Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. november 23. 16:53 Piac

A csőd szélén áll egy Budapestre is repülő légitársaság

A szorosabb szövetségről, illetve a felvásárlásról tárgyal a Virgin Atlantic a Flybe-val, miután az utóbbi, súlyosan pénzszűkében lévő légitársaság nemrég nyilvánosságra hozta, hogy befektetőt keres.

A Budapest és London Southend között is repülő Flybe múlt hónapban közölte, hogy a teljes éves vesztesége elérheti a 22 millió fontot (mintegy 8 milliárd forint), a magasabb üzemanyagárak, a gyengülő font és a visszaeső kereslet miatt. A társaság részvényei március óta elvesztették értékük háromnegyedét.

A BBC-nek egy légi ipari szakértő azt mondta, hogy a Virgin Atlanticet leginkább a Flybe értékes leszállási jogai vonzhatják, különös tekintettel a rendkívül zsúfolt londoni Heathrow-ra. Ezeket valószínűleg a Flybe felvásárlásán keresztül lehet a legolcsóbban megszerezni. Ezen kívül szintén értékesek lehetnek azok a rövid távú Flybe-járatok, amelyek a Virgin Atlantic hosszú távú járataira hordhatják rá az utasokat.

A múltját 1979-ig visszavezető, alapvetően regionális légitársaságnak számító Flybe 78 gépet üzemeltet elsősorban kisebb brit repülőterekről, és egy évben 8 millió utast szállít. Ez meglehetősen rossz arány ahhoz képest, hogy a jelenleg 105 gépet üzemeltető Wizz Air-rel az elmúlt 12 hónapban 32 millió ember utazott.

A Flybe problémáihoz hozzájárult egy költséges informatikai fejlesztés, miközben a költségeket nem sikerült megfelelően csökkenteni.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkÖtven európai légitársaságból öt éli túl a következő éveketVáradi József tizenöt éve, a Wizz Air alapítása óta irányítja a légitársaságot, ami mára az egyik legeredményesebb ultrafapados lett Európában. A menedzsert a cég és az iparág kilátásairól faggattuk.

Piac csőd felvásárlás Flybe repülés Virgin Atlantic Olvasson tovább a kategóriában

Piac

Bucsky Péter
2018. december 14. 08:45 Piac

Egy évtizede folyamatosan egyre többet túlóráznak a magyarok

A leginkább olyan, külföldi cégek által uralt szektorokban lehet szükség az új, 400 órás szabályra, mint az autóipar.

Fabók Bálint
2018. december 10. 07:00 Élet, Piac

Ázsiaiak és afrikaiak százezrei állnak top 10-es magyar Facebook-oldalak mögött

A tíz legnépszerűbb magyar Facebook-oldal felét nem is Magyarországról kedvelik a legtöbben. Havasi Balázst például Algériából, Mága Zoltánt pedig Bangladesből.

Váczi István
2018. december 7. 15:15 Piac

Nincs vége a rémálomnak a bitcoin befektetői számára

Közel egy éve a 20 ezer dollárt ostromolta a bitcoin árfolyama, jelenleg 3400 körül áll, vagyis több mint 80 százalékot zuhant.

Fontos

Jandó Zoltán
2018. december 16. 11:22 Állam

Négymilliárdos csarnokot építene közpénzből az esztergomi rögbiklub

Taopénzből és önkormányzati támogatásból épülhet új sportcsarnok az esztergomi Prímás szigeten. Az idén ez már a második hatalmas beruházás, amit a kéziszövetség jóváhagyott.

Fabók Bálint Jandó Zoltán
2018. december 13. 06:58 Állam

A leghivalkodóbb magyar üzletember, aki hülyére veszi az államot, de mindig magasabbra jut

Céghálót működtetett a miniszter lakásán, Afrikában ügyeskedik, vb-t szervez, űrnagykövet és még számtalan más. Portré Balogh Sándorról, akihez tapadnak az állami milliók.

Váczi István
2018. december 11. 19:28 Állam

Sífelvonót a Balatonra? Az EU nem fogja megakadályozni

Az uniós jogi keretek kialakításakor nem gondoltak olyan tagállamra, amelynek nem az uniós források hatékony elköltése a fontos, hanem a klientúra gazdagítása.