél, most hetente többször is hívnak” – mondta.

Világ covid egyesült államok háziállatok kutya Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Stubnya Bence
2023. március 28. 09:34 Vállalat, Világ

Segíti az infláció csökkenését, hogy egyre olcsóbb a tengeri szállítás

Már majdnem olyan áron lehet helyet foglalni a konténerszállító hajókon, mint a járvány előtt, és a díjak innen is tovább csökkenhetnek. Ez a vásárlók pénztárcájára is pozitív hatással lehet.

Magyarics Tamás
2023. március 27. 17:07 Világ

Az Orbán-kormány azokat a határokat feszegeti, amelyekre Amerika érzékeny

Az Egyesült Államok nem nézi jó szemmel, ha egy szövetségese túl közel kerül Oroszországhoz és Kínához.

Stubnya Bence
2023. március 27. 14:17 Világ

A szankciók ellenére rekordot dönthet az orosz dízelexport márciusban

A kieső európai import helyett eddig sikeresen talált alternatív vevőket Oroszország, bár vannak arra utaló jelek, hogy nem tart ki sokáig a fellendülés.

Fontos

Jandó Zoltán
2023. március 28. 14:02 Adat

Már március végén elkezdtük tartalékolni a gázt télire Magyarországon

A szokásosnál jóval előbb kezdődött meg az európai és a magyar gáztárolók feltöltése is. Az európai tárolókban soha nem volt ennyi gáz, és a magyar telítettség is magas.

Fabók Bálint
2023. március 27. 04:34 Élet

Balatoni nyaralás 2023: még húzósabbnak ígérkezik a lángos ára az idei szezonban

Minden büfés a szomszédját lesi, hogy mennyiért adja majd a terméket. Az idei nyár sokaknak lesz vízválasztó.

Hajdu Miklós
2023. március 26. 15:47 Tech

Azok a technikusok is aggódhatnak a ChatGPT miatt, akiket a robotok hoztak jó munkaerőpiaci helyzetbe

Sőt, a legújabb fejlesztések már nem csak a rutinszerű feladatok gépesítésére alkalmasak, hanem a kreativitást igénylő tevékenységek elvégzéséből is kivehetik a részüket.