Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2018. szeptember 18. 19:21 Világ

Egy Angliában dolgozó EU-s munkás több adót fizet, mint egy átlagos angol

A Brexit miatt lázas számolgatásban vannak az Egyesült Királyság hivatalai, és a kormány migrációs tanácsadó testülete az angolok szempontjából elég baljós jelentéssel állt elő. A Telegraph azt írja, hogy a testület megállapította, az unióból érkező bevándorlók sokkal több adóval járulnak hozzá a költségvetéshez, mint a helyben született munkavállalók.

Egy unióból érkező dolgozó évente összesen 2300 fonttal (835 ezer forinttal) több adót fizet, mint egy olyan dolgozó, aki az Egyesült Királyságban született. Ez azért problémás a helyiek szemszögéből nézve, mert ha a Brexit miatt nehezebbé vagy előnytelenebbé válik az uniós állampolgárok foglalkoztatása, akkor olyan összeg fog kiesni a költségvetésből, amelyet nagy eséllyel csak adóemeléssel lehet majd pótolni.

A helyben születetettek egyébként az átlagos adófizetési kötelezettség értékéhez képest 70 fonttal kevesebb adót fizetnek, az EU-n kívülről érkezők pedig egyáltalán nem javítják a helyzetet, mert ők évente 800 fonttal maradnak el az átlagtól.

Ráadásul az uniós bevándorlók jellemzően úgy érkeznek az országba, hogy szülőhazájukban már kijárták az iskoláikat, ami azt jelenti, hogy ők szinte semmit nem vesznek ki a költségvetés oktatási alfejezetéből. Nem úgy, mint a helyiek, akiknek a taníttatását részben biztosan központi forrásból kell fedezni.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ adófizetés bevándorló Egyesült Királyság munkás Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Váczi István
2024. április 30. 04:37 Világ

Olyan lehetőség előtt áll az orosz hadsereg Ukrajnában, mint utoljára két éve

Nem sikerült kihúzniuk az ukránoknak jelentősebb területveszteség nélkül a lőszerutánpótlás és létszámbeli erősítés beérkezéséig, és az is kérdés, nem kerülnek-e még nagyobb bajba.

Avatar
2024. április 27. 04:37 Világ

Amerika részben hátat fordít a fenntarthatóságnak, Európa még kitart

Bár az ESG-célkitűzéseket mindössze néhány évvel ezelőtt állították fel, már annyi feszültséget okoztak, hogy az Egyesült Államokban részben feladták őket.

Váczi István
2024. április 26. 04:39 Adat, Világ

Kimeríthetetlen orosz hadsereg? Egyre fogy az egyik legfontosabb fegyverük

Népszerű elképzelés, hogy az orosz hadsereg szinte bármekkora veszteséget képes pótolni, ám a Szovjetunióról örökölt fegyverkészletek sem végtelenek.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 29. 04:33 Adat, Élet

Külföldi polgármestert is választhatna több magyar település a nagy arányuk alapján

Nem feltétlenül ott él a legtöbb külföldi állampolgár Magyarországon, ahol azt a gazdasági fejlettség alapján várnánk.

Hajdu Miklós
2024. április 28. 04:33 Élet

Ha így megy tovább, az alapkamat helyett a folyók vízállása határozza meg az inflációt

Eddig a globális felmelegedés árakra gyakorolt hatásait többnyire átmenetinek, esetlegesnek tartották az elemzők, de eljött az ideje a szemléletváltásnak.

Bucsky Péter
2024. április 25. 04:39 Adat, Élet

Több ezer milliárdos rezsivédelem után a magyarok harmada fával fűt

Az energiaválság megmutatta, hogy miért tévút hosszú távon a rezsicsökkentés, amelyből ráadásul az igazán szegények többsége ki is marad, hiszen fával fűt.