Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2018. szeptember 18. 19:21 Világ

Egy Angliában dolgozó EU-s munkás több adót fizet, mint egy átlagos angol

A Brexit miatt lázas számolgatásban vannak az Egyesült Királyság hivatalai, és a kormány migrációs tanácsadó testülete az angolok szempontjából elég baljós jelentéssel állt elő. A Telegraph azt írja, hogy a testület megállapította, az unióból érkező bevándorlók sokkal több adóval járulnak hozzá a költségvetéshez, mint a helyben született munkavállalók.

Egy unióból érkező dolgozó évente összesen 2300 fonttal (835 ezer forinttal) több adót fizet, mint egy olyan dolgozó, aki az Egyesült Királyságban született. Ez azért problémás a helyiek szemszögéből nézve, mert ha a Brexit miatt nehezebbé vagy előnytelenebbé válik az uniós állampolgárok foglalkoztatása, akkor olyan összeg fog kiesni a költségvetésből, amelyet nagy eséllyel csak adóemeléssel lehet majd pótolni.

A helyben születetettek egyébként az átlagos adófizetési kötelezettség értékéhez képest 70 fonttal kevesebb adót fizetnek, az EU-n kívülről érkezők pedig egyáltalán nem javítják a helyzetet, mert ők évente 800 fonttal maradnak el az átlagtól.

Ráadásul az uniós bevándorlók jellemzően úgy érkeznek az országba, hogy szülőhazájukban már kijárták az iskoláikat, ami azt jelenti, hogy ők szinte semmit nem vesznek ki a költségvetés oktatási alfejezetéből. Nem úgy, mint a helyiek, akiknek a taníttatását részben biztosan központi forrásból kell fedezni.

Világ adófizetés bevándorló Egyesült Királyság munkás Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Torontáli Zoltán
2019. június 23. 12:52 Élet, Világ

Minél több pénz van egy elhagyott pénztárcában, annál inkább visszaadják a megtalálók

A svájciak a legbecsületesebb visszaadók, de a trend globálisan is egyforma, és nagyon egyszerű magyarázata van.

Avatar
2019. június 18. 10:31 Pénz, Világ

Tengeri olajfúrók papírjait érdemes venni, csak el kell találni, hogy melyik nem megy csődbe

A Brent olaj ára olyan szintre csökkent, hogy lassan érdemes lehet befektetni, most mégis a kivárás mellett érvelünk.

Torontáli Zoltán
2019. június 15. 16:01 Vállalat, Világ

Közeleg a fordulópont, valamiről mindenképp le kell mondani a webáruházaknál

Két karton ásványvizet bolti áron eladni és házhoz vinni olyan tevékenység, amely soha nem lehet nyereséges. A kereskedők már nem sokáig tudják lenyelni a veszteséget.

Fontos

Váczi István
2019. június 23. 16:46 Közélet

Egy lesorosozott civilszervezet ellenőrzi Mészáros Lőrinc közpénzes munkáját

Egy uniós program keretében, a kormány áldásával az általa évek óta támadott Transparency International ellenőriz egy projektet, ahol Mészáros egyik cége dolgozik.

Avatar
2019. június 23. 07:48 Közélet, Tech

Zuckerberg király saját dénárt akar verni, és ennek sokan nem örülnek

A pénzügyi adatainkat összefésülik a médiafogyasztási szokásainkkal, az okoseszközök és szenzorok által biztosított adatokkal, és az egészet egybecsomagolva eladhatják bárkinek.

Kasnyik Márton Hajdu Miklós
2019. június 21. 06:43 Adat

Kettészakadt a budapesti panelmezőny, már nem a Pók utca a legdrágább lakótelep

Új adatbázist építettünk, hogy eldöntsük az örök kérdést: melyik a legdrágább és melyik a legolcsóbb panel lakótelep? Az utóbbi évek eszeveszett áremelkedése nem ugyanúgy érintette a paneleket.