Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2018. szeptember 18. 19:21 Világ

Egy Angliában dolgozó EU-s munkás több adót fizet, mint egy átlagos angol

A Brexit miatt lázas számolgatásban vannak az Egyesült Királyság hivatalai, és a kormány migrációs tanácsadó testülete az angolok szempontjából elég baljós jelentéssel állt elő. A Telegraph azt írja, hogy a testület megállapította, az unióból érkező bevándorlók sokkal több adóval járulnak hozzá a költségvetéshez, mint a helyben született munkavállalók.

Egy unióból érkező dolgozó évente összesen 2300 fonttal (835 ezer forinttal) több adót fizet, mint egy olyan dolgozó, aki az Egyesült Királyságban született. Ez azért problémás a helyiek szemszögéből nézve, mert ha a Brexit miatt nehezebbé vagy előnytelenebbé válik az uniós állampolgárok foglalkoztatása, akkor olyan összeg fog kiesni a költségvetésből, amelyet nagy eséllyel csak adóemeléssel lehet majd pótolni.

A helyben születetettek egyébként az átlagos adófizetési kötelezettség értékéhez képest 70 fonttal kevesebb adót fizetnek, az EU-n kívülről érkezők pedig egyáltalán nem javítják a helyzetet, mert ők évente 800 fonttal maradnak el az átlagtól.

Ráadásul az uniós bevándorlók jellemzően úgy érkeznek az országba, hogy szülőhazájukban már kijárták az iskoláikat, ami azt jelenti, hogy ők szinte semmit nem vesznek ki a költségvetés oktatási alfejezetéből. Nem úgy, mint a helyiek, akiknek a taníttatását részben biztosan központi forrásból kell fedezni.

Világ adófizetés bevándorló Egyesült Királyság munkás Olvasson tovább a kategóriában

Világ

2019. február 14. 17:37 Világ

Várhatjuk-e az államtól, hogy megmentsen minket a természeti katasztrófától?

Van egy titka az államilag finanszírozott kutatás-fejlesztésnek, amire a piac nem képes. Hogy hagyja a kutatókat hibázni.

Torontáli Zoltán
2019. február 14. 15:24 Világ

A Tesco bezár 30 lengyel üzletet, és nem tart nyitva éjjel Szlovákiában

Lengyelországban a boltszám csökkenése négy éve megy, Szlovákiában nem éri meg az éjjeli nyitva tartás.

Váczi István
2019. február 13. 11:38 Világ

Óriási aranybánya lapul a szigeten, amely a világ legújabb országa lehet

58 milliárd dollárt ér a bougainville-i bányában lévő arany és réz, de a függetlenségre készülő sziget nem akarja, hogy a korábbi üzemeltető visszatérjen.

Fontos

Wiedemann Tamás
2019. február 14. 11:01 Közélet

Titokzatos szoftver dönt a gyanús napelemes pályázatok nyerteseiről az állami tulajdonú MFB Banknál

A bank szerint ezzel a rendszerrel nem lehet visszaélni, mert a szoftver nem korrupt. De a furfangos jogi magyarázat szerint ellenőrizni sem lehet a programot. Így még gyanúsabb lett a tavalyi egynapos naperőmű-pályázat.

Váczi István
2019. február 13. 16:44 Vállalat

Dupla vagy semmit játszik a Suzuki a botrányos kirúgással

Jogi értelemben valószínűleg bukó helyzetbe hozta magát a Magyar Suzuki, de saját szempontjából ésszerű lépés lehetett: ha nincs szakszervezet, nem lesz sztrájk és „audis” béremelés.

Kasnyik Márton
2019. február 13. 13:31 Közélet

A kormány szép csendben bevezeti a családi vagyonkezelő alapítványokat

"Felmerült az igény", de csak 600 milliós vagyon felett. A fejlett világban az elit egyik legnagyobb trükkje, most behozzák Magyarországra is.