Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. október 25. 14:54 Vállalat

Egy vagyont kér kölcsön a Netflix, hogy legyen mit nézned

Múlt héten meglepte az elemzőket a Netflix azzal, hogy 7 millió új előfizetőt sikerült gyűjtenie a legutóbbi negyedévben, így számuk már elérte a 137 milliót. Az interneten keresztüli tartalomszolgáltatás amerikai nagyágyúja igyekszik gyorsan kihasználni az ezáltal teremtett kedvező befektetői hangulatot, és 2 milliárd dollár (közel 570 milliárd forint) értékben készül kötvényeket kibocsátani.

Az amerikai vállalat ugyan alapvetően nyereséges, de a folyamatos terjeszkedés és az új előfizetőket vonzó saját tartalmak előállítása rendkívül pénzigényes, idén 3 milliárd dolláros mínuszra számít a menedzsment a pénzáramlási (cash-flow) soron.

A magyarországi streaminget 2016 elején elkezdő társaságnak ezért kell újra és újra forrást bevonnia. A Bloomberg a napokban arról írt, hogy a következő körben 2 milliárd dollárt akar szerezni a Netflix az Egyesült Államokban és Európában. Adósságállománya ezzel meg fogja haladni a 10 milliárd dollárt.

A cég kötvényei ugyan hivatalosan befektetésre nem ajánlott, azaz bóvli besorolásúak, de mivel a piac nem számít a csődjére, ezért szívesen adnak neki kölcsön. Áprilisban még 6 százalék alatt jutott forráshoz, most a hírügynökség szerint a dollárkötvényekre 6,375 százalék, az eurósokra 4,625 százalék körüli kamatot kell majd fizetnie.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA Netflix zabálja a legtöbb adatforgalmat a világonAz USA-ban a csúcsidőben 40 százalékig emelkedik a Netflix részesedése az adatforgalomból.

Vállalat előfizetők kötvénykibocsátás netflix streaming Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

2019. február 22. 10:56 Vállalat

Mészáros Lőrinc családja magához ölelte az egykori Simicska-birodalom ékkövét

A Simicska-birodalom felosztása során a mezőgazdasági érdekeltségek Mészáros Lőrinchez kerültek, aki a fiát ültette a Mezort Zrt. igazgatóságába.

Váczi István
2019. február 21. 06:52 Közélet, Vállalat

Közel 2000 milliárd forintért vásárolt már cégeket az Orbán-kormány

Némelyik jól teljesít, más csődbe ment, és van olyan is, amely már Mészáros Lőrincé. De alapvetően csak puffadt és puffadt az állam az utóbbi években.

Hajdu Miklós
2019. február 20. 14:39 Vállalat

Lagerfeld nem csak a divathoz értett, üzletileg is nagyot alkotott

A divatipar mellett a márkaépítés területén is sikeres volt a tegnap elhunyt divattervező.

Fontos

Jandó Zoltán
2019. február 22. 06:53 Közélet

Szinte biztosan törvényt sért a fideszes médiaalapítvány, de a hatóság nem lát problémát

Egy jogi kiskapuval próbálták meg elérni, hogy a törvényben rögzítettnél több rádiója is lehessen a KESMA-nak, de porszem került a gépezetbe.

Bucsky Péter
2019. február 19. 07:00 Pénz

Évi 50 milliárdot hagyunk az államnál egy ki nem használt adókedvezmény miatt

Százezrek nem élnek az szja-kedvezménnyel, pedig egy orvosi papírral évi 90 ezer forintot spórolhatnának. Aki eddig nem tette meg, öt évre visszamenőleg is kérheti.

Jandó Zoltán
2019. február 18. 06:53 Közélet

Káoszba süllyedt a kormány terve, hogy jobban szervezzék a nagy sportrendezvényeket

Nagyon úgy tűnik, hogy hiába volt rá törekvés, mégsem lesz egységes szervezési kerete és felelőse a magyarországi rendezésű nagy sporteseményeknek. Pedig lett volna logika benne.