Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. október 25. 14:54 Vállalat

Egy vagyont kér kölcsön a Netflix, hogy legyen mit nézned

Múlt héten meglepte az elemzőket a Netflix azzal, hogy 7 millió új előfizetőt sikerült gyűjtenie a legutóbbi negyedévben, így számuk már elérte a 137 milliót. Az interneten keresztüli tartalomszolgáltatás amerikai nagyágyúja igyekszik gyorsan kihasználni az ezáltal teremtett kedvező befektetői hangulatot, és 2 milliárd dollár (közel 570 milliárd forint) értékben készül kötvényeket kibocsátani.

Az amerikai vállalat ugyan alapvetően nyereséges, de a folyamatos terjeszkedés és az új előfizetőket vonzó saját tartalmak előállítása rendkívül pénzigényes, idén 3 milliárd dolláros mínuszra számít a menedzsment a pénzáramlási (cash-flow) soron.

A magyarországi streaminget 2016 elején elkezdő társaságnak ezért kell újra és újra forrást bevonnia. A Bloomberg a napokban arról írt, hogy a következő körben 2 milliárd dollárt akar szerezni a Netflix az Egyesült Államokban és Európában. Adósságállománya ezzel meg fogja haladni a 10 milliárd dollárt.

A cég kötvényei ugyan hivatalosan befektetésre nem ajánlott, azaz bóvli besorolásúak, de mivel a piac nem számít a csődjére, ezért szívesen adnak neki kölcsön. Áprilisban még 6 százalék alatt jutott forráshoz, most a hírügynökség szerint a dollárkötvényekre 6,375 százalék, az eurósokra 4,625 százalék körüli kamatot kell majd fizetnie.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA Netflix zabálja a legtöbb adatforgalmat a világonAz USA-ban a csúcsidőben 40 százalékig emelkedik a Netflix részesedése az adatforgalomból.

Vállalat előfizetők kötvénykibocsátás netflix streaming Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Avatar
2019. április 25. 18:17 Élet, Vállalat

Sokba kerül a vállalatoknak a munkahelyi zaklatás, csak nem tudnak róla

Nem csak az egyes emberek életét dúlhatja fel a zaklatás, egész cégeket is lehúzhat a rossz munkahelyi kultúra. Magyarországon még a probléma méretéről sem tudunk sokat.

Jandó Zoltán
2019. április 25. 12:26 Adat, Vállalat

Olyan dolog készül a magyar mobilpiacon, amire még nem volt példa

Húsz év után lehet helycsere a mobilszolgáltatók között, miután a Vodafone piaci részesedésben felzárkózott a Telenorra. Három év szünet után publikáltak adatokat a piacról.

Hajdu Miklós
2019. április 25. 06:44 Vállalat

Fegyelmezetten dolgozik a régió meghódításán egy magyar startup

Egy olyan magyar céget mutatunk be, ami a biztos háttér kialakítására használta fel az első néhány évet, méghozzá saját forrásokból. Csak akkor kezdett külső tőkét bevonni, amikor már egyértelmű piaci sikerek voltak mögöttük. Ráadásul az is érdekes, amivel a Neticle foglalkozik.

Fontos

Jandó Zoltán
2019. április 24. 17:35 Közélet

A Fidesz lemodellezte a szocializmus legnagyobb hibáit a magyar fociban, és elbukott

A magyar foci nem a rengeteg állami támogatás ellenére rossz, hanem épp amiatt. A korlátlan forrás ugyanis az eredményességre való törekvést utolsó csíráit is kiírtja a labdarúgásból.

Fabók Bálint
2019. április 24. 11:35 Élet

Új korszak jöhet a hentesnél: a sertéshús drágább lehet, mint a marha

Már hónap alatt akár hatvan százalékkal is drágulhat a sertéshús ára Magyarországon a Kelet-Ázsiában egyre inkább terjedő sertéspestis miatt.

Torontáli Zoltán
2019. április 24. 06:47 Élet

Kinyomoztuk, hogy indulás előtt mennyi idővel legolcsóbb a repülőjegy

220 napon keresztül követtük egy tervezett londoni utazás legolcsóbb repülőjegyének árváltozását, és az eredmény sok szempontból elgondolkodtató lett.