Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. október 25. 14:54 Vállalat

Egy vagyont kér kölcsön a Netflix, hogy legyen mit nézned

Múlt héten meglepte az elemzőket a Netflix azzal, hogy 7 millió új előfizetőt sikerült gyűjtenie a legutóbbi negyedévben, így számuk már elérte a 137 milliót. Az interneten keresztüli tartalomszolgáltatás amerikai nagyágyúja igyekszik gyorsan kihasználni az ezáltal teremtett kedvező befektetői hangulatot, és 2 milliárd dollár (közel 570 milliárd forint) értékben készül kötvényeket kibocsátani.

Az amerikai vállalat ugyan alapvetően nyereséges, de a folyamatos terjeszkedés és az új előfizetőket vonzó saját tartalmak előállítása rendkívül pénzigényes, idén 3 milliárd dolláros mínuszra számít a menedzsment a pénzáramlási (cash-flow) soron.

A magyarországi streaminget 2016 elején elkezdő társaságnak ezért kell újra és újra forrást bevonnia. A Bloomberg a napokban arról írt, hogy a következő körben 2 milliárd dollárt akar szerezni a Netflix az Egyesült Államokban és Európában. Adósságállománya ezzel meg fogja haladni a 10 milliárd dollárt.

A cég kötvényei ugyan hivatalosan befektetésre nem ajánlott, azaz bóvli besorolásúak, de mivel a piac nem számít a csődjére, ezért szívesen adnak neki kölcsön. Áprilisban még 6 százalék alatt jutott forráshoz, most a hírügynökség szerint a dollárkötvényekre 6,375 százalék, az eurósokra 4,625 százalék körüli kamatot kell majd fizetnie.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA Netflix zabálja a legtöbb adatforgalmat a világonAz USA-ban a csúcsidőben 40 százalékig emelkedik a Netflix részesedése az adatforgalomból.

Vállalat előfizetők kötvénykibocsátás netflix streaming Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Váczi István
2019. július 18. 07:05 Vállalat

Ötven százalékkal emelték a béreket, nem is akar elmenni senki

Főleg vércukorszintmérőiről ismerik idehaza a 77 Elektronikát, de a nemzetközi sikereket már jóval összetettebb berendezések fejlesztése és gyártása hozta meg.

Jandó Zoltán
2019. július 16. 15:24 Vállalat

Káosz a TV2-nél: hivatalosan is eladták a csatornát, valószínűleg többször is

Egészen döbbenetes kavarás zajlik a TV2-nél, az azonban most már biztos, hogy hivatalosan is új tulajdonosa van a kereskedelmi tévének.

Debreczeni Anna
2019. július 15. 17:43 Vállalat

Nem kell misztifikálni az új technológiákat

Ez a Microsoft már nem ugyanaz, mint ami öt-tíz évvel ezelőtt volt. Interjú Christopher Mattheisennel, a Microsoft Magyarország jelenlegi, és a Magyar Telekom korábbi vezérigazgatójával.

Fontos

Jandó Zoltán Kasnyik Márton
2019. július 17. 06:51 Közélet

Andy Vajna örököse Vajna Tímea a hivatalos iratok szerint

Egy dokumentumból kiderül, hogy Vajnáné a januárban meghalt filmproducer és kaszinómogul egyszemélyes örököse, vagyonának haszonélvezője. Már csak az a kérdés, hogy kiürítették-e a vagyonkezelőt alóla.

Bucsky Péter
2019. július 16. 06:59 Közélet

Évek óta Ausztriába gurulnak a Hungaroring állami milliárdjai

Magyarországon nagyon régóta úgy gondolják, hogy adófizetői milliárdokkal kell teletömni az autósportot. Pedig a pénz jelentős része egyszerűen eltűnik anélkül, hogy bármi haszon lenne belőle.

Avatar Fabók Bálint
2019. július 15. 07:20 Vállalat

Sok cég felől aggasztó hírek érkeznek, pedig látszólag minden rendben van a magyar autóiparral

Az utóbbi hónapokban számos magyar autóipari beszállító és gyártó kezdte megérezni a globális autóipar lassulását, aminek következtében olyasmik történnek az iparágban, amikre évek óta nem volt precedens.