Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2018. szeptember 18. 19:21 Világ

Egy Angliában dolgozó EU-s munkás több adót fizet, mint egy átlagos angol

A Brexit miatt lázas számolgatásban vannak az Egyesült Királyság hivatalai, és a kormány migrációs tanácsadó testülete az angolok szempontjából elég baljós jelentéssel állt elő. A Telegraph azt írja, hogy a testület megállapította, az unióból érkező bevándorlók sokkal több adóval járulnak hozzá a költségvetéshez, mint a helyben született munkavállalók.

Egy unióból érkező dolgozó évente összesen 2300 fonttal (835 ezer forinttal) több adót fizet, mint egy olyan dolgozó, aki az Egyesült Királyságban született. Ez azért problémás a helyiek szemszögéből nézve, mert ha a Brexit miatt nehezebbé vagy előnytelenebbé válik az uniós állampolgárok foglalkoztatása, akkor olyan összeg fog kiesni a költségvetésből, amelyet nagy eséllyel csak adóemeléssel lehet majd pótolni.

A helyben születetettek egyébként az átlagos adófizetési kötelezettség értékéhez képest 70 fonttal kevesebb adót fizetnek, az EU-n kívülről érkezők pedig egyáltalán nem javítják a helyzetet, mert ők évente 800 fonttal maradnak el az átlagtól.

Ráadásul az uniós bevándorlók jellemzően úgy érkeznek az országba, hogy szülőhazájukban már kijárták az iskoláikat, ami azt jelenti, hogy ők szinte semmit nem vesznek ki a költségvetés oktatási alfejezetéből. Nem úgy, mint a helyiek, akiknek a taníttatását részben biztosan központi forrásból kell fedezni.

Világ adófizetés bevándorló Egyesült Királyság munkás Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Váczi István
2018. november 20. 11:26 Világ

Van, ahol akasztással kezelik a devizaválságot

Kivégeztek két devizakereskedőt Iránban, mert a hatóságok szerint manipulálták a piacot.

Váczi István
2018. november 20. 10:04 Világ

Váratlan helyről kapott igazolást Trump kereskedelmi háborúja

Okosan válogatták össze a megvámolt kínai termékeket az amerikaiak egy európai tanulmány szerint, így a számla közel háromnegyedét Kína állja. Az amerikai kereskedelmi deficit is csökkenhet.

Kasnyik Márton
2018. november 19. 13:45 Világ

Az olasz maffia ráment az EU-s forrásokra, és megszállta a teljes élelmiszerláncot

A földektől az éttermekig mindenhová beépült a maffia. Ez teljesen logikus, hiszen a gazdaság hitelválságban szenved, a bűnszervezeteknek viszont rengeteg készpénzük van.

Fontos

Bucsky Péter
2018. november 18. 21:45 Élet

Annyira pokoli lett egy egyszerű gázkazán-csere, hogy az emberek inkább áttérnek fafűtésre

Azért szigorította az EU a kazáncsere-szabályokat, hogy csökkenjen a környezetszennyezés. Magyarországon ebből olyan drágulás és bürokrácia-túltengés lett, hogy az emberek inkább a fa- vagy villanyfűtést választják.

Torontáli Zoltán
2018. november 18. 13:36 Élet, Világ

Az almák Ferrarija finom, piros, drága, és hihetetlenül erős marketing van mögötte

Átalakítja a gyümölcstermesztés mögötti üzleti modellt a Pink Lady és a nyomában meginduló klub almák serege, de ennek megvannak a veszélyei is. Magyarország kimarad az új almahullámból.

Rigó Anita
2018. november 18. 07:29 Élet

Az általánost végzettek és a tizenévesek körében beindult a baby-boom Magyarországon

Harminc fölött és húsz alatt vállalnak több gyermeket a magyar nők. Több a gyereknélküli vagy a sokgyerekes család, kevesebb a kétgyerekes család.